Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Szia István!
Utánanéztem, mi is volt életem harmadik marásánál a pontszerüség titka.
Csak egy kis x-y axis combine beállítási problem.

000000000

Szia Plk!
Igen, ez lenne mondjuk egy kiadványszerkesztő, vagy csokipapírtervező a Corellel, vagy Photoshoppal. De a műszaki ember, aki az elektronikát tervezi-forrasztja, vagy a CNC-t esztergálja, az ritkán alkalmas ezekre a feladatokra. Legyen inkább CAAE, mint Computer Aided Artist Engineer

yb8iik8sz

Szia Gábor!
Nekem adja magát. Akkor a CAA legyen Cumputer Aided Artista. Amikor nagy sebességnél, kanyarba, a motorod leszabályozza magát. Lelkem nyugváért egész nap marogattam.

yb8iik8sz

Ezt kreálta ma. Tele van hibákal, de a kisfiamnak biztos tetszeni fog. Le kell még  alulról gyalulni, hogy kiessen a kész darab. Egyedisége, hogy a maci lába és a keret, maga az alap, mire a CNC-vel kivágott darabokat ragasztottam. Lassan meglessz a technikája.

yb8iik8sz

Sajnos már csak lakkozás után magyarázták el, hogy hogyan lehet a nemkívánatos réseket eltüntettni. Majd a következőnél.

yb8iik8sz

Emez meg az első gyakorlatom, hintának még jó lett.

yb8iik8sz

Azt mig ragasztgattam, martam egy ilyet is. A Mézengúzok is a kedvenc filmje gyermekemnek.  
Ezt is le kéne alúlról gyalulni. Tud valaki gyalulásos problémáimon segíteni, mert gyalum, az nincs. Természetesen kifizetem a fáradalmait. Ksznm.

0gbwyh99

Szia!  
Egyre jobban tetszenek a munkáid ! Látom bele fogsz Te ebbe jönni gyorsan . A méhecske meg valami Amcsi autónak a logója (de most a 6.-ik sör után ha agyon ütnek sem tudom hogy melyik [#pias][#vigyor]) . A sörözés a mai munkánk gyümölcse eredménye (részletesen a csevegőben) . [#eljen][#wave]

000000000

Látom, egészen a fa rabságába kerülsz te is.  
Gratulálok a munkáidhoz.  
Még ha a technikán is csiszolgatsz egésszen jók lesznek. Mivel tervezed a mintákat?  
PL. a méhecskét.  

A gyalulásban lehet, tudok segíteni, ha nem vagy túl messze Hatvan hoz.

000000000

Jó sokat foglalkozol velük. A macis, az intarzia, és külön marattad ki az egyes részeket?
Gyalut vennék a helyedben, olyan 15e körül már van egész normális. Már ha a kézi gyalugépre gondolsz.
Nekem a hinta tetszik!

000000000

Ilyen intarziás munkát még nem mutatott senki. Örülök hogy te elkezdted ezt.  
Nekem is benne van a kipróbállási tervemben.
Mint első darab egésszen dícséretes eredmény. Biztos vagyok benne, hamarosan készítesz ettől jobbat is.

yb8iik8sz

Szia Danibá!
Köszönöm jó szavakat, magam a rajzoláshoz az AutoCad-et dicsőítem, de a 3DsMax-ot is kedvelem. Méhecske+ csajszi, mentett stl, ezeket hívják félgeometriás rajzoknak (azt szem, nem biztos). Sok van, tudok küldeni. Sajnos a legtöbb rajzom, ikább animációra készítettem, nem igázan marhatók. Gondolatom, hogy rövid életkép animációkat csinálok. Naplóírás helyet. Házam, kertem kb két éve rajzolgatom, az eresznek szegecs, fáknak levél.
Ő pl. GyöngyMarika, föszereplője GyöngyMarika és RoboPuff szerelméről szoló kisfilmnek. Késöbb gyermeknek még jól jöhet.
Ha valamit rajzolni kéne kell segítség, szívesen.

yb8iik8sz

Danibá!
A gyuluseítséget köszönöm, kb 60km lehet Farkas-hegy Hatvantól, nem a táv a nagy, hanem a Patóságom (mint Pál). Szerintem hosszútávra, kéne inkább olcsón venni, valami régi megbízható asztali gyalut. Majd körbenézek, de nagyon ksznm a segítséget.

000000000

Szia Pali! Te, egy kéz-ügyes ember vagy:))) Persze agy is kell hozzá. De neked minden össze jött! Sajnos, az én rajz készségem szóra sem érdemes:(((
A gyalulással kapcsolatban, még esetleg egy tanáccsal tudok segítemni. Ha beszintezve lefogatod a cnc asztalra, fordítva a gyalulandó fát. Megfelelő átmérőjű maróval végigmarod, már meg is kapod a sima felületet. És ezt lehet továbbgondolni is.  
Természetesen legjobb megoldás a saját gyalu, de ha segíthetek szólj.

yb8iik8sz

Szia Danibá!
Köszönöm ösztönző szavakat, próbálkozok a technikákal, bár azt hiszem belekezdek egy hosszú nem túl izgis marásba. Gondolatom, hogy kocsifeljáróm keritését, bármilyen nagyobb hulladék fából, egyforma magasra gyalulva, puzzle formákra, midegyikbe beleróva némi bölcseségel és motívumokkal, kimarva, (amekkorát kiad a darab), kirakom. Kb 350 db-al számolok, ha napi egy, akkor egy év. Reálisan 3.
Ez meg két oldal mindenkinek. Igényel 3DsMax-ot.
Tipp: 3DsM felrak, csak import, export, majd amennyire Cam engedi, alakít (lépték,stb).:
http://www.3dtotal.com/
http://www.hongkiat.com/blog/60-excellent-free-3d-model-websites/