Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

KoLa

Úgy nálam is jó volt hogy ha azzal a szerszámmal dolgoztam amit a tool editorban meghívtam szerkesztésre és az összes ami arra az oldalra volt beállítva, de ha átváltott program szerint a hátsóra akkor elindult hol erre hol arra és mintha duplázta volna az X irányú eltolásokat

Miki2

Nálam sem iránytévesztés, sem duplázás nem történt...még.
Én a 3.042.008 verziót használom.

tfpk6pks3

Egyetéretek. Pontosan így csináltam!
Kola-nak pedig: a G kódot csak egyszer használom, csinálok belőle egy alprogramot és azt hívom meg, minden eltoláshoz.

Üdv: Íjász

tfpk6pks3

g52 x59 y0
M98 P1234
g52 x118 y0
M98 P1234
g52 x176
M98 P1234
g52 x235
M98 P1234
és így tovább, ahol a p1234 az alprogram elnevezése és a végén G52 x0 y0, az eredeti koordináta rendszer visszaállításához, ahogy Miklós is mondta. Emlékszem, mikor először csináltam, hogy becsapot a Mach... Mutatta az összes szerszámpályát, de csinálni mindíg csak az elsőt csinálta (látszólag) Míg rá nem jöttem a turpisságra :), mert a végén, mikor visszaállítom a koordinátákat, csak akkor mutatja a tényleges pozíciót...

KoLa

Az enyém nagyon régi 1.83.027 hát lehet hogy ez lessz a problema

KoLa

Egyébként én plazmavágón hasonló munkát úgy oldottam meg hogy 1db-nak készítettem gyorsbefogót
így mindegyiken ugyanarra a helyre került a kivágás - az előgyártás pontatlansága nem befolyásol nagyon semmit - az 1-sek szépek de a 0-ák mintha elcsúsztak volna a sor végén a középtől.

000000000

Egy ajándék az unokámnak.
Méret 120 x 100 mm  minta magasság 7.5 mm Két menetben 2 óra alatt készült. Maró 4 mm 35 fokos. f2200
http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Fa%20munk%e1im/gekk%f3.jpg"border=0>

ywathzay

Ez nem elírás? A 6.2 Nm-es léptetőt lecserélted 2 Nm-re és még a gyorsaság is nőtt ugyanolyan áttételezés mellett?

KoLa

Danibá! ez egy gekkó!
Mostanában láttam a Discovery-n egy műsort amiben azt kutatták hogy a gekkó hogyan tud felmenni az üvegfalon mikor sima a talpa!
Erre asszociáltam elsőre, egyébként tetszik.
Miből van?

000000000

Igen. Jól tippeltél.
Ez csak a sima fára tudott felmászni:)))  
Most, lapúlva azon gondolkodik, vajon mikor tud lemászni, mert jól oda ragadt:))
Örülök, hogy tetszik. Hát még az unokámnak. Azóta is azt simogatja. Közben id-ide szalad, Papa, de szépet csináltál!
Az már biztos, a gekkó és fajtársai, benne lesznek nála abba a bizonyos kosárba.
Anyaga: Fehér bükk, szintelen lazurral kezelve.

4um5b65d

Ezért még a főnök meg fog róni... Rejtett reklámnak minősül. Persze ha egy Quantum állatka lett volna a domborművön akkor egész más lenne a leányzó fekvése.... :)))

000000000

Basszus! Erre nem is gondoltam, én hü..e[#falbav][#falbav][#fejvakaras]
Már, írom is a fenmaradási kérvényt[#email]
Remélem, az életem megmarad[#conf]

4um5b65d

Nem fogja elnézni, hogy még a gyereket is a konkurenciára szoktatod.... :)))

tfpk6pks3

Hmmm... Hát az az igazság, hogy a vezérlőm nem tud annyi áramot, mint ami a nagyoknak kell és olcsóbb 3 motor, mint 3 új vezérlő, meg a táp.  Így természetesen a teljes árammal vezérelt kicsik "többet" tudnak a nagyoknál. A mechanika meg még jó a kicsiknek is. (a súlya) [#wow1]

exvm7f6a

Én is azt hittem elírás, de így mennyiért adod a motorokat? [#rolleyes]