Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Gratulálok a munkáidhoz, nagyon szépek és méretben is impozánsak.

43pbwjg8s

Elgondolkodtam, hogy Te most íjász vagy órás vagy. :)
NAgyon szépek a munkáid! Gratulálok!

Nemes Mihály

Első rendes munkám [#vigyor2]
Mérete 250x250    
Nagyolás F3200
Simítás  F2800

össz idő kb: 40 perc  

http://kepfeltoltes.hu/view/090825/216983299K_p001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/090825/216983299K_p001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

0gbwyh99

Köszi a választ!
Mondjál meg még valamit légyszi : mivel még nem kezdtem komolyabban foglalkozni a Mach3-al és a G-kódokkal , a "T4" , "T3R" , ... azok milyen szerszámokat rejtenek a nevük mögött ? Mondjuk valami sejtésem van : T4 - 4 milis egyenes végű maró , T3R - 3 milis gömvégű maró ? Azok a szerszám jelölések standard jelölések vagy csak Te nevezted el így őket ?  
Köszönöm a türelmedet és gratulálok a szép munkákért . Azokat rendelésre csinálod vagy "csak úgy" ?

0gbwyh99

Húha ! Ott szerintem a beállításoknál valami gubanc van ! Nem volna szabad hogy annyira látsszon amit Danibá is mondott - mint ha furkálva volna és nem marva . Nem vagyok szakértő , de a többieknél ez nem érzékelhető .  
Tegyél fel egy felkérést a "Segítség! Béna vagyok" topicban (nem gúnyollak) , hogy valaki segítsen Neked a G-kód generálás előtt mit kell beállítani és hány menetben-milyen maróval csináld a dolgokat . Azon a habmintán nem látszik a "furkálás" de az utolsó menetet szerintem gömbvégű maróval kellene csinálni - akkor nem lesz olyan lépcsős a sárvédők széle .  [#wink][#wave][#wave]

0gbwyh99

NAGYON SZÉP a JING/JANG amit csináltál ! [#eljen][#taps][#taps][#ijedt]

robroy007

Szia Misi!

Látom elkészültél a nagy művel!

Örülök neki hogy nem volt hiába az a sok idő amit eltöltöttünk az előkészületekkel

milyen fába csináltad illetve mivel van kezelve?

csak így tovább, ha tudok segíteni továbbra is szivesen

Üdv Robi

motion

Üdv!
Gratula, nagyon tetszenek ezek az órák. Főleg a kormánykerék.[#worship]
Megkérdezhetem, hogy ezt a "kivágást"hogyan készíted? Külön Szerszámpályát generálsz a kontúrról? Ha igen hogyan? Erre a műveletre milyen marót használsz?
Én eddig azt hittem, hogy eleve a fogásmélység akkora, hogy átéri az anyagot. Vagy azt úgy nem lehet?

Motion

43pbwjg8s

Ugy kérdzhetted volna, hogy "Milyen fába vágtad a fejszédet?" :)

000000000

Sok 3D-s művet látni itt tőletek. Ezek jellemzően valahonnan az Internetről vannak, vagy Ti is tervezitek?

yb8iik8sz

Szia Agabor!
Mint láthatod marásból még sehol volnék, de megrajzolni bármit tudok ( bár a csajszi mentett stl). Még 4D-ben is!
A többiek nem tom, hogy. Ha kell szívesen adok.

yb8iik8sz

Marni, valami ilyesmire gondolok.

Nemes Mihály

Köszönöm a dicséretett.

És a segítséget is Robi.

Hát azért vannak még hibák vele, szerintem hibás artcam   z runing levelben ha a nyagyolást teszem 5 lépésből akarom megcsinálni , akkor mindig kihadja a az utoló lépést és így 2mm kell  a simítónak fognia ..
Nem tom miért?

A kérdésre a válasz : a fa az szilva fa pesze ragasztva hogy középen legyen benne a fehéres rész,.. Egy asztalos mondta, hogy ne lenolajat használjak , hanem olaj festék hígítótt, vékonyan felhordva ronggyal és töbször.  

000000000

Csak azért, mert ez már művészi feladat, az emberek meg többnyire vagy műszakiak, vagy művészek, a kettő együtt ritkán jön össze.

yb8iik8sz

Szia Agabor!
Hívjuk őket: CAA-nak. Computer Aided Artist