Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

November 7?
Remélem, tudom úgy szervezni, hogy otthon tudjak lenni... :)

motion

Üdv. Danibá!

Ez a 30 fokos maró ez valami spéci, direkt 3D maráshoz használatos maró, vagy pl. Motoros-féle sima gravírtű? Ha gravírtű, akkor ezzel mekkora fogásokat érdemes venni, hogy még ne legyen csíkos?(fordulat, előtolás) Ha pedig nem gravírtű, akkor honnan lehet ilyeneket beszerezni?

Motion

c2nsu773m

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Munk%e1im/Plexi%20mozdony.jpg" border=0>
Plexivágás lézerrel.

000000000

D.Laci

Hamá itt rontotad nálam a levegöt, elhozhattad vóna....

000000000

Igen V alakú 2 élű.
A fa szinte minden fatelepen szokásos.
Az előkészitést a részletek kidolgozására értem a marandó tervnek.

000000000

Ha, mégegyszer ijeneket írsz, hogy "remélem"  odamegyek és szétcsapok köztetek:)))  
Úgy értem te meg a főnököd között, de ér mindkettőtöket:))
Neeem barátom egy válasz csak ami elfogadható. IGEN OTT LESZEK!!!  
Valaki szóljon már rám az off ért.

000000000

Miaz, neked nincs ijen maród:)))
Jaaa, most jut eszembe, ezt a marót én készítettem.
Nem, nem gravírtű. Volt a kezembe hasonló gyári maró, csak sajnos az tönkre ment és sehonnan nem tudtam pótolni. Ezért neki áltam készíteni. Igen egy speciállis 2 élű 3D maró, ami kimarja a finom részleteket is egy menetben.  
Már intézkedtem a sorozat gyártásról, remélem néhány héten belül lesz belőle bőven nálam, használati utasítással.

ukcge40u

Rád van szólva.
Hogy idetalálj:
Gaildorf, Unterrot
Max Eyht ßtrasse 7

Ha idáig eltalálsz, akkor vendégem vagy, sok német piára.  
Ez a melóhelyem címe, itt lakik most a masinám is... :)

43pbwjg8s

Bocs!
Alap hogy ASCII-t csinálj mindig!
Nem gond a nagy méret mert eszméletlen jól tömöríthető. Ugyanazt írja le, csak szövegesen, nem binárisan "kódolva". (legalábbis elsődlegesen, hiszen igazából ugyebár minden binárisan kódolt itt a gépeken. :) )
De van ami ezt, van ami azt szereti beolvasni.
Az általános az ASCII.

43pbwjg8s

3D modellezéskor felejtsd el az AutoCAD-et!
Én nagyon szeretem (még anno 2.6-ossal kezdtem, majd a 10-est tanítottam a fősulin) de csak 2D rajzolásra (inkább szerkesztésre) használom.
A MAX és a MAYA kitűnő modellezési eszköztárral rendelkezik, de elsősorban a nem igazán ekzakt dolgokhoz való.
Keress valami (ne én ajánljak inkább, sok tapasztalat gyűlt itt már fel az ide látogatóknál) parametrikus rendszert.
Könnyed pontos ekzakt modellezés, könnyű modell módosíthatóság, speciális feature-ok a különegesebb feladatok megoldására.
Gyakorlatlag mindegy melyiket választod, csak nyarhetsz vele.
Az hogy ki mit használ az iparban valamért már kialakult. PL. karosszériások: CATIA , Hajtáslánc PRO/ENGINEER, általános gépészetin feladatok: UG, SOLID EDGE, IDEAS, INVENTOR.
Ha már megemlítésre került az Autodesk, akkor meg lehet nézni az AutaCAD mechanical-t is. Ez már parametrikus.
De ezek csak példák voltak. Sok sok rendszer van még, és ezek csak a legismertebbek. Többen nagyon jó, kisebb méretű rendszereket emlegettek itt, amit nagyon szeretnek használni.
Érdemes azokat is megnézni.

43pbwjg8s

Ami még nagyon fontos abban a témában ami miatt most erről beszélünk:
Ezek a rendszerek tudják a legalátalánosabb szabványos rajzcsere (itt 3D-t is jelent ez) formátumokat a lehető legrészletesebb beállítási lehetőségekkel.
Ha megnézed a könveimt találsz némelyikhez tananyagot.

000000000

Danibá, esetleg a kinézetéről tudnál valamilyen példát mutatni? Mert 2 élű a félbevágott henger (gravírtű forma), meg a csigatúró is (bár ennek nincs sok köze a 3D maráshoz).

000000000

A gravírtű, egy élű maró, kis tulzással. A fúró már jobb példa. Ugyanis ha ismered a müködését, láthatod, hogy a gravírtű forgás kozben csak az egyik élével ér az anyahoz. A másik háttal fordul az anyagnak, ezért el is van köszörülve.(aláköszörülés)
A csiga fúró, formájú maró (mint amit a Varsányi is árúl az adokveszek ben) mindkét éle vágó él. Ez a két élű maró. Ha le akarom egyszerűsíteni akkor azt mondanám, ijen csak 30° ra le van köszörülve a hegye. És már megvan a 3D maró forma.  
Persze nem ijen egyszerű, de igy talán érthető a kinézete.
Lényege még, hogy a hegyétől a csiga végég vágó él van.  

000000000

Igen, érthető.
Kiváncsian várom, hogy elkészüljön!