Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Danibáé fiatalabb, (enyém ráncos). Magam is inkább ezzel mennék a bálba. Hátha hasonló várva, most csak az ágyba.[#lookaround]

keri

Nekem olybá tűnik, hogy Plk nem simította el nagyolás után, illetve túl alacsony felbontásban csinálta, valamint rossz maróval is állt neki.
Sőt mintha a Z tengely fel le mozgatásával csinálta volna, mert a lapos végű kemény lapkás maró által kimart köröcskék is látszanak (ugye csak a szélein van lapka a faiparinak, tehát függőlegesen elvileg nem lehet vele marni.

Danibá munkáján látszik hogy lényegesen több időt szentelt neki és odafigyelt mindezekre.(természetesen)
Nem látszik rendesen, de gondolom valami kisebb gömbvégű maróval fejezte be, mert ha jól látom a mély rajzolatoknak kerek a profilja.

Azt hiszem a következő talin tartok egy fotózási tanfolyamot nektek. [#kacsint]

000000000

Fehér bükk, ArtCam, 3mm -s 30° maró. Egy menetben.  

000000000

Nekem már annyival fiatalabb csajszi jár, mint amenyivel idősebb vagyok tőled:))))
Igy lehet egyensulyban tartani a készséget a lehetőséggel:)))

000000000

Köszönöm az elemző hozzászólásodat! Ezek segítenek az útkeresóknek.
Mivel, azonos STL ből dolgoztunk, ezért én egy kicsit többet látok.
Ez az STL durván kidolgozott ezért tovább kellett simitani bizonyos részeket. Esetleg gömbvégű maróval némi javulás elérhető.
Én, Simítottam az STL en, és 30° os maróval 1 menetben martam. Nem szoktam gömbvégű marót használni. Akitől az alapokat átvettem az sem használ, és jó eredményel. Ezért én sem láttam értelmét, sőt, igy az élek sarkok is egyből kijönnek, ami rádiuszossal nem.  
Fontos, hogy alaposan legyen előkészítve a marandó alap. A ráforditott időért hálás a végeredmény. Ezt is jól vetted észre. Persze, még lehettem volna alaposabb is, de gondoltam, már igy is tudom érzékeltetni, a különbséget. Ez volt a céllom, talán ebből és az ezt követő hozzászólásokból lehet következtetéseket levonni.

Kedves Keri, Már, be is jegyeztelek, a november 7. ei találkozóra mint előadó. Teljesen egyet értek a fotózásokkal kapcsolatos megjegyzéseddel. Én már biztos halgató vagyok. Neked is van még pár napod a felkészülésre:)))  

43pbwjg8s

Danibá!
Kérd meg a forrásodat, hogy a CoordHeight értéket egy picit (vagy jócskán) vegye lejjebb és a finomabb felbontásnak möszönhetően, már szebb, pontosabb is lesz a modell.

Érdemes rákeresni a Materialise oldalán az STLzip nevezetű programra. Eszméletlen mértékben összenyomja az STL file-okat. Persze ez nem csonda, hiszen ezek a file-ok tisztán szövegesek.
Egy saját formátumot hoz létre a kimenetben (a Magics formátuma) de amikor megkapod, ugyanezzel a STLzip programmal ki tudod tömöríteni és már ott is van a használható file ujra stl formátumban.

keri

Ajaj, az a nagy pofám [#falbav][#idiota]
Személyes beszélgetés keretében gondoltam az előadásra, mert sok ember előtt zavarba jövök, de megpróbálom összeszedni magam, meg érdekesen előadni.

yb8iik8sz

Szia!
Kérlek mondj bővebbet a CoordHeight érték lejjebb vételéről. Nem igazán értem, valami renszerváltozóra gondolsz, a rajzon. (letöltött). A rajzok, tömörített küldésénél veszhetnek el adatok? Nem értek hozzá, kérek tanácsot.
Ksznm.

000000000

Szóval, az ijen hozzászólások miatt érdemes ellemezgetni a munkákat!!:))

000000000

Háát, így jártál barátom:))

Radírom nincs, de segítségül felajánlom, némi szilva, vagy barack nektárt csepegtetünk a szádba előadás előtt:)) Ez a zavarba jövés biztos gyógyszere. Ráadásul ez a gyógyszer még sok változatban létezik.

43pbwjg8s

Szia!
Általában a legtöbb szoftvernél amikor exportálsz megjeleni az a lehetőség, hogy milyen finomságú, és ennyire felületkövető STL hálót akarsz generálni a szoftver saját modelljéből.
Mileőtt bármit mondok, kérlek nézd mega Te szoftveredet, és nézd meg azt, hogy milyen beállítási lehetőségek jönnek fel az export procedúra alatt!
Ha ez megvan akkor megtalálhatjuk azt, hogy hol is kell ezt beállítani.

Alapvetően kell lenni ilyesminek minden szoftverben, hiszen sok féle felhasználásra adhatja ki a modellt az ember. Van amikor igen pontos hálóra van szükség, van amikor elegendő egy nagyobb méretű háromszögekből összeállított háló is.

43pbwjg8s

Amennyiben egy STL-t kapsz, akkor annak alapból van egy finomsága.
Ezt a betöltéskor nem tudod befolyásolni.
Az akkor lett olyan amikor valaki exportálta, és az Ő szerinte megfelelő értékeket állÍtotta be.

Van utólagos lehetőség arra, hogy egy ilen hálót finomíts, viszont leginkább erre szakosodott szoftvereknél. Ilyen Pl. a Magics, ami alapvetően rapidprotózáshoz használatos, elsősorban orvosi területeken.

yb8iik8sz

Köszönöm. A Magics-ot még nem próbáltam, teszem. Tudsz abban seegíteni, hogy AutoCad-be, v 3DsMax-ba, v Maya-ba (gyanítom, hogy lehet), hol állítom át ezeket az értékekek exportálásnál.Nem könnyű progik, sokat kell tanulmi, minden segítséget köszömök.

yb8iik8sz

Igazad lehet, megnéztem 3DsMax-ot, exportnál, ha nem a binary-t, hanem a ASCII-t választom (mi a külömbség?), akkor sokkalta nagyob file-t csinál. AutoCad-be nem szeretem stl export, néha hiába van jó helyen az FKR, mégis térnyolcad problémája tud lenni. Kezdek rájönni, hogy maráshoz mennyire más szempontokat is figyelembe kell venni a rajz készítésénél, hogy végűl még a CAM-en is átrágva, megfelelö marópályát készíthessünk. Szép feladat.

000000000

Szép ez az anyag. Hol lehet ilyesmit venni?
Az mit jelent, hogy alaposan elő kell készíteni a marandó alapot?
A maród az a 'V' alakú, sokélű?