Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

olyan 15mm-ig le lehet vinni!:))

000000000

jol mondod,és a kihivás még jobban emeli a kész tárgy értékét!gratulálok hozzá!!!

000000000

"Madár" az, aki a mai "műgyantás világban"  vízzel ragasztja össze a fát! A műgyanta (pl. epoxi) ui. nemcsak ragaszja, erősíti, hanem a ragasztott felület néhány tized mm-es mélységében vizzáróvá is teszi a fát!  

000000000

Géza bátyám honnan gondolod hogy Feri esetleg nem e akarja locsolni,hátha kinyilik a bimbo alapon?:))))

7vpav5d32

Ugy gondolom erre a repedéses, ragasztásos témára kellene szánni többet, mert komoly tévutakon járnak sokan. A vizesbázisú ragasztó nem azt jelenti, hogy vizzel ragasztunk. A víznél jobban semmit nem tudnak magugba venni a fa rostjai, ezért semmiféle mesterséges anyaggal nem lehet olyan jol ragasztani mint ezekkel. Gondolj bele mennyi sok száz éves pl.Lajos korából származó butor van amit kazein enyvel ragasztottak, ami iszonyatosan erős rugalmas, nedvesség álló. Éppen az a lényege a ragasztónak, hogy megközelítse kötött állapotban a ragasztandó anyag tulajdonságait.
 A multkori faszelet repedésére.. A hintók, kocsik kerékagya általában szilfából( cser, akác) készül aminek már kiválasztásakor kifurjuk a belét, ezért nem is keletkeznek sugár irányu repedések.
A fának kivőlről befelé haladva egyre sűrübb rost szerkezete van. A ritkább több a sűrűbb kevesebb nedvességet tud tárolni. A bél és környéke az kritikus rész mert a bél az szinte egy szivacsszerű és mellette a legtömörebb rész van. Akár légnedvesség változására is nagy belső feszültségek keletkeznek amit a repedéssel jelez. Ha a gitárba egy kis darab beles részt teszel az is szét fog repedni akár táblásítod akár nem.  

Egyújabbgépépítő

Ezt készítettem a CNC gépemmel:
F = 600 mm/perc
S = 0 rpm
idő = 1 sec
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/KEPEK/Ez_keszult.jpg" border=0>

yfpm6aadr

s7manbs8

Csak nem elfelejtett elindulni a marómotor ? [#circling][#circling]

000000000

A szárából még köszörülhetsz gravírtűt.

s7manbs8

ÍGy van, minden jó , ha jó a vége. [#circling]

000000000

Gratulálok! Gyönyörű egy munka!
Én is tudnék hasonló dolgokat bemutatni de sajna a dühtől nem fényképeztem le. Az ember  5-órát dolgoztatja a gépet, a meló gyönyörű, szinte már kész. A "balek" (azaz én) valamely X Y Z pozicóban hagyva kikapcsolja a vezérlőt és a gépet és elmegy ebédelni mert vasárnap van és az asszony már őrjöngve hívja. Ezután PC, Mach Vezérlő bekapcs. és a Gkód folytatása a "run from here" ponttól. Eredmény: A szerszám beleáll a 3Ds relief kellős közepébe, leszakítja a rögzített munkadarabot, "őrjöngve" belefúr az asztalba és szilánkokra törik.  Az ember ekkor csak azt teheti, hogy eltüzeli a drágán vett exota fát (ami történetesen egy gitártest lett volna) és abbahagyja aznapra a melót....

robroy007

hasonlót nekem is sikerült már csinálni 8-as tömör keményfémmel z irányba

átléptem egy határvonalat ami még benne volt a mozgás tartományba de a fölött csak szerszámcserénél mozog a gép program szerint vagyis magasabb volt a home gyorsjárati pozíciónál

ebből kifolyólag hazamenetelnél nem vízszintesen vagy felfelé indult hanem álló orsóval bele az anyagba

nem is lett volna probléma ha nem szakítom meg a megmunkálást és kezdtem volna elölről, mert akkor szépen kivezeti magát de így onnan indult ahol volt a szokásos útvonalra

sanka74

Én karácsonkor elfelejtettem lenullázni a tengelyeket a munkadarab nullpont felvétel után...ekkora balekságot nem hiszem hogy követett el valaki rajtam kívűl..ide vezet a kapkodás...egy 4 mm átmérőjű maró bánta "csak",sikerűlt az asztal átfúrása előtt stoppolnom...[#falbav][#falbav][#falbav]

yb8iik8sz

Na ebben,én is jó vagyok!
A tavalyi termésem.
[#rinya]

279nwbpsa

Bakker,ennyi gutaütést hogyan lehet túl élni?[#wow3]