Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Lehet, hogy én voltam... Szombat-Vasárnap csináltam rendet a Hunbay szerveren...
Helyileg töröltem a "nem kivánt" file-okat és a Total Commanderrel csináltam egy szerver/tárolt összehasonlítást...törlést.
Ha ebben a pár órában került fel a kép akkor véletlenül azt is törölte... írtam a Hunbay topikba erről...
Valószínűleg ez történt... elnézést... de másként nem ment... töltsétek visssza...

sasi

A falábú embernek fa illatú a lábszaga, mint a te műhelyednek.

yfpm6aadr

A hibát korrigáltuk, Varsányi úr!!! figyelj jobban!!!
 Kösszi,  a beismerő vallomást felmető körülényként kezelem.  

Ha valaki tudna segíteni keresek korlátfa mintákat, olyanokat amiket meg is lehet csinálni.

000000000

a korlát melyik részére gondolsz?

D.Laci

bmejdz9nu

Ha mindenki tartana rendet a könyvtárában akkor nem ment volna rá egy napom... Köszönöm a feloldozást :) Ha tényleg én voltam...

yfpm6aadr

a korlát korlátfa részére amit meglehet esztergáli.
D.Laci-nak: olyat amit meg is udok csinálni, rajtam kivülálló okok miatt. Igy van?

may47wb

Hétvégén csináltam ezt, már a marás végé után kb egy órára elkezdett repedni, pedig száraz helyen volt 15-18 fokba. Úgy kaptam párat ezekből az akácfákból, és csak a kisebbek nem repednek meg. Mit kellene csinálnom, hogy ne repedjen szét, vagy meg?
 http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/Munk%E1im/100_6206_resize.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/Munk%E1im/100_6207_resize.JPG" border=0>

000000000

Abszolút nem értek hozzá, de szerintem pont a szárazságtól repedt meg.
Mielőtt megmunkálod, hagy száradni egy fél évet legalább. Utána pedig lenolajjal dörzsöld át. Lesz egy kis színe is, és védelmet is ad a fának.

may47wb

Már régi rágás volt, jó ideje száradt egybe a pincébe (tűzifa), csont száraznak tűnt ezért is gondoltam hogy ez jó lehet farigcsálni.
Be kell itatni valamivel, lekezelni, hogy soha ne tudjon teljesen kiszáradni?

000000000

Helló János!
Azal nem igazán tudsz mit kezdeni, a szálík természetes úton kiakarnak egyenesedni így létrejön a repedés,mint régebben írtam a ragasztott fára is hogy beteknősödnek,asziszem  ijjász órái voltak olyanból...1 dolgot tudsz tenni,  felszeleteled és ujra összeragasztod...vagy több darabot ragasztasz össze vastagságban elentétes szálirányal,,,vagy felszeleteled előre és várszrá eleget,majd akkor meglátod melyikbe tudsz marni ami nem repedt be de az 10% esély csak.
Üdv

sanka74

Szia! Nagyon tetszik szép lett.A repedés a feszültségek miatt van, és ezek a feszültségek évgyűrű irányban a legnagyobbak, ezért repedezik.Ezen akkor tudnál segíteni ha amikor már levágtad a szeletet a rönkből akkor felszeleteled első körben kétfele,(szálirányban),ekkor a vágott felületet meggyalulod hogy egyenes legyen,és ujra ugyan ott összeragasztod,(tehetsz bele köldökcsapot is vagy idegen csapot is,arra ügyelj hogy a maráskor majd ez ne látszódjon).Amikor ez megvan és megkötött a ragasztó akkor erre a vágásra merőlegesen de ugyan csak szálirányban szintén felvágod és megismétled az előző műveletet itt is. Ezzel tudod csökkenteni a feszültségeket.Mi amikor bútort vagy valamilyen szerkezetet készítünk, mindik törekszünk táblásításkor a minél több darabból való ragasztásra, plusz mág az évgyűrűket is figyelni kell, nem mindegy hogy melyik oldalt melyikkel ragasszuk össze.(jobb oldalt a bal oldallal,nyilászárónál pedig kívűlre álló évgyűrűs anyag kell hogy kerűljön).Amugy fás oktató vagyok ezért a sok szöveg.

sanka74

Igy van, megelőztél 10 percel,eddig tartott megírnom a szövegemet...[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]

yfpm6aadr

Szia.  
Próbáld meg len olajban áztatni megmunkálás előtt, majd megmunkálás után azonnal kétszer nitrólakkal kezelni. Mivel a fád a pincében száradt rönkben így nem tudott kiszáradni ( nem volt megfelelő légmozgás)így csak megkeményedet, valószinűleg a maró igen erősen vonyított megmunkálás közben. Felvágást követően a rostokban felszabadulnak különbőző erők melyektöl a fa szétrepd.
Nem szép de hasznos ha a hátsó oldalára ragasztól egy másik anyagot pl. vékony rétegelt lemezt ami nem engedi az anyagot tovább száradni, vetemedni.
Ami még hasznos lehett az a száritógépben való "megszáritás" bár így is repedni fog az anyag.  
A több anyagból való ragasztásnál veszít a szépségéből a munka nem maradnak meg a fakérgének a rajzolatai.  

sanka74

Ez igaz, de össze lehet szépen illeszteni, akkor nem látszik,és tutu nem reped meg.