Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yfpm6aadr

Majdnem igazad van. A ragasztás úgy csinálják, hogy az anyagokat elenkezőleg összeforgatják, azért hogy ami lefelé akkar hajolni azt a másik felfelé hajlitó ereje visszatartsa.  
Ha megnézel egy táblásitott anyagot rögtön meglátod és megérted. Ilyen moódszer a parketásított lépcsőlap ami kb 15 centiméterenként hosszában van toldva valamint 5 centiméter szélességben oldalanként, soha nemfog meghajolni és szétrepedni.
Egy nagyon jó példa erre egy uszoda tetőszerkezete ott is  ilyen módszereket alkelmaznak, és ott aztán van pára tartalom.
De a legjobb módszer a fa rostját megteliteni olajjal mégpeddig vákumszívíssal, ezt a molók faszerkezeténél használják az peddig vízben van.  

000000000

Remélem ez a relief nem fog megrepedni. Méretei:130x195, legnagyobb "Z" mélység 3.9.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.02.18/DSCF2624.jpg" border=0>

Farkas Ádám

[#taps][#taps][#taps]
Vagdosd fel és ragaszd össze, az a biztos[#beka2]

yfpm6aadr

Bocsi 08.12-es üzeneted nem olvatam.

Varga László

Én ezt készítettem a kis CNC esztergámmal.
(videót már láthattatok róla az AC szervo motoros topicban)
Tervben van a kis hordó készítése is hozzá, de az azért nagyobb falat...
Ezekből ajánlottam fel 5-öt a debreceni találkozó tombolájára.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20L%E1szl%F3/csapocskasmall.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20L%E1szl%F3/csapocska1small.JPG" border=0>

000000000

szia Lászlo!a hordo készités régota mozgatja a fantáziámat,és van hozzá minőségi alapanyagom is,csak valami jo ötlet kellene,hogy hogyan lehetne géppel megcsinálni!

Varga László

Én hagyományos technikával szeretném elkészíteni...

000000000

igy lehet gyorsabb is!:)))van vagy 2 köbméter műszáritott tőlgy lécem,és hordonak kitűnö lenne,csak a kádárkodáshoz nincs elág rálátásom,meg kedvem!:)))

keri

Hát igen, elég nagy eszterga és jó vastag fatörzs kell ha egy hordót akarsz esztergálni [#banplz]

7vpav5d32

Szia!
 Nagyon egyszerű a történet. Az majdnem mind igaz amit a fiuk írtak a fáról, de itt alapjában más a probléma.
 Egyszerűen csak fúrd ki a belet egy 20-25-ös fúróval és dugozd vissza egy hasonló mintájú bél nélküli anyaggal. Üdv

7vpav5d32

Rímhányó Romhányi jut eszembe erről.
" Kis gyermekem kell e mell? Anyád egyet mellékel!"  
Nagyon profi!!

7vpav5d32

Arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen anyagot hogy forgatnál össze? Az jó amit leírtál csak éppen 90fok a szálirány külömbség ahhoz, hogy használható legyen.[#ejnye1]

sanyi84

Nekem tetszik így is, ha annyira ki akarod dobni elkapom. :)

sanka74

Igen,de itt nem tudod megforgatni az anyagot ennél a rönkszeletnél ugyebár.... Ugye írtam azt hogy jobb oldal balodal..de itt azt sem lehet ugye....És meg  kell különböztetni a táblásítást és a tömbösítést is,ha már eddig elmegyünk  a témában...