Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Bocsánat,de svejk a hibás..Ő írta itt hogy megvannak.....az adok-veszek-ben erre nem tudok reagálni..

TÖRÖLNI!

sanka74

Ezt is ma készítettem, bár még nem az igazi...

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001267200821132/5106649.jpeg" border=0>

000000000

Danibá!
A "bendzsóddal" kapcsolatban csak egy baj van: Sose vágj szét egy gitártestet keresztirányban! Az un. "tone wood" (gitártest faanyaga), amely a húrok által kiadott "elméletileg" szinuszhullámokat módosítja szenved tőle. Pláne, ha a keresztbevágott test különféle sűrűségű anyagokból készül.Ráadásul, ha még még ragasztó is van a fák között. Pláne, ha az puha, fehér faragasztó.  Ezért maximálisan az elfogadható, ha a test húr alatti része min 6-7 cm-es szélességben egy "jóhangú" fából (nálunk, kőris, jávor, stb.) készül és ahhoz jönnek a kemény ragasztóval (pl. műgyanta) kétoldalról hozzáragasztott un. "szárnyak". A legjobb módszer azonban az un. "neck through body" megoldás pedig az, amikor a gitárnyak faanyaga "végigvonul" az egész gitáron. Én már régóta kizárólagosan ilyen gitárokat csinálok....

000000000

000000000

amugy Dani bá azt hiszem hogy a Fender gyárba lehuzottt pár évet!:)))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

én már láttam űveg testű gitárt,és gyönyörűen "dögösen szolt!:)))

s5f8tmfv3

000000000

"A legjobb módszer azonban az un. "neck through body" megoldás pedig az, amikor a gitárnyak faanyaga "végigvonul" az egész gitáron. Én már régóta kizárólagosan ilyen gitárokat csinálok...."

Kaphatunk erről valami infót (kép, rajz)?
Én is fantáziálok, hogy kellene csinálni egy jó nyakú (akkordozáshoz) gitárt (most egy gagyi boltin szórakozok).  
Vagy megrendelésre csinálod ezeket? Persze akkor természetesnek veszem, hogy nem adsz ki doksit.

s5f8tmfv3

Hát még a fémtestűek. Nagyon érdekes hangjuk van.

000000000

azért nem árt ha a nyakba végig engedsz egy spéci spanolhato rudacskát!:)))

000000000

sanka74

Köszi, de még majd igazítok rajta, van még hét ilyen szelet ami több éve van a polc alatt, így jól ki van száradva....

000000000

s7manbs8

Szia !

Gitárkészítő vagy ?

tfpk6pks3

Hmmmm.... az enyémet bundozni kéne...   :)