Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez kicsit "más", behúzható motortartó gondola lesz az 5m-es Pik20as repülőgépembe.Ahogy kiesett a cnc-ből még csak a csapok tartják....
http://www.youtube.com/watch?v=gFO3TRA2iyU" TARGET=_fnew>Behúzható motortartó

motion

Köszönöm.
170x120x12  8mm mélyen, 2300-as előtolás,egy menetben, 0,09mm fogás, balraforgó tű,18Krpm, tölgyfa, 105 perc kivágással együtt. A gép szervós, de az áttétel miatt csak 4500 a max. sebessége. (minden itt van?[#smile] )
Karcsinak sok mindent köszönhetek...meg persze sok mindent tud innen, tőletek is csipegetni az ember.[#smile]
A próbálkozásaimnak az "Ijász-szint" elérése fog csak véget vetni. Nagyon szépek a munkái. Gratula neki.

Motion

motion

Bocs, a #2018-ra válaszoltam Zolinak...

000000000

"de az áttétel miatt csak 4500 a max. sebessége."
Ez nem hátrány, sőt előny.  
Igyanis pályakövetésben, gyorsulásban viszont jobb a géped, mint Ijászé, és ez a lényeg.

000000000

Nem csak próbálkozol, hanem csinálod frankón, gratula.

x4rhew5r3

Ahogy Tibor mondja. Íjásznál nem fért bele a mechanika átalakítása, ezért maradt az eredeti direkt hajtás. De a cél végülis: az adott körülmények között, a megbízható és jól használható gép.

besirkyjh

Hát a gép szine holmarad ?  

Arrol viszont tényleg irhatnál hogy a mart felületet Te hogyan kezeled . Ha jol látom Mahagoni pác  és tovább?

motion

Igazából nincs tovább...méhviasszal van még bekenve és ennyi...egy nagy adag keféléssel meghintve[#smile] (olyan szürkés színű[#smile])

Három db. készült ebből(karácsonyi ajándéknak), és a harmadik végén már kicsit szöszölt a balra-tű. A fa eszi meg ennyi idő alatt vagy túl nagy fordulatot használtam? Ki hogyan szokta?

000000000

Geforg elküldte nekem ezt, az alábbi szöveggel.
Anyit tennék hozzá, hogy gépben, vezérlőben segítettem neki. Kb. 2 órája készítette ezt.  

Ezt  martam elsőnek a gépemmel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Kedves Danibá kérlek ragd fel a hobby cnc fórumra ha lehet de kérlek írd oda hogy mindent neked köszönhetek. Tisztelettel Bozsoki Zsolt

http://cnctar.hobbycnc.hu/Geforg%20B-Zsolt/Mar%E1saim_/csajszi%202.jpg" border=0>

000000000

Zsolt! Gratulálok az első munkádhoz!!
Eszembe juttatad, hogy örültem én is annó mikor néhány betűt kimartam első munka ként.
Igaz, az is fordotva sikerült:)) De, a legszebb narás volt amit életembe láttam. Úgy értem, akkor, szerintem, nekem:))

tfpk6pks3

Kedves Tibor45

Igazat adok neked abban, hogy a pályakövetés és gyorsulás jobb áttételezve, de nézzük egy kicsit másképp!
Gyorsulásra nincs szükségem nagyobbra, mert már így is a mechanika szabja meg az értékét, hiába tudna többet!
Pályakövetésre, nincs szükségem jobbra, mert nem precíziós alkatrészeket készítek, hanem fát munkálok meg elsősorban.
Cserébe, senki nem honorálja, ha egy munkadarabot fél nap alatt munkálok meg, így inkább gyorsabban csinálom!
A sebességet pedig asszerint állítom, hogy meddig dolgozik szépen. Nyilván az előtolást nem lehet ész nélkül növelni, hiába is lenne meg esetleg a főorsó fordulat.
Mindent egybevetve, számomra ez a gép így ideális, nincs szükségem áttételre, s ha vannak is hibái, azok nem azok, amiken most lovagolunk.
Csak köszönni tudom Sneci kiváló vezérlőit!
Kiválót alkotott, öröm vele dolgozni!
Minden tiszteletem, a tiéd és a hozzád hasonló szakembereké! Ha egyszer egy komolyabb tudású gépre lesz szükségem, biztos ki fogom kérni a véleményeteket!
Szumma szummárum, ezek a kis EC240-es motorok, áttétel néllkül, azt tudják, amire szükségem van, sőt messze többet!

Tisztelettel: Íjász

s7manbs8

Én mondani is akartam, hogy  úgy, ahogy van nagyon fürgén szedi a lábait ! [#circling][#circling] Amellett, hogy szépeket is készít, hála a gazdájának.

tfpk6pks3

És nehogy hiányoljátok, a videó:http://www.youtube.com/watch?v=bGONcxMpRNU" TARGET=_fnew>Hét az egyben

geforg

kedves Danibá! Szerintem nem fényezted magadat sőt ellenkezőleg  túl szerény voltál mert nem említetted meg hogy a gépet és a vezérlőt teépítetted de még a g- kód is a te érdemed én csak kimartam ami nemnagy kunct ijen tökéletes felszereléssel!!!!!!! amiért örök életemre hálás leszek neked!!! úgyhogy ez a mű teljes mértékben a te érdemed nem az enyém !!! légyszives ne legyél ijen szerény!!!!
Tisztelettel és örök hálával : Bozsoki Zsolt