Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Kb. egy hónapja estem gondolkozóba az UH-s alkatrészmosónál, hogy hogyan lehetne abban NYÁK-ot maratni. Az fűthető is... :)

vadember

Persze ismerem a buborékoltatós módszert, ami messze a legjobb megoldás. De én nem csinálok annyi panelt, hogy megérje megépíteni a rendszert.
Ráadásul ez inkább újra használható maratóhoz jó, mert sok kell belőle a kádba. A HCL-peroxid kettőst meg ki kell dobni. Eleinte én is vaskloridot használtam amíg ki nem próbáltam a másik vegyszert. Tisztább szárazabb érzés. Oda is adtam a kloridot egy művész barátomnak. A linós "rézkarcaihoz" használja.
Van egy nem sima aljú kis műanyag tálam. Épp annyi sósavat öntök bele, hogy ellepje a nyákot és kap egy kupak peroxidot. Nem kell melegítgetni, hiszen bőven fejlődik a reakciókor hő. Egy perc és kész.

svejk

82'ben 3 Ft volt a patikában a 10 db-os Hyperol tabletta.
Egy tenyérnyi nyák-hoz 2 db elég volt.
Később már bárki számára megvehető lett a 30%-os H2O2.
De ez már itt offtopic.

2rjw3gfi5

Na pont ez az! A fodrászkellékesnél, ahol venni szoktam, azt mondták, beszüntették a forgalmazását, csak valami zselés izé van helyette :(

2rjw3gfi5

Én szerettem a 30 %-os hidrogénperoxidot... úúúúúgy hiányzik :)

(mondjuk én felhígítottam x10-re, és lábat áztattam benne :)   )

svejk

Vagy tíz éve Varsa főleg ez miatt akarta ránk erőltetni a WinPCNC vezérlőprogramot.

Ez is jó:

2rjw3gfi5

Szalai György

Nekem sörrel magyarázva minden érthetőbb. [#vigyor2]

Oda szerettem volna kilyukadni, hogy most rájöttem, ha direkt a lötybölés a cél, akkor menyire nem mindegy a gyorsítás/lassítási rámpa.
És hogy fontos a gyorsulás a teljes megtett úthossz alatt, mert állandó sebességen csak toljuk a hullámot, ami a tálhoz és a munkadarabhoz képest így állóhullám lesz.

KBalázs

Az Azúr vegyszerboltban (8ker, József krt 65) is lehet venni, kimérve 420 Ft literje, (plusz 310 Ft a flakon amibe adják!) ha az jobban útba esik.

a86ifm7g5

Egy korábbi hozzászólásra válaszolva.

A végállás kapcsoló helyzete állandó. Annak folyamatos pozicionálása nem szükséges, egy fix ponton lesz rögzítve. A lötybölés sebességének változtatása több dolog miatt fontos. Az egyik, a folyadék mennyiségétől függ, hogy mekkora sebességgel mozogjon a tál, hogy ne csapódjon, löttyenjen ki a folyadék. Ha kevés a folyadék gyorsabban, ha több a folyadék lassabban kell mozgatni. A sebesség szabályozása továbbá fontos a megfelelő dinamikájú hullám tevékenység előidézése. Rámpa=0. Nincs gyorsítás/lassítás. Elég dinamikus így a mozgás. A gyakorlati tesztek azt mutatják, hogy egészen jól be lehet állítani a megfelelő hullámot.

Lehet elviszem a találkozóra, amolyan "ezt készítettem a CNC gépemmel" :)

Szép napot kívánok! [#eljen]

Üdv: BéZé

PSoft

Tárolódoboz...
3 mm-es rétegeltlemezből, lézervágott, élben ragasztva.
Hogy mi is lesz a furatokban...nem tudom, megrendelésre készült így.
240x200x70 mm a doboz mérete, a fedlapon, 25 mm-es furatokkal.

szf

[#eljen]
Ha már elővetted a lézert akkor viszek én egy kis dobozolni valót...........