Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

megpróbálhatod magad is kiönteni valami fémbe pl 2db negativ gipsz öntőformával ,a gipszet jól ki kell  égetni .

gabdgzj8f

igen, de szerintem az itthoni sütő nem lesz elég :(
+ Katyerina, az asszony, ha a sütőbe gipszet tennék, szerintem kicsontozna.

2am4nwzib

Pl ezt a domborművét gipsz formába öntöttem ki (vigyázat szárításkor a hőmérséklet ne haladja meg a 600.C fokot)

2am4nwzib

Nem Sütőben , kályhába parázsra egy vaslemezre.

2am4nwzib

Az ezüstből kiöntött gyűrű

gabdgzj8f

2am4nwzib

Ha gondolod hogy kedvet kaptál ......szívesen segítek , fából is lehet és nem muszáj hogy 4-tengelyes CNC-éD legyen.

gabdgzj8f

Panelben ez egy kicsit kivitelezhtetlen [#nemtudom]

gabdgzj8f

Az öntés lett volna ami nagyon érdekelne.(viasz alap, benne a forma)

gabdgzj8f

Kedvet kaptam, mint írtam is, ezt mindíg szerettem volna megtanulni.De ugye "sütöben" nem lehet.

A fa formában nem torzul, az öntött alak? Gondolok itt , hogy a fa egy kicsit beleég ide-oda, vagy azt utólagosan kézimunkával korrigálod?

2am4nwzib

Kezdjük a viasszal , lehet kapni de túl drága ,házilag is lehet előállítani .

2am4nwzib

én egy Fa-gyűrűt értettem.

gabdgzj8f

Oké, ez megvan. Nagyon durván mondva felolvasztok pár gyertyát. De akkor ebből kellene elkészítenem pl. a gyűrű negatív mitáját, amit ha jól gondolom, akkor az öntés közben a forró fém, hő, és egyébb .... kitölt az adott formára.
Na azt hogy?
Bocs hogy ilyen tudatlan vagyok,öntödében már jártam, és a discaverit is bámulom rendesen, de pl. a képen, az ujjaidon láthtó gyűrű formák, azokba,(köré)öntöd az anyagot?

gabdgzj8f

Ez megvan. Ilyeneket csináltam már.

2am4nwzib