Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

2am4nwzib

Nem mukodik a video feltoltes ; keresd a youtube ,,lost wax gips casting,,

gabdgzj8f

Megtettem. Köszönöm. Már látom szomorú sorsom, mehetek ki a telekre, és gyakorolhatok.

Az első videó, ami hasonlít arra amit az öntödében láttam, és "szerintem" itthon is kivitelezhető.Na jó nem bronz, réz...(holnap  avagy ma neki is ugrok)

943nuy5pg

Én a bronzot javasolnám,  könnyebben önthető, a vörösréz könyebben buborékosodik,( folyékony halmazállapotban korlátlanul oldja a levegőt :) ) a sárgarézben,meg könnyen begyullad a horgany, nem anyira egészséges..., de köszönöm a videó nagyon tetszett! Hasznos egy ilyen viasz alapú nyomtató, csak drága lehet bele az anyag. A tápcsatornák szerintem lehetnének vastagabbak, de látványos így is! Egy ötlet én a gipszet robbantótálban ( fémedény ) repeszteném meg rajta, aztán a maradékot sterimóval, szenymarófejjel távolítanám el! Sok szerencsét kívánok !

gabdgzj8f

Köszi a tanácsokat.Most gyüjtögetem befele őket.Mint gondolom olvastad, soha nem csináltam, de hát valahol el kell kezdeni.
Egy hobbystaként, nekem már az is jó lenne, ha az az asszonkámnak, egy kezdeteleges kis valamiféle gyűrűt össze tudnék kalapálni.

LittleSV

Ötletes. Mondjuk én már az alap viaszszobor kialakításával bajban lennék...
Van néhány ezüst gyűrű, nyaklánc meg medál itthon, abból nem lehetne hasonlót összehozni?

yngzzfg0z

yngzzfg0z

Egy kis farigcsa...
[#circling]

svejk

[#eljen]
Kár, hogy nem jöttél Fehérvárra, pedig nagyon vártunk. :(

fjaeg5use

2am4nwzib

[#eljen]
A CNC-gép is jó , 3D csak ,,Vectric,, vagy van ott még ,,ZBrush,, is ?

yngzzfg0z

Sajnos idén nem tudtam menni, de majd jövőre jobban igyekszem [#wave]

000000000

Kiváló munka![#eljen][#taps]
Nagyon magasan tartod a lécet. [#wave]

Na, és a videóid is szuperek. [#eljen]
Már, csak az lenne jobb ha ott lennék melletted.
Szívem csücske a szobor és domborműkészítés.
Szerencsére, vagytok közöttünk akik tudják, hogy kell, és meg is osszák velünk.

yngzzfg0z

Csak vectric. Reliefhez egész jól tudom használni, ha meg néha plasztikusabb formát kell készíteni, akkor kézzel agyagból modellezek.

2am4nwzib

Az agyag modellezés-ből , 3D szkennelés vagy negativ forma  gondolom !