Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

Ez teljesen természetes jelenség ,
még a távcsöveknél is.
egy f5-ös távcsővel lehet már jól fényképezni ,egy f10-essel már sötétek a szélei a kockának.

wcsxp0uxa

Ja rózsaszín .
Lehet kromatikus aberráció is..

VighLajos

A kromatikus aberráció (CA) a kép szélein, éleken jelentkezik, mint szivárványszerű elszíneződés.
...ha jól emlékszem...
A szélsötétedést vignyettálásnak nevezik.

4ybj8h3c8

Kromatikus aberráció a lencse teljes felületén alakul ki, a hullámhossz különbsége miatt a lencse széle felé haladva egyre jobban eltolódik, elmosódik a kép.  
A lencse széle felé haladva szférikus aberráció alakul ki, ez főleg a lencse alakja miatt történik, mivel ideális lencse nincs a hullámhossz miatt.

A kromatikus aberrációt különböző anyagok réteges ragasztásával lehet csökkenteni, a szférikus aberrációt a lencse típusa csökkenti, sík-domború lencse forgatásával lehet a legjobban észrevenni ezt a fajta aberrációt. Ezért vannak a lencserendszerek.

wcsxp0uxa

rossz lencsével sajnos mindenütt ,általában kontúroknál/középen . Na persze azóta tovább olvastam már én is a mai napot. Ez inkább fényerős esetekben fordul elő. Bár nekem még nem volt olyan telefonom ami blend lett volna.

wcsxp0uxa

000000000

a TesztElek #10730 sorszámon első 2 kép

wcsxp0uxa

Megapixel hegyeknél marhára nő is a ccd "zaja" , ezt mindenféle zajcsökkentő szoftver hegyekkel próbálják eltüntetni.(ha nincs rajta soha fekete pixelek akkor tuti működik a zajcsökkentés , ez a beállított érzékenységtől is függ)
A finepix fényképező hírhedten lágyítják emiatt a képeket . Van egy régi s205-ösöm szinte sötétben is bír fényképet készíteni ,az más kérdés ,hogy milyet.

VighLajos

etc77f5nr

Erre az aberrációra van a triplet megoldás, de nyilván egy telefonba nem fér el ennyi lencsetag. A CCD-k pedig nem fognak jobb minőséget adni. Most vettem egy tabletet aminek 5mp-es kamerája van. Nyilván nem a megapixel számít hanem a CCD. Van egy olympus e-410 fényképezőm ami 10mp-es de sok 12-14-20mp-es "csodát" elver képminőségben. Tehát fényképezni ott a fényképező telefonálni a telefon tabletelni a tablet :) Elkanyarodott a téma.

Tesztelek, nem tudom feldolgozni a technologiát amivel az alkotásaidat csinálod mesélsz róla, hogy mitől lesz színes a kép? De lehet csak én vagyok túl buta :(

VighLajos

Ezzel az optikás dologgal át kellene menni a csevegőbe...

sunraw

Elkészült az első, majdnem tökéletes darab a gépemmel. Sir féle lézer aparátussal.
https://lh5.googleusercontent.com/-4V2Fe21tDxI/UjAyAcrz0xI/AAAAAAAAFDU/FpWdEzesQSU/s512/DSCF6187.JPG" border=0>

pisti73

Sziasztok!

Elkészítettem életem első relief-ét. Úgy érzem elsőre elég jól sikerült, és itt az ideje, hogy köszönetet mondjak a gép elkészítésében nyújtott önzetlen segítségért KoLának és Vomberg I-nek. Ha Ők nem lettek volna akkor a gépem sem készült volna el...
Szóval a képek:

Itt még "nyersen"...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20k%e9sz%edtettem/%c1tm%e9retez%e9s%20DSC_2747.JPG" border=0>

Itt pedig egy kicsit felületkezelve...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20k%e9sz%edtettem/%c1tm%e9retez%e9s%20DSC_2751.JPG" border=0>

KoLa