Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

pisti73

Köszönöm szépen, de úgy gondolom rengeteget kell még tanulnom.

kuv5p7226

Jaj de örülök!

Ma én is reliefet martam a nagygépen.:-)

vjanos

Gratula, de akkor már hadd lássuk a gépet is :)

etc77f5nr

Szép lett! Hogyan felületkezelted? Ilyen megoldást szeretnék kipróbálni én is, írd le kérlek!

pisti73

Szia!

A http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/" TARGET=_fnew>képtáramban találsz néhány képet, igaz még a végleges összeállításról nem készítettem képet, de hamarosan azt is pótolom.  

Ami hiányzik még: a végleges munkaasztal, vezérlő dobozolása, kábelek elrendezése, mechanikai részek beállítása, egy állvány, vagy egy nagyobb, magasabb asztal, szóval rengeteg minden, amire még nem jutott időm.

pisti73

Szia!

Köszönöm, Neked is. A felületkezelést úgy csináltam, hogy először egy 800-as csiszolópapírral finoman átmentem a felületen (szerencsére komolyabb csiszolásra nem volt szükség), majd egy cseresznye színű lazúrral átkentem a felületet és kb fél perc múlva egy puha ronggyal letöröltem róla a felesleget. Miután megszáradt matt lakkal lefújtam az egészet és ennyi.  

A felületkezelést még én is most próbálgatom, nekem egy dolog jött be nagyon ha lakkozni kell a felületet az pedig a matt lakk. Szerintem csodás lesz tőle a fa felülete.

pisti73

Szia István!

Köszönöm szépen! Bocs, hogy eddig még nem jelentkeztem a korábban beszélt "munkaasztal" ügyben, de talán lassan utol érem magam és végre lesz időm a gépemmel is foglalkoznom.

Készült a relief-ről esetleg fotó? Mondjuk a Te géped igen csak csodás dolgokat tud "művelni"!

vjanos

Marhajó, gratulálok! :)

Egy dolgot nem értek: a mozgó asztal alatti alátámasztatlan köracélokat...

kuv5p7226

Készült, de nem publikus mert megrendelésre. Mondjuk nekem komoly korlát a fordulat (ez ugye a gravírtű viszonylatban értendő) és ez behatárol dolgokat, viszont a pontosság kárpótol érte.:-)

A 15 fok 0,3 mm-es gravírtűnél megadtam átmérőnek a 0,3-at (ugye az dolgozik a felületen), kijött élsebességre 9 m/perc, holott 320 lenne annak a műanyagnak az ideális. Ehhez képest gyönyörő a felület.

pisti73

Köszi!

Igen tudom, rajta vagyok az ügyön. Eddig még gondot nem okozott. Elég nagy az asztal és elég távol vannak egymástól a csapágyak, ahhoz hogy komolyabb kellemetlenséget, kihajlást okozzanak. Igaz eddig még csak fával és némi műanyaggal próbálkoztam.

Két verzió van a gondolatomban. Az egyik, hogy cserélem a két köracélt alátámasztottra (ez a költségesebb) vagy a másik, hogy középen kb. 15 cm-es szakaszon alátámasztom a köracélokat. Ehhez megvan minden cuccom (itt az eredeti  alátámasztott tengely alu profiljára gondolok). Ez utóbbit láttam már más gépeken és ott jól működik.

hostya

Sziasztok!

Elkészült az első relief, az első saját készítésű CNC gépemmel.[#vigyor2]

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Ezt%20k%e9sz%edtettem/DSCF5223smal.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Ezt%20k%e9sz%edtettem/DSCF5224smal.jpg" border=0>

A gép még nincs kész, sok minden hiányzik még róla, (burkolatok, vezérlő+tápegység dobozolás, kábelezés stb...)de már eljutottam odáig hogy a vezérlőket "össze drótoztam" a motorokkal.
Az első próbálkozás a szerszám helyére befogott filctoll.., majd ezután fel a marómotor, és bele egy Gyárfás A.-féle 2-es kukorica maró... :)
Az asztalra egy darab hulladék bútorlap, és próbálkozás 'egyvonalas' betűkkel...
A kukorica-marót kicseréltem gravírtűre, és megpróbáltam 'cirkalmasabb" betűket is...  
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/%c9p%fcl%f5%20g%e9pem/3smal.jpg" border=0>

Utána jött a relief...
A relieffet KisKz fórumtársunktól kértem, és kaptam "konyha készen", köszönet NEKI érte. [#worship]
Az ArtCam-al, én még köszönő viszonyba sem vagyok,
de előbb-utóbb majd meg ismerkedünk.. :))

bznc93pf5

gratulálok!
további sok sikert a gépedhez![#eljen]

KoLa

svejk

Öt évvel a regisztráció után elkészült a mű!!
Nem vagy egy kapkodós. :))

Bár Szalai mester lesz talán az örök csúcstartó ez ügyben. :)

hostya

Dehogy készült el... Csak megmozdult. :))