Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

tumnmsi57

bmejdz9nu

Köszi megkaptam. Már nyomtam is neki levelet...

http://www.quantum-maschinen.de/produkte/drehmaschinen/d-210-x-400/index.html" TARGET=_fnew>Erre az esztergára fáj a fogam...

dg8n4i8x

Én is ezt néztem ki magamnak, csak még gyűjtögetek rá pár évig... :)

dg8n4i8x

Meg hát a panelbe nincs helye :)))

bmejdz9nu

A kicsi meg eladó lesz... (Erba Compact 300)
Az akkora mint egy varrógép... Csak csinálsz neki egy szekrényből kihúzható valamit... persze golyós vezetőkkel...

dg8n4i8x

Hát igazán csábító ajánlat! Úgy néz ki még az idén megszabadulok a panel fogságából! Szóval remélem hamar lesz nagyobb hely neki! :))) Legalábbis bízom benne!

dg8n4i8x

ncxe0hdha

Hallihó Péter!
Látom te a fokozatosság embere vagy!
Nem egyből veszed meg azt a gépet melyre szükséged van, hanem a sorózat összes gépét kipróbálod.... A súlyából itélve nem ez lesz a végleges... ilyet a Metro is árul ilyet illetve hasonlót 119.000-Ft-ér Asist néven, nekem már VOLT!!!!
Hallihó!

bmejdz9nu

ncxe0hdha

A vevőszolgálat biztos megmondja melyik árúházában van.
Ha nem boldugulsz akkor Budaőrsön a volt Mezőgép irodaházzában van a beszállító illetve forgalmazó. Ha megtalálom a telefont átadom!
Hallihó!

dg8n4i8x

Azt hiszem itt félreértés van! Ami a metroban van az olyan mint amit el akar adni Péter!

bmejdz9nu

Magyarorszégon egy sincs eladó... ez megszokott.
A "nincset" nem lehet eladni... nem lesz bevétel... mókuskerék... maradunk ahol vagyunk...
4 hét(!)... képzeld ha megrendelésed lenne és pénzt kellene csinálni... 4 hét... nevetve futna el a megrendelőd... de akkor se neked se az "imortőrnek" sem lett haszna.... és persze gondja... :)

Ausztriában is csak a középső felében van... Bécs környékén egyenlőre nem találtam. dolgozom rajta... Ebay-n nincs...

Sajnos itt is a szállítási idő 5 nap... még ez is sok...de azért jobb mint 4 hét... na persze én könnyen vagyok... itt van 9 km-re a nyugat...

bmejdz9nu

Árpi. Erről a maináról van szó: Quantum D210x400.
Ami tetszik benne:
- Nem túl nagy - marad még hely a műhelyben...
- Széria felszerelés az esztergaszív és a két csúcs... preciziós dolgokhoz...
- A tokmány MK3-as, a szegnyereg MK2-es (ehhez van már csapágyas forgóm is...)
- Valamennyire kompatibilis az ERBA 300 compact dolgaival...
- Heimwerker Praxis teszt: "Oberklasse" Gut - Sehr gut... helyezés.
Ez megincsak nem egy kínai a sok közül... remélem...Ezt nem árulják a barkácsáruházakban...

A súlya valóban csak 80Kg a 400 mm-esnek... de  ugyanez a gép 550mm-es változatban már 125 kg...
De nekem nem kell nagy csúcstávolság... ha lenne méteres változat belőle akkor 2-300 kg is lenne...
Kép:
http://www.top-maschinen.de/media/quantum-d210x400-1200.jpg" border=0>

Leírás:
Nagypontosságú megmunkálás
 Esztergatokmány-körfutási pontosság‹ 0,05 mm
 Orsóperem körfutási pontosság‹ 0,009 mm
 Hossz-, kereszt- és kés-szánnal
 Automatikus hossz-/vezérorsó meghajtás
 A fõtorsó edzett, 2 utánálítható kúpgörgõs csapággyal
 A fõorsó memetvágásra vagy automatikus hosszelõtolásra alkalmas
 Indukciósan edzett (HRC 42-52), precízen köszörült, robusztus,  
 nyugtatott szürkeöntvény, prizmatikus ágy
 Felhasználóbarát biztonsági kapcsoló (IP 54) alacsonyfeszültség elleni védelemmel és zárható vészkapcsolóval, jobb-bal irányváltókapcsolóval
Mint “VARIO” fokozatmentes fordulatszámszabályzással
Nagyértékû esztergatokmányvédõ
CE biztonsági elõírások szerint
DIN 8606 (szerszámgyártók pontossága) szerint készült.

ncxe0hdha

Hallihó Péter!
Az ASIT főorsó pontosság: 0.0-0.01!!!!
A súlyt lehet ,hogy félreértetted....
Természetes, hogy minnél hosszabb annál nehezebb.
De szerintem ilyen könnyű gép alakalmatlan arra, komolyabb munka folyjon rajta, beremegés stb.
Egy EN-1 nek sincs nagyobb helyigénye....
Csak hangosabb.....
Kérdezd Misit!
Hallihó!

bmejdz9nu

A gép "természetesen" már ma meglett... Úgy látszik ellenálhatatlan vagyok...

Csak dicsérni tudom a soproni szerszám kereskedő barátomat és "magasszintű" kapcsolatait és a Optimum hazai képviselétét(!!!)... Minden résztvevő kitett magáért... A vevő - finomanszólva - elégedett...

Úgy alakult, hogy A D210x400-as gép lett... ahogy volt tervezve... csak ebből a "variós" változat - azaz beépített fordulatszám szabályzós azaz frekiváltós(!!!) motorral...
Állandó nyomaték... tényleg eszméletlen jó...
Van hozzá magyar gépkönyv... teszt napló... stb...
A "faládát" a kereskedőnél hagytam, a gépet most "gyári" zsírtalanítom...