Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Mi az, hogy 40-es.. ER40? szetthez? te csinálod?
Szerintem a gyári ajánlás az ER25 max... nekem ER32 van... felette? Ez is már nagyon határeset... nagyobb szerszámoknál jpbb a direkt MK2-es fogatás...

000000000

40-es szettem van szabad. En csinalom hat. Ettol fuggetlenul nem lesz szarra terhelve.

000000000

Most nezem csak a kis thumbnailt, hogy milyen ismeros a gep Z tengelye...  

http://www.robsy.hu/images/robsy-VK1.JPG" TARGET=_fnew>BF20 fej felhasznalasa

bmejdz9nu

Ezért én nem "áldoztam" volna fel a gépemet...
Nem lett volna jobb egy maróegységet csinálni..?
Egyébkén is túl nehéz a BF20 fejegysége...(vas) szerintem... ezt kellő dinamikával mozgatni... hát nem tudom... főleg fel és le...?
Az a véleményem - amit már leírtam - CNC-vel kisebb fogások többször... talán jobb... de nem tudom...

000000000

Csak erdekesseg keppen raktam be. En ha mar ilyenre szannam el magam, akkor fortuna...

Kicsomagoltam a BF20L-t. Hogy is mondjam... Olyan "latszik rajta, hogy kinai" gyokerekkel rendelkezik. A gyari tarto allvany egy nagy szar, ezt nehogy valaki opcionalisan rendelje melle!!! Barki jobbat epit nala.
A marasi teljesitmenyerol nem tudok meg nyilatkozni. Egyelore bekapcsolni sem sikerult, mert van "sorrend"...
Egyelore fenntartasokkal kozeledem fele. Majd irok meg. Ha vannak konkret kerdesek, johetnek.

Megegyszer, L-es verzio...

000000000

Péter! Egészen véletlenül némi közöm van
a #122 BF20 applikációhoz.
Ha valaki nem akar bajlódni saját fortunával+
+marómotorral+fordulatszám szabályzással+finom
beállítóval, igenis szerintem van
létjogosultsága egy ilyen modulnak. 2 csavarral
pedig bármikor leszerelhető, és 5 perc alatt
újra kész a BF20 eredeti marógép verzió, ha
éppen az kell. Az az igazság, Te még nem
ismered azt az érzést, amikor CNC mozgat
egy BF20 marófejet. Majd lesz Neked is egyszer
egy olyan saját építésű géped, amikor egy
szervóval 1:4 körüli lassítással, 5 mm-es
golyósorsóval vígan emelgetsz egy ilyen
egységet. Akkor biztosan megértőbb leszel egy
ilyen megoldás kapcsán.

bmejdz9nu

Na igy egészem másként látom a dolgot... 180 fokos fordulat...

Tehát a BF20 megmaradt... és a fejegységet át lehet tenni egy CNC "vázra"

Hoppá... !!!!!!!!
De jól titkoltátok ezt a nagyszerű megoldast!!! Le a kalappal! Kár, hogy az ilyen ötleteket harapófogóval kell kihúzni... :)

Fortuna... hát igen. Nem kritizáltam, csak a súlyát!... mert még nem csináltam fortunát addíg "kisnyuszi" legyen a nevem... :)

Szervó... Hát én most elsőre léptetőkkel csinálom...  
Ezt mondogatom magamnak:  
Peti nyugi... gondolj az evolucióra... Elsőre léptecs...
Persze Nema34 felfogatású lesz... ezzel a felfogatással 100% kompatibilisak a szervómotorok kb. 200W-ig... tehát a kaput megcsinálom... hogy beférjen a teherautó... és a forma1-es is is... :)
Szervomotort meg hajtok... Akarok 3 igazit... olyan SanyoDenki félét... ha szembe jönnek nem ugrok el elölük... de ettől nem hiszem, hogy nem lehet csinálni házilag... de látnom kell elöször egy igazit "élő adásban"...

Pár napja fogtam és pörgettem tápról egy vadi új Sanyo 400W-os szervómotort... úgy viselkedett ahogy írtad... amilyennek kell lenni egy szervómotornak... 80V-os volt... 3-4V-nál már felvett 3A-t... nem lehett lefogni... finom járás...stb... nem semmi volt... kár, hogy 300Euro... 1 db... "alkalmi vételben"...

bmejdz9nu

Nálam is ilyen volt a kezdeti "szindróma"...
Mindenképp a mellékelt eredeti villáskulcsokat használd! Kész erkje... Igazi kínai felíratokkal rajta - vigyázz rá érték!:).
"Gyári állványt" megmondom őszintén ...álmomban sem hittem volna, hogy rendelsz... szerintem ennyi pénzből akár alu profilokból is összedobhattál volna ... :)
Na persze ezután jönnek a "drága dolgok" ilyen satu - olyan lefogató - amolyan marók...

ncxe0hdha

Hallihó Péter!
Menyi egy BF-20 fejegység ára?
Márha kapható külön....
Hallihó!

bmejdz9nu

Nagyon drága... próbáltam... csak részekből... akkor alkatrész... a csak a kúp és a befogó tengely 50-60e ft... pedíg az csak egy db-ja...
A többit el tudod képzelni... járhatatlan... felejtős... akkoriban körüljártam... csinálnod kell vagy komplett "Spindelt" venned...

tumnmsi57

Szi aÁrpád!

Én a WABECO-tól kértem árajánlatot a fejre. Ott adják simán, nem darabokban. 1,4Kw 230vac. 761Eur+52 csomagolás+ 19% Mwst.
(Aszem a 1210-nek a feje.)

000000000

Megtisztogattam a gepet a kinai mocsoktol. Eleg igenytelenul dobozoltak. Itt-ott forgacs maradvanyok, targyasztal is kapott pici festeket. De rendbe raktam, egesz megtetszett. Hasznosnak talaltam a kezikonyvet is. Csinalok ez alapjan a foorso alapjan egy kulon fortunat, ha bevalik majd. A gyari szekrenyt sem bantam meg. Mire koltsek? Szinusz satu van, marok vannak dogivel, patronkeszlet van (mar ER25 is, ha kellene), stb.

Mertem oraval a nyers kupot a foorsoban. 0.01mm-t ut csak. Nagyon jo!
A fej donthetosege nem tetszik tulzottan. Igazabol meg nem jottem ra a nyitjara, egyelore ha fokba akarom donteni az ket emberes mutatvany. Igaz a maromotor burkolatot is feltem, mert muanyag. Hamarosan ki lesz probalva, addig kiepitem neki a helyet. Mert az kell neki, szep nagyot nyulik oldaliranyban...

A villaskulcsok egy rohej... Szep csendben elraktam oket es elovettem a gedore keszletet... Hasonlo volt a mellekelt imbuszkulcs keszlet megitelese is.

Egyedi dolog, hogy szinte minden M4, M5 csavar "majdnem kiesett" laza volt?

Plexit hasznalod? En levettem...

000000000

FRASER, lemerem holnap a trapezorsok teljes hosszat ahogy igertem!

000000000

Lemaradt, hogy a fordulatszam szabalyzo potmeter az egyaltalaln nem tetszik. Teljesen lotyogosre szereltek, felek hozzaerni. Pedig neztem az elolap hatoldalat, hatha lehet szoritani az anyan...

tumnmsi57

Szia Aszbolit!
Köszönöm előre is, ha lehet a teljes hossz, menet hossz, megmunkálási hosszok és átmérők, orsó átmérő + anya méretek. Egyszóval minden , ha nem gond.
Most már leírom én is a tapasztalataimat az enyémmel kapcsolatban:
- A tartozékkészlet tényleg elég gagyi. Én is lecseréltem használható szerszámokra.
- A védőplexi szintén lekerült, mert szerintem túl nagy.