Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Jo, lemerem persze.
Ha nem titok, akkor miert kell a sajatomat mikor ott a Tied?

Vedoplexit allitgatni, ahhh... Tuti letorom es amugy is behomalyosodik hamar. A kapcsolot es a vezetekeket csak siman visszatoltad a geptestbe szigeteles utan?

bmejdz9nu

A könyv jó... petroleumos lemosás igen hatékony! Ezt is írja...
Én az eredeti csomagolást nem láttam, készre szerelve hozam el boltból...

Nekem semmi gond a potival...
A fej dönthetősége nem nagy gond... rájössz gyorsan..
A külső motor burkolatból potyogtak ki a csavarok... más nem volt...
VIGYÁZZ AZ ASZTAL MEGSZORÍTÓKRA!!! Én azonnal letörtem az egyiket... gyermeteg megoldás... ha kitekered... letörik... a Z-finom állítóval hasonló a helyzet !!! de rájössz...
Plexi a szekrény tetején... pihen...

bmejdz9nu

A nagykarok is a szekrényben... csak akkor veszem elő, ha fúrógépest játszunk... mert annak is nagyon jó ! Ha prcizet akarsz fúrni...

tumnmsi57

folyt:
- A keresztasztal beállításával elég sokat szenvedtem, mert kicsit szorult és a fecske vezető beállítása nekem nem volt egyszerű. Ezen még lehet javítani.
- A gombok, poti  stb.(kezelőszervek) szintén nem a német minőséget mutatják. Már megvannak az újak, cserélem őket.
- Lehet, hogy csak én vagyok béna, de ha az aztalra fektetve fogatok le valamit, akkor a Z alig éri el. Satu nekem is kellemne.
- Főorsó ütés nekem is 0,01, az X-Y asztal siklapusága 0,02-n belül a teljes munkaméretre vonatkoztatva.
- kicsit zajos a főorsó áttétel, kenni kellene, de még nem tudom hol. Az aztalt és az orsókat lemostam és újrakentem. Sokkal könyebb volt a mozgatás.
- A ford. szám kijelző még nem tudom mennyire pontos, de hasznos.  
- Nekem 8-as szármaró a legnagyobb, azzal ment mint a rongy, nem győztem előtolni. Szerintem ebben a kategóriában a motor teljesítménye megfelelő.
- Az X és Y orsók kottyanása kb 2 osztás.
- Igen hasznos lenne egy gyors szerszámváltó hozzá. Igy kicsit macerás cserélgetni a szerszámot.

Alapvetően szerintem megéri az árát, tény és való, hogy állítgatni, kenegetni kell a 100%-os  beüzemelés elött.

Én még nem szedtem szét, a belsejéről nem tudok nyilatkozni.  

Ha még eszembe jut valami leírom.

tumnmsi57

Aszbolit!

Én is le akarom, majd mérni, de kellene egy másik viszonyítási alap. Nem tudok nagy hosszot pontosan mérni.

tumnmsi57

Milyen szigetelés után?
Valamit kihagytam????

bmejdz9nu

Olajzásra differeciálmű olaj jött be nekem... jó sürű...
80-as betétes tárcsával 0,5mm fogás... ez a max... aluba...
Hibát mérni nehéz... meg csinálni is... mert az asztal mozog... így...
A marómotor nálam nem zörög... van elég zsír benne... fej félre dönt...azthiszem.... hátulról lehet... adni neki...

bmejdz9nu

Látom itt mindenkinek L verziója van... szinte elfog a kisebbségi komplexus.. :) de láttátok az XL bővítőmet a #34-esben... épp most tettem fel... 30mp... és ez asztán a Long... majd egy méter a feltét és a BF20 alapmozgás együtt..

000000000

Marofejet donteni kell, haoldalon lapot lecsavarni. Ott lehet a sebessegvaltot olajozni.

A szigetelest ugy ertettem, hogy ha a kapcsolorol lehuzom a vezetekeket es betolom a geptestbe osszeer esetleg, akkor frankon letilt a gep. Ide kivulre akarom felrakni a nagyfordulatu reszt is.

En mar elbizonytalanodtam az L-en. Lehet raakasztok valami motort.

bmejdz9nu

Tekerni, tekerni.... semmi lazsa... szép hosszan... erős "mancsod" lesz...
De ha kitalálsz valami "automata előtolót" azonnal dobd... fel..

000000000

Eros az enelkul is. Valamit kitalalok majd... (:

bmejdz9nu

Egy áttetel DC motorra gondoltam... csak le kellene egyszerűen(!) választani a tengelyről... ha nem kell... ez a gond...

000000000

Raaplikalok egy pici szallitolszalag mozgato motort:

http://catalog.orientalmotor.com/viewitems/ac-motors-gearmotors-/v-series-induction-motors?&plpver=11&forward=1" TARGET=_fnew>motor
http://catalog.orientalmotor.com/item/gearheads/gearheads/2gn6ka?&seo=110&plpver=11" TARGET=_fnew>attetel

Van masik attetelezes is hozza. Azt hiszem az 5:1. Szerintem jo lesz. Az attetelezes es a motor kapcsolata meg bonthato 2-4 M4 csavarral.

000000000

Meg persze vegallas kapcsolok... (:
Van ket brutal...

000000000

Marha jol kitalaltam... Csak mitol fog "visszatekerni". Na ezen meg agyalok szepen...