Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ha lesz... ugyebár :) mit vinni be a műhelybe...
De állítólag 6 nap alatt itt van és már hétfőn átadják a szállítócégnek...  
(ez nagyon valószínű mert a németek ajánlották... és 100%-os Seller az eladó...)
2 markos ember belöki a helyére :) A műhelyt sem kell nagyon átrendezni:)

Végül is... úgy is lehet nézni, hogy minek kellett volna nekem akkora, hodály kramanc HBM? :)
A 2000db "megmaradt" Euróból... pedig elmegyek a Kanári szigetekre kipihenni a töténteket :)

000000000

Ez is baba, cnc nélkül vetted? Remélem ez már símán megjön. Nem hiányzik még egy tortúra, az a köcsög jól megszívatott(volna).

bmejdz9nu

A golyósorsóval felszerelés + 1000 Euro... stb...(+ Motorok, csak léptetős ...stb...)
Ennyiért még nekem is megéri megcsinálni, ha kell(ene)... :)
Az, hogy CNC-s lesz e nálam... végül is minek? Erre ott a mostani gépem...
Azt "lekörözni" úgysem tudná pontosságban...
Kell is egy hagyományos gép is a háznál... sokszor... CNC ide vagy oda...:)
Egy-egy kellemes barkácsolós "furás-faragási" élményt semmilyen CAM és CNC nem helyettesíti ...[#smile]

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=160322443100&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=006" TARGET=_fnew>Itt az Ebay-on "futtatnak" egy komplett CNC változatot... Hát nem olcsó... majd 7000-et szeretnének érte...
Mintha itt lenne valami központi kenő rendszer is benne?

http://i12.ebayimg.com/02/i/001/16/23/9152_3.JPG" border=0> http://i4.ebayimg.com/06/i/001/16/23/8874_3.JPG" border=0>

De ronda ez az ipari zöld :) nekem legalábis nem jön be :)

HJózsi

Már látom lesz egy "KAMI-350 és hasonló marógépek" topik ...[#nyes]
Mi bajod a szinével? Ez legalább nem hobby rózsaszín ... ( Barbi maschinen [#eplus2] )
Szimpatikus ez a cnc-s változat, még akkor is, ha oldalról nézve valamiért a pc-táp jut eszembe ...[#buck] Szépen megcsinálták...
Kedvem lenne kipróbálni, hogy a szánkópályámon amin a HBM lecsúszott a műhelybe, ez is le tudna-e csúszni gond nélkül ? ... [#csodalk][#lama]

bmejdz9nu

veszek egy originál KAMI-t :) ... aztán csúsztathatod a műhelyedbe :)

Teaway

Kétfajta zöldet látunk...nem tudjuk, melyik az igazi.
Amúgy szép darab...csak az furcsa, hogy a dönthető fej forgástengelye nem a szerszám vonalába esik.

bmejdz9nu

Úgysem lenne referencia minőségű a középpont :) Gondolom... Ezért...? Vagy súlyközép?

Teaway

Úgy látszik...már egyszer ki akartam súlyozni a géped:)

bmejdz9nu

Az új masinához valami asztal/tartót kell csinálnom ill. csináltatnom...
Mi a szokásos, "kellemes" munka asztal magasság? Tud valaki erre gyakorlatból valamit írni?

ztti28t3n

Nálam a hagyományos maró, az állványos fúró tárgyasztal magassága ~110 cm. A satupad magassága (ahol állni szoktam) 90 cm, az asztal (ahol ülve finomabb munkákat végzek) 72 cm. Épülő gépem asztalmagassága 86 cm lesz. Számomra ezek a kényelmesen használható méretek. Törpéknek és óriásoknak valószínű nem az igazi...

j3rx6bsjd

Ha satupadról lenne szó,akkor kényelmes ha mellé állva kényelmesen tudsz a satura könyökölni:)Valami ilyesmit próbálj kigondolni a marógéphez is:)

bmejdz9nu

Köszi...
Egy biztos ha túl lent van az nem jó...
A könyöklős módszert most teszteltem :) hát igen ez alá semmi kép...
Persze a majd a műhely belmagassága is döntő lesz... mert csak 200cm...(2000mmm :) +/-5mm :)

HJózsi

Az Optimumnál az F45 alá a gyári : 790x590x720 mm ...
Nálam a 85cm asztallap magasság jött be, ami állva kényelmes kurblizáshoz, nem kell hajlongani...

HJózsi

Ez marógépre fordítva kb. azt jelentheti, hogy kurblizáskor vízszintes az alkar ... anno filóztam ezen én is ... tökéletes ököl ( könyök ) szabály ! [#wink]

Teaway

Hmm...úgy néz ki, ezt az ellensúlyos dolgot használják a gyakorlatban is:

http://www.uni-miskolc.hu/~wwwfemsz/forgacsabra/ab1083.gif" border=0>