Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

PSoft

http://iaro.3dmax.hu/kep/mi-24d_016_of_107.jpg" TARGET=_fnew>Ez,egy másik "csoda".

A MI-24-es pilótafülke.
Itt sehol nem látni szigszalaggal odabütykölve semmit.:))

Ennek pedig,csak két oka lehet:

- Vagy ellopták a szigszalagot,....
- Vagy pedig,nem is ismerik.

4um5b65d

Mivel felül orosz feliratok vannak, alul meg angol, így arra következtetek, hogy az orosz pilóták csak lehajtott fejjel értik az angolt, vagy valami ilyesmi. :)

PSoft

A bal oldali "pedálon" látni egy csatos bőrszíjat.

Vajon mi célból,... ha meg igen,akkr miért???[#wow1][#nemtudom]

4um5b65d

Azok szerintem a gép farkán a függőleges vezérsík pedálok.
Nincs hidraulika rajta így húzásra is dolgoznia kell a pilótának.
:)
Vagy katapultálásnál vinnie kell a pedálokat az új géphez.

4um5b65d

Vagy a csűrőlapok.

PSoft

A második lehetőség "kilőve".:)))

Helikopterből katapultálni.[#csodalk][#wow1][#wow1]

4um5b65d

Ja, asszittem repülő....
[#falbav][#nyes]

PSoft

Repülő ez is,hiszen tud repülni!

Árpi,az előbb beígérte a nagytakarítást.
Legyen mán neki dóóóga.:)))

robroy007

katapultálni lehet csak előbb a rotort robbantják le a gépről, persze nem egy elterjedt megoldás mert minek olyan rövid az idő rá

az AN-2-esben is van szíj az oldal kormányokon és maga a pedál mechanizmusa is minden további dolog nélkül szimmetrikusan mozog ellentétes irányban  
egyetlen tengelyre közvetíti a mozgásokat

előnye, hogy ha az egyik lábad elfáradt vagy éppen nincs is akkor is tudod húzni a pedálokat

Nemes Mihály

Hát  igen tetszetős  az a kis lámpácska !!!
Bár biztos csak én nem értem a felfogatását!+!

Kint nem súlytalanság van ??????

biztos mágnes :)

PSoft

azt a "kis lámpácskát" még ittlennt a szigszalagos szaki használhatta,aztán a nagy kapkodásban,....ottmaradt.:)))

Nemes Mihály

Vagy csak mi hisszük Lámpának ,,,,,, lehet hogy Jedi Kard!!!
[#taps][#taps][#hehe][#hehe]

Szalai György

Hát… Valaki kérdezte nemrég valamelyik topicban, (de már nem találom) hogy mi a teendője, ha a házilag készült gépét eladná és azt be kéne állítani egy vállalkozás termelő műhelyébe. Dokumentációk, munkavédelem stb. Nem tudtam rá a választ, de érdekelt, ezért megkapartam a témát. Ez lett a két legjobb, amit találtam. Elég hosszúkás olvasmány, de hátha érdekel még valakit.
een.bin.hu/konyvtar/CE%20jeloles-ITD-81119-alt.ppt
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:157:0024:0086:HU:PDF" TARGET=_fnew>http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:157:0024:0086:HU:PDF

Szalai György

Úgy látom az een.bin.hu/konyvtar/CE%20jeloles-ITD-81119-alt.ppt innen nem szeretne működni, de bemásolva a kereső címsorába nálam gond nélkül fut.