Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

000000000

Spirált kellene marnom, Mach3 -al.  
Az a gondom, hogy a kezdő belső köröket szakaszosan marja, ezért ott szögletes.  
Ahogy egy bizonyos körnagyságot elér szépen marja folyamatosan.
Tudtam, hogy valamit be kell írni, vagy bejelölni valamit, valahová. De, már elfelejtettem.  
Aki tudja, mondja.
Köszönöm, ha segítesz!

kmajer

CV kontrol a beállításoknál

000000000

Köszönöm a segítséget.  
Nem sikerült:((  
Lehet, valamit nem jól csinálok.
Ha, nagyon leveszem az előtolást, akkor ívesen, megy.  
Te, konkrétan mire gondoltál?  

bznc93pf5

pedig a CV beállításoknál ha jól van be vagy kikapcsolva akkor jónak kellene lennie és ha az eredetileg generált sebességhez nem nyúlunk akkor nem szabad remegnie, nálam is előfordul hogy ha hozzányúlok a sebességhez akkor szinte mindig rángat az íveknél

bznc93pf5

egyébként kis sugarú íveknél érdemes a sebességet már a pályagenerálásnál levenni de a CV beállítások akkor is valamit számítanak

xfg6v697j

Ez generált g kod?
Mert G2/G3-nál nem kéne ilyen hibának lenni.
Egy spirál nem olyan bonyolult,hogy ne lehetne kézzel megírni.
Vagy át kell váltani egzakt stop-ra,de akkor szaggathat.

000000000

Igen, kézi kód. G2.  

Olyan gond is van, amikor átmegy az X5 ről X10 re nagyon felgyorsul.

Ez, az.

G0x0Y0Z2

F500

G2 I3 z-1 x5
G2 I3  x5

G2 I3  x10
G2 I3  x10

G0Z2
G0 X0 Y0 Z2

000000000

Bocs, nem, amikor átmegy, hanem amikor megy át X5 ről X10 re.

hyuekyh7a

Nekem is hasonló gondom volt az utóbbi 2 plazmánál is, a general configban ki kell kapcsolni a CV Dist Tolerance funkciót.
Ha esetleg ez sem segít akkor UC100 mozgásvezérlő a megoldás, nekem is jót tett, szerintem az utolsó verziókban nem túl jól megy a szoftveres step jelek kiadása.

xfg6v697j

Kész csoda hegy egyáltalán csinál valamit ez a kód nálad.Az én mach-om nem eszi meg se abszolut se növekményes IJ-vel.

xfg6v697j

Kicsit átalakítottam,hogy csináljon is valamit.
Az említett szakaszon a spinlespeed kijelzése teljesen azonos sebességet jelez az ívekkel.

000000000

A Mach ba sokszögű a marópálya. Azon, az UC 100 nem segít.

000000000

A lényeg az lenne, hogy táguló körökkel, folyamatosan marjon, és a bemerülés is folyamatos legyen. Azért van ismétlés, hogy a bemerüléskor ottmaradt anyagot is kiszedje.  

Ráadásul. Ezt odébb, odébb menve ismételni kellene.  

000000000

Nekem, 3 gépen is fut.