Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Rendben.
Csak azért szóltam,mert biztos ami biztos.

KoLa

Szia! Béni! én meg azokat a kódokat amiket ezzel a varázslóval készítettem , mindíg,Fúrás Béni... fájlnéven mentem![#eljen]

KoLa

A mélymenetvágóknál mi is a fő oka annak hogy a g32-s verziót ajánlod?

robroy007

vagy a tömörítésnél került egy kis ajándék hozzá

robroy007

a tengelyek irányai
eszterga  
Z főorsóból kifelé (szegnyereg felé) pozitív, erre merőlegesen késtartó felé X pozitív,  
Y meg maradék irány és értelmezéssel

maró gép szintén főorsóból munkadarab felé pozitív Z, DE nem gépi koordinátát hanem munkadarab koordinátát használunk és az azzal ellentétes irányú
az X elvben szemből nézve bal- jobb+ irány és a maradék az y

Béni

A G76 minden fogásnál X irányban csinál egy kis plusz mozgást. Mivel az egy ciklus, a befejezésekor Z kezdőpontra áll és még egyszer fogást vesz, majd visszahúzza. Így emlékszem.
A G32 ilyet nem csinál. Annak csak annyi a hátránya, hogy nem lehet kifutást programozni.

Béni

Nem került hozzá semmi "ajándék". [#smile]

De akinek kétsége van, itt ellenőrizheti:

https://www.virustotal.com/" TARGET=_fnew>https://www.virustotal.com/

Pár éve nálunk is telepítették illetve alkalmazzák az FBI tartalomfigyelését az email-eknél (is). Ez nem csak olvassa, de módosítja is a tartalmat.
Amíg az ERSTE-nél voltam pdf-ben kaptam a havi egyenleget. Nem tudtam megnyitni. A reklamációmra hivatalos levélben közölték, hogy a freemail szolgáltatáshoz telepített tartalomfigyelő módosítja a pdf-et és ez a gond. De a megoldást is megírták. Az Acrobat Reader 4-el megnyitható. És tényleg.

w5aen852

Sziasztok,

Kezdőként a következő problámára keresek megoldást:

Adott egy kisebb CNC gép, mach3 programmal és dubleCNC vezérlővel. Az a gond jelentkezett, hogy néha - néha randomra a motorok olyankor lépnek 1-2 lépést amikor nem kellene.  Konkrét példa, egyenlőre csak rajztoll van befogva és egyszerü háromszöget rajzolok, de ugyanazt háromszor egymásra. A végeredmény nem egy vastagon megrajzolt háromszög, hanem valami olyasmi, hogy az átló az egy vonal, a befogók meg 3 3 párhuzamos vonalból állnak. Kb mint amikor egy 2D-s rajzon árnyékot jelölük.

Úgy tünik valami a windows (XP), párhuzamos port, Mach3 vonalon kell legyen, mert ugyanezt a programot ugyanezzel a vezérlővel de DOS-os TurboCnc nevü programmal futtatva tökéletes alakzatot kapok.

Valaki esetleg találkozott már ilyennel?  

Előre is köszi.

svejk

Néha írok magamnak egy-egy egyszerű G-kódot, de eddig még sosem sorszámoztam a mondatokat.
Most az USB-LPT átalakító #47-ben akartam, de ez ugye így nem jó az alprogram miatt.
Hogyan kell szabályosan az alprogramokat tartalmazó G-kódok mondatait sorszámozni?
Az alprogramoknál pl. pár százzal később indulva, vagy lehet az alprogramban is N000-tól kezdődően?
Esetleg nem is szokták az alprogramok mondatait sorszámozni?

xfg6v697j

Az egyvonallal párhuzamosan téveszt a tengelyed,de movel az írod,hogy ugyan azzal az elektroniával de más szoftverreljó,így arra gyanakszom,hogy től keskeny léptetőimpulzusokat kaphat a vezérlőd.
állítsd át a motortuningban a step és a  dir pulse-t hosszabbra.

VViktor

Sziasztok nincs meg valakinek a P2BV10 Scrren?

VViktor

Már meglett köszönöm.

2dw0x9awk

A számozás semmit sem szabad hogy befolyásoljon, ha van akkor van, ha nincs akkor nincs.... Szabványt kérdezel? A mondatszámtól függ és esztétikai értéke is van. Nálunk több 10000 mondatos G-kódok vannak és az első mondat az N00010, az uccsó pl.: N87440. 10-es léptékkel növekszik.Mindez a program írójától is függ, van aki az első helyre simán N10-et ír. Az alprogramot is illik mondatszámmal ellátni.  

svejk

Köszönöm!
Igen a 10 növekedés célszerű  későbbi beszúrások miatt, mint ahogy más programozásban is.

Az Oxxxx mondat előtt viszont nem fogad el sorszámot a Mach.

Miki2

Az Oxxxx elé írd be az M98-at. akkor elfogadja.