Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

ahogy látom a szöveg sem lett tökéletes,
videó helyesen

000000000

AC ben nagyon egyszerű. (Imádom ezt a progit.)  

A kész vektorra rákattintasz ball egér gombbal. Kijelölődik az aktuális vektor.
Azután jobb gombbal klikk. És, „Reverse vector” menüre kattintva, váltogathatod a kijelölt vektor kezdő, befejező pontját.  

Így, ha minden második kezdőpontját megfordítod, szépen átlépked oldalra.  

bznc93pf5

mintha én is ezt írtam volna

bznc93pf5

vagy mégsem [#confused][#nemtudom]

000000000

Na, ja.  
Csak én leírtam a konkrét lépéseket.  
Megszoktam tanfolyam tartásakor, hogy aki nem ismeri kellő mélységben a programot.  
Annak aprólékosan elmondva érthetőbb.
És így könnyebben rá talál.  

Pláne, ha 2 xer is olvashatja:))

000000000

Egyébként a „tükrözés” ről az jutott elsőre a tudatomig, hogy vektort akarod tükröztetni.  
De, ugye, a kezdő, és végpontot kell felcserélni.  
Persze jó amit írtál csak rosszul értettem elsőre  

svejk

Segítséget kérnék!
Adott egy mindig azonos vastagságú lemezszerű anyag, melyet kontúrmarni kell és sok-sok furatot kell rajta készíteni.
A furatok mélysége mindig állandó.

A felhasználó az AutaCAD xxx -hez ért, tehát DXF-ből kellene dolgozni.

- Ki milyen DXF-Gkód konverterre esküszik, ami egyszerű lehetőleg ingyenes.

- Egyáltalán az AutoCAD-ben miként kellene a furatok helyét megrajzolni, hogy abból a konverter a G-kódban fúrást generáljon?

kuv5p7226

A felhasználó az AutaCAD xxx -hez ért, tehát DXF-ből kellene dolgozni.

A felhasználó meg fog tanulni mást is ahogy sejtem...:-)

- Ki milyen DXF-Gkód konverterre esküszik, ami egyszerű lehetőleg ingyenes.

Kerestem ilyet, nem találtam használható, üzembiztost. Fizetősben persze rogyásig. Pl. SolidWorks.  

- Egyáltalán az AutoCAD-ben miként kellene a furatok helyét megrajzolni, hogy abból a konverter a G-kódban fúrást generáljon?

Más programban pl. egy kört kell lerakni és a pályagenerálásnál nem kontúrként kell definiálni hanem a középpontját felvenni pozícióként és erre furatot lehet kérni.

Béni

Néhány AutoLISP kiegészítőt írtam már AutoCAD alá, olyat is, amelyik éppen fúróprogramot készít.
Volt amelyikben pont objektumok koordinátáit használtam fel. Ahol sok különböző kör és fólia szerepelt, ott átmérő, szín és fólia alapján választott az alkalmazás.
A kontúrra nem tudok megoldást, de a fúrás programozásához nem föltétlen kell CAM program, megoldható egy kiegészítővel.

adamant

Neten kerezsgélve lehet akadni egy-két progira de hogy milyenek azt nem tudom

esetleg ez? http://www.mecsoft.com/freemill.shtml" TARGET=_fnew>cam

svejk

Köszönöm!
Egy ismerős talált meg a feladattal, neki kellene.
Ha nem jut előrébb, akkor lehet megkeresünk a pénzkeresés jelszóval.

adamant

vagy ez? http://www.cambam.info/" TARGET=_fnew>cam2

000000000

Köszönöm a válaszotok forgácsoló és Danibá!  
Mi a program pontos neve?

000000000

A program neve ArtCam.
Csak magunk között, AC- nek becézzük.  

000000000

DesignCAD 2D igaz csak pár euró, de pénzbe kerül