Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ha üvegből lesz, akkor ahogy van, meg kell az üvegvágóval karcolni, és utána fogsz egy kézi üvegvágót, és bekarcolod a segédtöréseket, azaz hogy ott törjön ahol kell. Láttam hogy a helyi üveges hogyan gyárt 50 mm átmérőjű korongokat, és anno üveggyárban melóztam.

barhz9bni

Igen üveg. Köszi!! Ezeket a segédtöréseket hogyan kell elrendezni?
Egyébként dxf de le kell szednem a cadet :( vagy az aspire-t. Melyiket érdemes?

Esetleg üvegkarcoló cnc? ;)

barhz9bni

Hátránya a dolognak, hogy nagyon aprók ezek a szeletek. 1-2 centis átmérő 0,3-as üveg.

barhz9bni

Melyik gyárban dolgoztál?

bznc93pf5

nem kell semmi különlegeset csinálnod velük, így jó ahogy van, az AC-ben megcsinálod neki a szerszámpályát egyesével, beállíthatod hogy hol kezdje a megmunkálásokat külön külön egyesével, utána mented, utána a posztprocesszornál összefűzöd és kész, semmi extra rajz nem kell hozzá,  
a puzzle-ket én is így csinálom

sanka74

Hunguard, Orosháza.  
Forgácsoló:Szerintem 3 pontos ívekkel rajzolták meg, és ahány ívből készül, annyi kezdőpontja van. Ezt lehet egyesíteni Aspire-ben a joint-al, de az AC ban is van valami ilyesmi.
Ha karcolni szeretnéd az ilyen vékony üveget, akkor ügyelni kell még az üvegvágó helyzetére is, régebben gondolkodtam én is hogy megcsinálom a gépemet üvegvágásra alkalmasra, de aztán nem lett belőle semmi.

sanka74

http://indavideo.hu/video/Hobby_cnc_26" TARGET=_fnew>Video

Ez Nemes János által készített üvegvágó adapter.

Bicska

Majd a végeredményről is tegyetek be videót, kiváncsi lennék, hogy a kitörés hogy sikerül. [#wave]

bznc93pf5

"Mivel vízzel vágással készül, egyetlen vonalból kellene megcsinálnom"
ez volt a kérdés egyik része, akkor most mivel is lesz vágva? minek kell karcolni ha vízzel lesz vágva?[#nemtudom]

sanka74

Ezt én is észrevettem...mikor már elküldtem..nem tudom hogy az ilyen vékony üveget lehet egyáltalán vízzel vágni...

bznc93pf5

vízzel szinte mindent lehet vágni, és feltűnően szépen, az én első próbavágásom 2mm vastag plexi volt, gyönyörű lett, mit egy "gyári"

3m9kaxws5

Üdv urak. Megtudná nekem valaki mondani hogy az Inventor 10-es programot lehet e telepíteni Win 7-re, Kérdeztem a barátomat is / Google / De nem igazából találtam választ.

3m9kaxws5

Hát ezt én nem értem.

Béni

Pedig nem bonyolult. Vagy, vagy nem ... [#smile]