Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

sanka74

Szia! Nekem nem sikerült, pedig próbáltam

3m9kaxws5

De. Majd vasárnap lesz telepítés egy gépész mérnök haver próbálja. Ha nem akkor a 11 jön az biztos felmegy mert ő is azt használja win 7 en. Csak hát már ezt szoktam meg.

Szabó Zoltán

Érdeklődöm.
Miként lehet RSN kiterjesztésből csinálni STL-t vagy wrl  igs  els formátumot? Melyik szoftver tudná átalakítani. Ha valaki tud megoldást előre is köszönöm! vasipar@gmail.com

frob

sziasztok, egy kis segedelem kellene...
teveztem egy kis kütyüt, szeretnék hozzá kiöntő szerszámot készíteni, pl a cut3D képes arra hogy negatívot csináljon? Már mint megadom hogy mekkora tömbbe kell belehajítania, és megcsinálja?
Persze a szerszámnak 2 oldala lenne...
Nem tudom érthető voltam e mit akarok, jó lenne ha nem kellene magát a szerszámot nekiállni rajzolni, mert azért kicsit bonyi az alkatrész..
Előre is köszönöm!
R.

xkbv3nx0d

Molding tools, lenne amire gondolsz... de a Cut3d szerintem nem tudja... én a solidworksben próbáltam már néhányszor...

frob

Alibre ben kellene, de akkor legalább tudom mit keressek, köszi!

frob

Lesegetem a dolgokat, mit érdemes ha már alibre mindig szívat valamivel, solidworks vs solidedge?
esetleg egyéb, mondjuk  inventor?
Azt is nézem, hogy idővel szeretném hivatalossá tenni, és mondjuk az alibre után (250-500e) toronymagasan van a többi ára.. 1-1.5M huf ...
de azért a használhatóság nagyon sokat nyom a latba, pl mihez van normális cam sw, mert gondolm a solidworks és edge na meg inventor külső cam sw vel dolgozik, pl egy vectric cut3d , hogy a 3 tengelyes gép tudjon dolgozni ...

000000000

Hello to all,Please help me with full Gearotic Motion!

D.Laci

000000000

Sziasztok!
Nem tudtok esetleg olyan programról amely optimalizálásnál felül tudja írni a vonalak kezdőpontját?
A problémám az hogy marni kellene egy kb 200 vonalból álló mintát és optimalizálásnál tiszta cikk-cakk az egész mert mindig vissza megy a vonal kezdőpontjához ami általában a bal oldalon van. Néztem már több optimalizálót ami zárt alakzatoknál teljesen oké mert ugye ott mindegy melyik irányba megy a kés úgyis ugyanoda jut vissza ahol kezdte, de vonalnál mindegyik visszamegy a kezdőponthoz. Nem találkoztatok esetleg valami megoldással?

kuv5p7226

A SolidWorks-ben helyből benne van a HSMWorks mint CAM progi, 2,5D-ben kurva jó, mindent tud ami kell. 3D-re van SolidCAM meg a HSM-nek is programja, illetve a sok milliós árfekvésben az iMachining, de asszem az téged nem érdekel.

Magyarul olcsón nem lehet megúszni, s nagyjából egy nagyságrendben vannak az áraik, ez persze azt jelenti, hogy 1-10 millió közt.:-) Én nézegettem a SolidEdge-t, azok drágábbnak tűnnek.

De ezek nagyon nem hobbi kategória, 4.000-8.000-12.000 EUR-t csak ipari mennyiségű és minőségű termeléssel tudsz kitermelni.

frob

Köszönöm, van még mit tanulnom az látszik...

frob

nos igen, azért is kecsegtető az alibre, amimint a lentebbi pdf ből is kiderül tudhat mindent, néha kicsit nyakatekerten.. de működik

bznc93pf5

ha jól értem akkor ezt az AC tudja, ha van három vagy több vonal párhuzamosan egymás mellett akkor rajzolásnál a következő vonal kezdőpontját tükrözöd a másik irányba és utána nem fog visszamenni marás után hanem oldalra mozdul a következő maráshoz, tehát a vonalak kezdőpontjait tükrözd egyesével végig az utolsó vonalig

bznc93pf5

valamiért a feltöltött videó nem olyan szép mint az eredeti de a lényeg látszikhttp://www.youtube.com/watch?v=A-T69oylPBA&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>vodeó