Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Rájöttem hogy a retekben lehet hidakat hagyni a solidcam-ben. Le kell marni addig amíg a hidat meg akarod tartani, és utána a maradékot point to point kijelöléssel lehet marni, és ott 2-3 (hídak számától függően) marópályát kel generálni.

István83

Szia.Remélem figyelmesen átnéztem,de én nem találtam agie gépet,csak agiecharmillest de az sajnos nem egyezik vele szerintem.Eddig csak a  
Lei Wire Cut programot találtam.Ami csak horror áron lehet megvenni.

svejk

Felkérsz itt valakit, hogy készítsen a gépedhez egy postprocesszort.
nagyon ki akarod használni minden lehetőségét a gépnek? Mert ha nem akkor valószínű máséval is fog menni.

Esetleg még nézd meg az OneCNC wire programját.

Béni

Ha a műveleteket el lehet vele készíteni (Mastercam), akkor csak posztprocesszor kérdése a dolog.
(Mint tanult kollégám írta is.) [#kacsint]

István83

Üdv!
Köszönöm a segítséget.A hétvégére kapok egy  
solidworks-ot és egy cam-et ezekhez a progikhoz is  
tud itt a fórumon készíteni prosztprocrsszort?  
A gépen sajnos a bonyolultabb dolgok is kellenek.

Béni

3 tengelyig a legtöbb rendszerhez meglépő posztok módosításával könnyen lehet az adott vezérléshez illeszteni egy újat.
Van olyan CAM rendszer is, amelynek tartozéka a posztprocesszor szerkesztő. Azzal komolyabb előképzettség nélkül is neki lehet futni a dolognak a siker reményében.
(Powermill - PMPost, EdgeCAM, SprutCAM pl.)
Ahol manuálisan kell egy 5 tengelyes posztot leprogramozni az alapoktól, ott már vége a hobbinak. (Ezek ára a posztprocesszor gyártóknál elmehet akár másfél millió forintig is.)

http://www.mastercampost.com/posts.php" TARGET=_fnew>Árakról infó

keri

Nekem full HD monitorom van, de engem is zavar.
Elég lenne egy link a képekre ha nem tudod leméretezni.

keri

GoogleDrive, SkyDrive
Egyikkel sincs ilyen probléma, korrekt, kényelmes jól használható tárhelyek.

keri

Ez így van, de azért lehet normális hangnemben is közölni vele.

István83

Üdv.A solidcam elméletileg sodik huzalszikrát tudja.Azt át lehetne állítani agie-re?

Béni

Nem tudom, soha nem foglalkoztam vele.

svejk

Egyébként mik azok a bonyolut dolgok amiket tud a gép?
4 tengelyes, kúpot tud vágni?
Esetleg még több tengely?

Béni

Csak most néztem. Nem voltál figyelmes.
(Mellesleg, mekkora összegtől "horror" az ár?)

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/MCXwire.png" border=0>

István83

Kúpot tud vágni,5 tengelyes.És nem tudom mennyire  
számít bonyolultnak,de technologiából veszi kontur  
követést,nem pedig g kódból,g kódbólcsak ki-be kapcsolni tudom.