Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zoli0302

Lehet, de felismerte a frissen telepített fusiont a magyarítás, aztán minden maradt angol

CAMXPRESS

Idézetet írta: zoli0302 Dátum 2025 szeptember 14, 18:58Lehet, de felismerte a frissen telepített fusiont a magyarítás, aztán minden maradt angol

Melyik magyar nyelvi csomag a kérdéses?
Arcance System által készített vagy CAMXPRESS ingyenes CAM nyelvi csomag?

zoli0302

Be kell, hogy valljam, kerestem egyet a neten, letöltöttem, nem működött ,letöröltem az egészet , így nem tudom kinek a terméke volt. De a fusiont is letöröltem , ha már a program indítása is gond , kár vele küzdeni, aránytalanul sok munka , kicsi eredményért. Egy magyar nyelvű cam/cad programot szeretnék, ami képes együttműködni a sinumerik 840 el.

CAMXPRESS

Idézetet írta: zoli0302 Dátum 2025 szeptember 28, 14:03Be kell, hogy valljam, kerestem egyet a neten, letöltöttem, nem működött ,letöröltem az egészet , így nem tudom kinek a terméke volt. De a fusiont is letöröltem , ha már a program indítása is gond , kár vele küzdeni, aránytalanul sok munka , kicsi eredményért. Egy magyar nyelvű cam/cad programot szeretnék, ami képes együttműködni a sinumerik 840 el.

Ha ingyenes és viszonylag jól használható kell, akkor azért nem tolonganak a "piacon".

zoli0302

Én az ingyeneshez nem ragaszkodok, de a mostani , havi 270Eurót sokallom. Ami olcsóbb lenne az nincs magyarul, vagy mint ez, csak magyarítás van hozzá, az is vagy működik, vagy nem. Nem tudom miért igérgetnek, aztán próba közben derül ki, hogy használhatatlan a fordítás, lehet, hogy a fusionhoz is van számomra használható verzió, de ha nem lehet kipróbálni, komplett , magyarul, ki van zárva, hogy megvegyem.

kmil

Idézetet írta: zoli0302 Dátum 2025 szeptember 28, 14:03Be kell, hogy valljam, kerestem egyet a neten, letöltöttem, nem működött ,letöröltem az egészet , így nem tudom kinek a terméke volt. De a fusiont is letöröltem , ha már a program indítása is gond , kár vele küzdeni, aránytalanul sok munka , kicsi eredményért. Egy magyar nyelvű cam/cad programot szeretnék, ami képes együttműködni a sinumerik 840 el.

Amennyi időt eltöltesz keresgéléssel, install, teszt, uninstall, tovább keresgélés, megtanulnád használni az angol szoftvert. 😊

kgl

Idézetet írta: zoli0302 Dátum 2025 szeptember 29, 13:21Nem tudom miért igérgetnek, aztán próba közben derül ki, hogy használhatatlan a fordítás, lehet, hogy a fusionhoz is van számomra használható verzió, de ha nem lehet kipróbálni, komplett , magyarul, ki van zárva, hogy megvegyem.

Ugyan ezért vetettem el én is ennek a programnak a használatát. Én most a Carveco Maker programra fizettem elő, 17,50 USD /hónap (180 USD/év) összeget még ki tudok nyögni a nyugdíjból. Ez is kicsit túl van bonyolítva, de nem annyira mint a Fusion 360. Van benne mesterséges inteligencia is, szépen előállítja a képet ez is de addig még nem jutottam el vele, hogy a g kódot is le tudjam menteni. Igaz még nem rég óta próbálgatom.
Az AI használathoz kapsz havi 100 kreditet az előfizetési díjból, egy kép elkészítése 4-5 kredit. Lehet hozzá még vásárolni krediteket ha nem elég. 7.5$/hó 100 kredit, 15$/hó 300 kredit, 30$/hó 800 kredit. Ezenkívül lehet vásárolni hozzá egyszeri kredit csomagokat ami nem jár le. Ezek 27$/300 kredit, 76.5$/900 kredit és 192$/2400 kredit.
Én biztos nem vásárlok hozzá külön krediteket, ha igaz az az állításuk, hogy 100 kredit minden hónapban megújul az előfizetéssel. Ezt még nem tudtam letesztelni.
Nekem az nem tetszik benne, hogy nem találtam normális leírást hozzá még angolul sem, hanem csak veboldalon van leírás hozzá nagyon szűkszavúan, és rengeteg angol videó van aminek nagy részét nem értem mert felirat is csak pár videónál van, a bemutatóvideóban meg olyan gyorsan kattintgat, hogy nem is tudom követni a szememmel hova kattintott. A másik hibája ennek a programnak a szerszámtár használata ami sok embernek előny, nekem hátrány. A domborművet viszonylag könnyű vele elkészíteni a képernyőn, de onnantól kezdve elég bonyolult normális leírás nélkül. Szinte mindent videóval akarnak megmutatni, és nézz órákon keresztül videókat azért, hogy megtudj valamit ami egy leírásban 2 perc alatt kikereshetnél. Ja és persze ez is csak Reliefet tud marni, esetleg ha más cad programban tudsz készíteni hozzá bemeneti filet akkor szerencséd van talán és akkor másra is tudod használni nem csak reliefre.

De már ennek a kiváltásán is dolgozom ami tud majd magyarul is, de ehhez még sok időre van szükségem.

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

remrendes

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 szeptember 29, 18:37Ugyan ezért vetettem el én is ennek a programnak a használatát. Én most a Carveco Maker programra fizettem elő, 17,50 USD /hónap (180 USD/év) összeget még ki tudok nyögni a nyugdíjból. Ez is kicsit túl van bonyolítva, de nem annyira mint a Fusion 360. Van benne mesterséges inteligencia is, szépen előállítja a képet ez is de addig még nem jutottam el vele, hogy a g kódot is le tudjam menteni. Igaz még nem rég óta próbálgatom.
Az AI használathoz kapsz havi 100 kreditet az előfizetési díjból, egy kép elkészítése 4-5 kredit. Lehet hozzá még vásárolni krediteket ha nem elég. 7.5$/hó 100 kredit, 15$/hó 300 kredit, 30$/hó 800 kredit. Ezenkívül lehet vásárolni hozzá egyszeri kredit csomagokat ami nem jár le. Ezek 27$/300 kredit, 76.5$/900 kredit és 192$/2400 kredit.
Én biztos nem vásárlok hozzá külön krediteket, ha igaz az az állításuk, hogy 100 kredit minden hónapban megújul az előfizetéssel. Ezt még nem tudtam letesztelni.
Nekem az nem tetszik benne, hogy nem találtam normális leírást hozzá még angolul sem, hanem csak veboldalon van leírás hozzá nagyon szűkszavúan, és rengeteg angol videó van aminek nagy részét nem értem mert felirat is csak pár videónál van, a bemutatóvideóban meg olyan gyorsan kattintgat, hogy nem is tudom követni a szememmel hova kattintott. A másik hibája ennek a programnak a szerszámtár használata ami sok embernek előny, nekem hátrány. A domborművet viszonylag könnyű vele elkészíteni a képernyőn, de onnantól kezdve elég bonyolult normális leírás nélkül. Szinte mindent videóval akarnak megmutatni, és nézz órákon keresztül videókat azért, hogy megtudj valamit ami egy leírásban 2 perc alatt kikereshetnél. Ja és persze ez is csak Reliefet tud marni, esetleg ha más cad programban tudsz készíteni hozzá bemeneti filet akkor szerencséd van talán és akkor másra is tudod használni nem csak reliefre.

De már ennek a kiváltásán is dolgozom ami tud majd magyarul is, de ehhez még sok időre van szükségem.

De ez nem Fusion alternatíva, inkább Vectric.

CAMXPRESS

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 szeptember 29, 18:37Ugyan ezért vetettem el én is ennek a programnak a használatát. Én most a Carveco Maker programra fizettem elő, 17,50 USD /hónap (180 USD/év) összeget még ki tudok nyögni a nyugdíjból. Ez is kicsit túl van bonyolítva, de nem annyira mint a Fusion 360. Van benne mesterséges inteligencia is, szépen előállítja a képet ez is de addig még nem jutottam el vele, hogy a g kódot is le tudjam menteni. Igaz még nem rég óta próbálgatom.

Van hozzá (ArtCAM/Carveco) magyar nyelvű komplett oktatásom: ArtCAM Alapok

A két program - Autodesk Fusion és ArtCAM/Carveco - teljsen más területeket fed le, teljesen más célokra, így teljesen más megoldásokkal.