Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Direkt is csinálhatnak ilyet, van, aki így is megtartaná lehet, ha 10-ből egy is bemegy a csőbe így, akkor már jól jártak.

w0hgtwf3w

Az a baj, hogy szlovák cég.
Messziről rossznak a magyar fogyasztóvédelemre.

Sajnos már nagyon sok rosszat hallottam róluk.
Én egyszer kacérkodtam a velük de nekem már a nettó árak átverős kiírása is idegesített.

Így hanyagolom őket.

w0hgtwf3w

Maradék kilenc szállítási díján elmegy minden haszon.

w0hgtwf3w

Valami nemzetközi jogszabály biztos van.

A már megszűnt Moorning Show-ban volt egy srác aki 1-2 ezer forintos utakkal járja a világot.
Lesi az elírt utakat és azokat foglalja.
Rengeteg hihetetlen története volt.
(Pl.1 hét Japán 6000-ből stb.)

Bicska

Hát ne hidd.
November körül beszívtam egy céggel. Lényeg, hogy nem kértem a terméket végül, visszaküldtem (alapból is jogom, de a cég is hozzájárult - elállási jog) és nem kaptam vissza a pénzemet. Utána írtam a fogyasztóvédelemnek, a segítségüket kérve, hihetetlen, de megmagyarázták, hogy miért nincsen igazam. Természetesen igazam volt, ismerem a törvényt, utána is olvastam, ügyvédi felszólításra fizettek is.
"Szerencsére" jan. 1-től megszűnt a fogyasztóvédelmi hatóság, úgyhogy mostantól tényleg esélyed sincs... (jó tudom, anyag nem vész el, csak átalakul :) - de a járás hivatalokkal, már tényleg rosszt sem érsz) [#boxer]

Bicska

"Amennyiben a kereskedő nem fogadja el a jogszabályi rendelkezéseket..... mint minden szerződéssel kapcsolatos jogvitában - bírósághoz vagy a lakóhelyünk szerint illetékes békéltető testülethez fordulhatunk" Ez alapján gyanítom h az illetékes hatóság ebben az esetben is a Nemzeti Fogyasztóvédeli Hatóség utódszervezete(i), illetve ahogy említi bíróság,békéltető testület.. De minden lehetőséget meg kell ragadni az biztos, ha a jogainkról van szó.

w0hgtwf3w

Beszéltek itt most össze-vissza.
Lajos problémája nem a 14 napos elállási jog érvényesítése, hanem a valószínűsíthető adminisztrációs hiba (rossz ár a eblapon) érvényesítése.
A boltban van ugye egy jogszabály miszerint ha két ár van kint a terméken akkor a kisebb áron kell adni a terméket.
De egy szlovák weblap elírt ára nem ez a kategória.
Az is elképzelhető, hogy amikor  a rendelést leadod és elfogadod a vásárlási feltételeket ott van egy sor apró betűs rész az  elírásra vonatkozólag.
Ha ezt bebizonyítja akkor nincs semmi keresni valód.
Ha te tudod bebizonyítani, hogy nemvolt (ámbár ezt nagyon kétlem) akkor lehet valami keresni valód.

VighLajos

Szevasztok!
Szerencsére kár egyikőnket sem ért: utánvéttel rendeltem, a feladón fogják a visszaszállítás díját behajtani.
:-)
Írtam nekik, kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e.
Nem gondolom, hogy Brüsszelig elmegyek ezzel a problémámmal.
:-)

w0hgtwf3w

Hát abban azért bíztam, hogy utánvét rendelted.

h5s6zsy7m

Sziasztok !

A segítségeteket kérem . : Hol lehet beszerezni, vagy milyen anyagot lehet kilágyítani amire nekem kellene ( pár Kg )

C10-  es acélt-- "vasat"  / nagy tisztaságú vas  (high-purity iron )  / Állítólag ezt régebben elektrovasnak is nevezték .

Hangszóróhoz jó mágneses vezető , de nem felmágneseződő  felső és alsó / pólusvas /  alapanyag kell.

Aki tud kérem segítsen információval.

Köszönettel : oreg :)

RJancsi

Sziasztok! Én is segítséget kérek. Nincs valakinek Pest környékén olyan infra hőmérője ami legalább 1300 °C-ig mér? Fél napra szeretném kölcsön kérni. Egy békebeli izzító kemencét építettem át. Az eredeti GANZ ejtőkengyeles/higanykapcsolós hőelemes vezérlést építettem át Omron termosztátra és "K" típusú hőelemre. Első körben csak 800°C-ra akartam felfűteni, de már így is világos sárgán izzott a samott bélés, szerintem 1000°C felett lehetett odabent. Jó lenne megmérni milyen hőfoknál mennyit mutat a termosztát. (Mielőtt valaki tanácsot adna, a termosztátnál "K" típusú hőelem van beállítva, elvben ez nem lehet gond.)

szf

Rabb Ferenc