Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem igazán.
Egyrészt a kicsi az üresjárat és a max. áram közt a különbség a rossz cos. fi miatt.
üresjárat: 3A körül, max áram: 8,5 A  
Másrészt elég nagy a hőtehetetlensége a motornak, megküldöd nagy árammal  aztán csak pár perc után kezdi leadni a hőt.

Jobb az a csapágyazásnak is ha beáll egy közel állandó hőmérséklet, mint hogy időnként ráküldjük a "hideg" vizet.

Tapasztalatom egyébként még nincs ezekkel, de majd ha beüzemeljük a barátomnál majd beszámolok.

gaben

Végre eldöntöttem, hogy vizes maróm lesz a gépen, és félreteszem a fortunát, erre megint elbizonytalanítasz. [#vigyor]
Persze pont emiatt a sok negatív tulajdonsága miatt nem akartam ilyen kínai marót. Na mindegy.
Mondjuk tetszenek a Kress gépek is, de ugye ezt nem lehet (ill. nem érdemes) frekiváltóról meghajtani és a fordulatát sem lehet programból vezérelni, ami ismét csak a felhasználói élmény rovására megy.

Tehát marad a kérdés: vajon milyen marómotort érdemes venni, vagy csak túl sokat agyalunk rajta?[#nemtudom][#fejvakaras]

svejk

Az elbizonytalanítás majd később jön...

A motor csapágyazása érzésre, fülre bizalomgerjesztő, bár nem tudom mi rejlik benne.
A gagyi csatlakozót már ismerjük, nem volt meglepetés.
A patronon meg van fúrva, mintha kilenne egyensúlyozva, vagy csak vakítás. :)
Ütést majd holnap mérek.

A frekiváltó a jobbik kínai, de ez is nagyon-nagyon kínai.
:(

Egy Kress-nél talán azért többet ér a szett.

Hogy milyen marómotort? mindegy... majd cserélgeted.

gaben

Ok, addig is minél előbb kérjük a tesztet! [#awink]

Frekiváltót biztos, hogy Yaskawa-t veszek hozzá.

szf

Ha üzletben akarod meg vàsàrolni a frekivàltót (Omront)  akkor tudok segíteni, hogy kedvező àrat kapj.

gaben

Szia,

köszi, de Designr kollégánál találtam már megfelelőt, most már csak a rávalót kell összeszednem. [#awink][#wave]

PSoft

Tapasztalatom, nekem sincs...
(még töredéke sem mint Neked):(
Inkább csak elmélkedés, amit írtam.:)
(vakvágány...)
De, biztos, hogy Neked van igazad a folyamatos hűtéssel kapcsolatban.[#wave]

gaben

Sziasztok,

lassan kezd összeállni a kép a szükséges alkatrészek tekintetében, de egy valamit nem találok.
A golyós orsó hajtóoldali felét ugye beillesztem egy hajtóoldali csapágyba, de a rögzítését mivel tudom megoldani?
Gondolom szükségem lesz egy anyára a megfelelő menetemelkedésben.
Illik ezt kontrázni vagy egyéb módszerrel biztosítani kilazulás ellen?
Kapható ez kereskedelmi forgalomban is vagy le kell ezt is külön gyártatni?
Mekkora előfeszítést kell adni neki?

van itt még kérdés [#fejvakaras]

svejk

Körmös tengelyanya 1, vagy nagyobb orsóknál 1,5mm-es emelkedéssel.
A biztosítás hernyócsavarral a menet felől bronzbetéttel.
Kereskedelemben aligha polcáru, de meg tudod Te azt oldani.

Ha gyári a csapágyazásod akkor koppig kell húzni ott gyárilag be van lőve a csapágyhézag párosított csapágyakkal.

gaben

Köszi Svejk, maga egy Úr [#eljen][#worship]

tengelyanyát vagy másképpen csapágyanyát lehet kapni csapágyboltokban. Szóval asszem maradok ennél a megoldásnál.
Inkább teszek 2db-ot és azzal lekontrázom őket, mert a biztosítólemezes verzióhoz egy nútot is kellene marni az orsóra (menetre).

tengelyanya biztosítólemezzel

tengelyanya duplán, kontrázva

Csuhás

A csapágyanyával vigyázz, mert ami kapható az a legolcsóbb kínai, és gyakran kajla benne a menet. Nekem menetes feszítő tüskére rakva kellett felesztergálni egy zacskóra valót mert alig akadt közte olyan amiben futott volna a menet az oldalakhoz képest.

svejk

A biztosítólemez jó, de a kontraanya nem iparos megoldás. :(

Fúrjál csak két menetet 90 fokban eltolva sugár irányba abba a tengelyanyába és a hernyócsavar elé rakj be egy 4-5 mm hosszú vörösréz stiftet.

svejk

Elrontottad, nem felesztergálni kellet volna, hanem visszavinni a boltosnak. :(

Csuhás

Ehh, akkor eladja másnak, aki esetleg észre se veszi.

gaben

Ja értem, akkor nem b.... szét a menetet a csavar.
Meggyőztél, menetelni fogok. [#eljen]

ui: remélem ezt a mutatványt már az új menetelőgépemmel tehetem, bár a legkisebb menetfúrót amit abba lehet befogni M5, ide meg 3-as, 4-es elég lenne, tekintve az anyagvastagságot