Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

smalla

Milyen átmérő? Milyen anyag? Mekkora mennyiség? Határidő?

000000000

Mint látod : ismeretlen ismeretlen ismeretlen ismeretlen  
.  
.  
.  
Lehet hogy provokator vagy csak  szélhámos
De az biztos hogy ismeretlen.  )

000000000

Köszönöm szépen mindenkinek a gyors segítséget,és az e-mailt.
Köszönöm Antal Gábornak a szakmai elméleti, és felhasználási útmutatót.
-Igen, valóban kútfúrásra használnám fel.
-(Csak próbálkozok mellékesen valamivel, hogy ne keljen kimennem külföldre, és nélkülözni mindent amim itthon van!)

remrendes

Tudnatok tippet adni, hol erdemes aluminium vastaglemezt vagatni? Illetve milyen anyagot erdemes gepvaznak valasztani? AlMg3 eleg lehet?
Szenacelt a Tamas Kft-tol hallottam "jo" aron.

ludus

Sziasztok!

Keresnék egy 100x38x23mm-es hasábot danamidból vagy hasonló anyagból. Kellene bele még egy 28 és egy 14,5mm-es átmenő furat, rajzot küldök.

Privátban keressetek, köszönöm!

wzc80zbf7

Keresek olyan illetőt aki az E240-es motorjaimra a tengelyhosszabbitast meg tudná oldani. Privatba vagy itt elérhető vagyok. Köszönöm ha veszi valaki a fáradtságot.

PSoft

Kevés az időm mostanában, de...
Hány db. motorról lenne szó, mennyire sürgős?

wzc80zbf7

Összesen 6db motorrol lenne szó. Annyira nem égetően sürgős. Nem 1-2 nap alatt kellene úgy kb 2-3 hét, mivel csak most rendeltem meg az SMC alkatrészeket így majd akkor kellene ha legalább 1 lenne hogy próbálkozni tudjak vele. Próbáltalak emailben elérni de nem válaszoltál. :( Dobj rám kérlek egy emailt: atideath (kukac) gmail (dot) com

Köszi!

PSoft

urpwig5xe

Keresek átm8mm 2 élű egyenes végű ujjmarót alu marására.

Az ok amiért kérdezem. A dobozomból előkerült valami piszok jó minőségű marószár, "rabolta" az anyagot, gyorsacél vagy keményfém lehet.  
A következő szerszám egy kínai 800Ft/db-os csomagból való. Nagyon látni a különbséget. Már az élkiképzése is teljesen más. És amilyet még nem láttam egy szerszámomon sem, hogy feltapadt a forgácselvezető horonyba a forgács. Egy alapos átköszörülés után már jobb a helyzet, de közelében sincs az előzőnek. Sőt félek hogy elpattan, mert alaposan kikönnyítettem az első mintájára. Így is csak kisebb fogást bír, de legalább folyamatos munkára alkalmas.

Tudom hogy olcsó húsnak híg a leve. De van valahol kompromisszum a 800Ft-os és 5-7eFt-os keményfém marók között?

Van-e valakinek bejáratot magyarországi, ebay-es vagy aliexpress-es beszerzési javaslata?

ywathzay

Vágóspray-t használsz a forgácsoláshoz? Csodákra lehet képes, lehet még a feltapadást is megakadályozza.

urpwig5xe

Van, de csak menetmetszésre használom... régebben próbáltam, úgy emlékszem az volt a bajom vele, hogy nagyon összeállt tőle a forgács, folyamatosan takarítani kellett... ettől függetlenül lehet hogy újra teszek egy próbát. Meg az az érdekes, hogy a két szerszám ugyanazokkal a forgácsolási paraméterekkel teljesen eltérően viselkedik. Persze nem csoda, ha teljesen más a geometriájuk...

Devecz Miklós

Én használok, nekem bevált alunál.
Alu marásnál azok a két élű marók jöttek be, amelyiknél a maró vége nem volt egy sikban, hanem halfarok kiképzésű volt.

urpwig5xe

Ha egyre gondolunk: a vágóélek nem merőlegesek a szerszámtengelyre, hanem szöget zárnak be, mint egy negatív kúpszög.
Ami nagyon jó teljesített nálam, az pontosan ilyen volt, sőt eltolt éle volt, vagyis nem egyformák a vágóélek hossza. Miklós: te például honnét szerzed be ezeket?

ywathzay

Értem én hogy hobby, de ezek a segédanyagok (pl. vágóspray) nem azért lettek kifejlesztve mert a vegyipari cég szakemberei nem tudnának mit csinálni a 8 óra alatt. Összeáll a forgács, na bumm! Ne szivassa magát senki ha nem muszály. Az emulzió egy viszonylag olcsó jobb megoldás, de attól valóban minden tiszta dzsuva lesz, a vágóspray az alternatívája. Biztos vagyok benne ha kipróbálod a spray-t a jobb minőségű szerszámmal is, még szebb felületet és jobb forgácsolási értékeket fogsz tapasztalni.  
Ha valakit zavar az égett olaj, a vas "szaga", és nem szereti ha koszos lesz a keze munka közben, az menjen asztalosnak.