Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Szedlay Pál

Nekem csak por van, ami neked nem jó semmire.
Sajnálom.
Olyan anyagom van amit itt vettem a fórumon ( bár most nem tudom hová tettem) ami valamilyen üvegszál erősítésű hőálló anyag, hogy mi az azt nem tudom.
Talán a Szalay Györgyöt kérdezd meg Ő ajánlotta itt mindenkinek.

Szedlay Pál

Küld el a címed emailben és azt milyen méret kell.
Vágok neked belőle és kipróbálod egy elektromos sütőben meddig bírja a hőterhelést.
Ha jó örülünk, ha nem megpróbáltuk.Ok?

kuv5p7226

Devecz Miklós

Nem mondtad, hogy adsz belőle :-)
Kössz a felajánlás, de a leírás szerint 0,2 mm-es kellene.
Van egy másik megoldás is, lehet, hogy ez lesz a nyerő, 5-6 ohmos 5W-os fütő ellenállás.

Szedlay Pál

Szalai György

Sajnos a Kapton® polyimid filmnek nem jó a hővezető képessége. Ha ezzel betekered az ellenálláshuzalt, nem nagyon fog kijönni a meleg.
Ezért fűtő alkalmazásokhoz még mindég a régi, jól bevált csillámlemezt, porcelán gyöngyöt, kerámiákat használják.

Szalai György

Az se tévesszen meg, hogy a csillámból készült elektromosan szigetelő, de jó hővezető lemezeket esetleg mikanitnak hívják.

Szalai György

Esetleg a vasalógépeken alkalmazott teflon szövet lehetett? Sajnos az sem jó hővezető, ezért fűtőszál elektromos szigetelésére kevéssé alkalmas.
De jók a siklási tulajdonságai.

kuv5p7226

Megnéztem, 0,4-es van, 0,3-as van és 0,06-os van.

Ha ezzel tudok segíteni, akkor van.

Amúgy nem értem a gondot, ha megvan az ellenállás érték akkor az azonnal adja a teljesítményt egy adott tápfesznél, egy vastagabb fűtőszál olyankor csak tartósabb lesz és persze nagyobb a helyigénye.

s2k5ycubj

Van (remélem,nem csak volt) egy bolt ahol különböző szilikon termékeket lehet kapni,én ott láttam szigetelt fűtőhuzalt és simát is,kerek és lapos kivitelben.Ha sikerül megtalálni a bolt névjegy kártyáját,megosztom veletek.

s2k5ycubj

Bp XIV ker Egressi út és Nagy Lajos sarkánál.

Devecz Miklós

Újra megköszönöm a segitségedet. Én gépész vagyok, az elektronikát csak messziról ugatom.
Azt nem mondom, hogy egy kész kapcsolást nem tudok megépíteni, de a végeredmény már kétesélyes nálam. Vagy müködik, vagy nem. Ilyenkor, mivel nem tudom mi miért van, újra megépítem egy másik leírás szerint. Most találtam egy egzaktabb megoldást (kisebb a hibalehetőség).
http://www.xyzprinters.com/173-j-head-mk-iv-b-05mm.html" TARGET=_fnew>Fütőelenállásos melegítés

Révész Richárd