Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

hncneuby

Köszönöm a választ!

Nagyon jó az ára, egy 800mm-es RM1605 vég-megmunkálva, anyával és a csapágyaival 24eFt-ért házhoz jön. Ha sok mindenkinek bevált talán nekem is sikerül, lehet, hogy mégis teszek egy próbát.

besirkyjh

Még mindig gondolkodnék rajta .

Itthon ugyan ez ( vég megmunkálással együtt ) kb 30000ft ( ebböl még valoszinü van egy kis kedvezmény .
Itt a forumon ( használtan de minöségi gyártotol ) ezt meg kapod 17-18000ft-bol .Itt a forumon is vannak ujjak .
Sött a vég megmunkálás is megoldhato sok eladonál !

hncneuby

Meggyőztél, nem kapkodom el. Jobban körülnézek itthon is a témában.

besirkyjh

Szia  

Több okbol is irtam amit irtam de ha csak az anyagi oldalát nézzük akkor én is vettem itt a forumon tökéletes golyosorsot kettöt egy 10-es volt a kettö és ebböl az egyik uj volt és végmegmunkáltak és 600mm hasznos mozgással voltak .
Ird be az "adok- veszekbe " a konkrét igényedet ha már aktuális lesz .

hyn6ys8wt

Sziasztok!

Elkezdtem felujitani a marógépemet (valamilyen FÉG gyártmány) és sajnos a szétszedésnél nem vizsgáltam meg a csavarokat és kidobáltam  nagy részüket. Gondoltam teszek bele szép új csavarokat, nem sajnálom azt az 1-2000ft-ot:-)
A festés után mikor össze akartam rakni akkor tűnt fel hogy nem metrikus csavarokkal volt összerakva:-(  
Angol whitworth (BSW) menetes csavarokról van szó. Faborynál érdeklődtem és nagyon készségesek segítőkészek voltak, zt mondták 4-10nap alatt beszerzik a csavarjaimat Hollandiai raktárból. A gond csak az árral volt pdl 1/2"-os 50mm hosszú csavarra mondtak 3200ft+áfa-t. Ebből kellett volna 12db és még egy csomó kisebb (5/16, 3/8 stb) összesen kb 100.000ft...
(A komplett marógépet 40.000ft-ért vettem)

Nem tud valaki esetleg valamilyen olcsóbb megoldást? Sima hatlapfejű csavarokról van szó és néhány db anyáról.

Arra gondoltam, ha végképp nincs más legyártom a csavarokat. Veszek nagyobb méretű 8.8as csavarokat és abból elkészítem (van esztergám), de az anyákkal nem tudom mit csináljak???

Nincs valakinek eladó BSW menetmetsző és menetfúrója a következő méretekben 5/16, 3/8 és 1/2???

f35ezvjs

lehet tudok neked segíteni mert vettem hagyatékból egy csomó withwort metszőt meg fúrót. Meg bkell néznem milyenek vannak pontosan
Keress meg telefonon.

hyn6ys8wt

B.Tibor

Ha nem akarsz gyártani, szétnézhetsz az angliai csavarboltokban. Az anya viszonylag olcsó, 1150 Ft a 10 db 1/2"-os, a szállítás az +3200 Ft.
Amit írtál 1/2"-os, 2" hosszú (50mm) csavar 5db-onként 3200 Ft (7 font), de a szállítás már nem növekszik. Azért mégiscsak nem darabja 3200+áfa, és csak a postaládáig kell kimenned :)
(mondjuk ezek imbusz fejű fekete csavarok, másik boltban van hatlapfejű, de nem láttam 2" hosszút)

http://www.gwr-fasteners.co.uk/bsw-2-c.asp" TARGET=_fnew>Itt a link

http://www.a2stainless.co.uk/Hex-Bolts_B244P.aspx" TARGET=_fnew>Egy másik angol bolt, itt hatlapfejű is van

s73tgf9vg

Engem ilyen műanyag  
http://www.homedepot.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&langId=-1&catalogId=10053&productId=100095832&R=100095832" TARGET=_fnew>flexibilis védő elem érdekel. a gépem sínjeit és orsóit szeretném megvédeni a portól, lényegében teljesen el lenne kerítve vele. Alternatív ötletek is érdekelnek, kivéve az otthon hajtogatott harmónika védő.

a77ruejwh

CNC építésbe szeretnék kezdeni. És az érdekelne, hol érdemes megvenni hozzá az alkatrészeket, elektronikát... stb  

000000000

Mekkora munkaterületűt,milyen anyagokat tervezel vele megmunkálni,kezdő gép vagy komoly iprai felhasználásra akarod építeni?
itt nézelődjél:t2cnc.hu,aruhaz.klavio.hu,cncbolt.hu,cncdrive.hu,hajtastechnikabolt.hu

a77ruejwh

köszi
főként fát: gitárokat készítek és a kézi marót szeretném kiváltani  
minimum munka terültet: 80cm x 50cm x 6 cm  
egy kis info, hogy miket művelek:
http://crowguitars.blogspot.com/

s7manbs8

Azokat te csináltad , a hangjuk milyen ? Jól néznek ki.

c2nsu773m

Egy 70% kész gép nem érdekel?
De be is felyezhetem....
Néztem a honlapod, ha lehet a parkettás szobát meg a kerités tetején való képeket vedd ki mert szerintem igen illúzió romboló!!!