Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Lehet valami tankot kéne venni, abban benne van az E1N pad ? Haha. :)

000000000

Az agregátoron is lehet a frekvenciát változtatni a fordulatszám állításával de azt inkább 60 hz-től lefele.

PSoft

Nevetni fogsz,de ócskavas áron mentek el ezek a Csepel műhelykocsik a nagy "leszerelékor".
Szinte mind a saját lábán hagyta el a laktanya kapukat.
És...tokkal vonóval...

54ip3ywec

Én "traktoros" voltam a seregben :) hiradós,géptávírász, vertem a billentyűket. Nem nagyon voltam csepelek közelében, a sziklában ücsörögtem, de ez "titkos " vagy csak volt :)
De a postának a nagy 8 hengeres agregátorait láttam a telefon hálózat fentartására, na azok aztán harckocsi motorok az tuti.

54ip3ywec

Na majd biztos kiderűl, ha valami nem működik.
Mindenesetre biztos az agregátortól függ a stabil működés. Ha kellően nagy a teljesítménye hogy kompenzálja az indulási feszűltség esést, talán a frekiváltó sem térdel le.

jani300

Azt hiszem ilyen generátort láttam . De az azt hiszem 20kw os volt , kardánhajtással . Azt fogja meg az E2N !

fakukac

A vörös proli, amit kinéztem magamnak, az is egy honvédségi műhelykocsin szolgált.
És működtették azért ezeket!

54ip3ywec

A katonák nem gyílkolták le nagyon, akkor biztos frankó lehet.  
Ha faragónak hívták a katonát,akkor esélyes volt esztergára [#nevetes1] mint nállunk a szakács ! "Szakács István" aki kőműves volt ha jól emlékszem. Elég pocsék is volt a kaja .
Mert dilettantizmus az volt a seregben rendesen,minden szinten.

fakukac

cirka 1-2 órát mehetett, MAXIMUM....![#eljen][#wow2]

54ip3ywec

Vauu! Hát az zsír ujj! Hihetetlen hogy manapság létezik még ilyen.
Azthiszem lehet irígykedni egy ilyen gépre.

fakukac

Egy tanyán állt egy csűrben a műhelykocsi, amiben benne figyelt a proli...

KoLa

Én anno, egy R 405 X, reléállomás sofőrje voltam katona koromban!
Kettővel ezelőtti,kecskeméti repülőnapon rátaláltam ! egy magamfajta' fickó birtokolta! asszongya' vette!
Nagyon jó volt újra látni, pont olyan volt mint az, amit én vezettem!
Minden, ugyanúgy minden, ugyanott!
Szanaszét' fotóztam, és fotóztattam magam![#nevetes1]

fakukac

designr

PSoft

Majdnem ugyanígy voltam én is,a HH 06-10 forgalmi rendszámú,"csőrös ZIL-re" telepített HH (hosszú hullámú)PAR-8 as adóállomásommal.

Odamentem a hátuljához...benyitottam.
És...bent volt a vöröskeresztes ládikájában az 1954-es bélyegzésű,Magyar sebkötöző csomag!

Hááá persze,hogy bent volt,...én hagytam benne,még ྎ-ben.:)))