Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A piros tubusos, rozsdamentes vágó-trutyit kérőknek egy kis infó.
Ma volt nálam a beszerző. Jelen pillanatban nincs már neki készleten. Hamar elkapkodják.
Megnyugtatott, hogy lesz majd.

2jpbni2wk

Sziasztok,

Engem is érdekelne egy kis okítás. Meg keresek olyan boltot is ahol alapanyagokat lehet kapni kisebb mennyiségben. Pl. Alu, POM, Acél.

VighLajos

Kösz az infót, részemről az igényt fenntartom.

xkbv3nx0d

Csuhás

Magam is fenntartom a vásárlási ajánlatom.

iy567t72g

Én is fenntartom.

2jpbni2wk

Budapest északi része, egészen Veresegyházig bárhol.

4um5b65d

Oké-oké, mindenki fenntartja a piros trutyit.
Jelentkezési sorrendben majd kapja aki kért.

eymcv9wt

varrógép műszerolaj esetleg, vagy ha találsz Roil Platinumot (metal conditioner) változatban, az jó üzlet...
Minden fém kapcsolatra ahol súrlódás csökkentése (kenő anyag használat a javasolt) az elődje http://roilgold.uw.hu (már nem kapható  pedig igazi High-Tech anyag,- tapasztalatból tudom.) a leírása szerint 68%-al csökkentette a súrlódást, csökkenti a hőt, stb.. és nagyon kicsi mennyiséget kell felhasználni, ami sokáig jó.
Az újabb fejlesztést viszont csak az EU-n kívül lehet beszerezni azt is csak MLM -rendszerű értékesítéssel.
Amerikai cucc. Az új fejlesztést már 3-4 éve használják, a korábbi meg kb. előtte 2 évig volt egész világion kapható.
A korábbi változatot idehaza a németországi elosztóközponttól szereztük be, ha a Bp-i raktárban nem volt elérhető.
Nem tartalmaz szilárd anyagokat mint pl a teflon.

000000000

Sziasztok!  

Szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen besütőt mennyiért tudnátok elkészíteni?
A mérete 22X22 mm amire a karakterek kerülnek.

Előre is köszi!

http://kepfeltoltes.hu/view/120613/bes_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ra8nsmk6w

Egy méhész barátomnak készitettem hasonlót vagy 2 hónapja vörösrézből. Sajnos most időhiányban vagyok, de biztosan lesz aki megcsinálja

u3xrz0cut

természetesen kell !!

HJózsi

Igen, fenntartom, a 3 Piros Aranyra ...

000000000

Sziasztok!  
Berakom inkább ide,egy modit megkérnék,hogy a főorsós topicból törölje,mert inkább idevaló.
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy mi a különbség az ujjmaró és a recézett(forgácstörős?)nagyoló maró között a gyakorlatban?Az ujjmarót simító maróként kell használni,tehát kis fogásokkal,kis mélységben,a nagyoló marót meg pont fordítva?  
Nekem milyen szerszám lenne a legideálisabb,különösebb pontossági követelmények nincsenek,hiszen a lin megvezetésem néhol 0,3mm-t is kottyan,"vasat" szeretnék megmunkálni,nem azt a bolti szépet,hanem a méhtelepről hozottat.1-2mm fogásoknál többet nem hinném,hogy az 550wattos 1fázisú mocim bírna,a lehetséges fordulatok:900,2800,11000rpm.Előtolások:z:600mm/min,x-y:800mm/min.Ilyen paraméterekhez szeretnék venni tartős szerszámot 6mm átmérővel,tehát ilyen "recézett" HSS-E nagyoló marót kellene keresnem?Hány élűt kellene vennem,esetleg 8mm élhosszúságú rövid 6-os olcsó kétélű fémszínű hss maró jó lenne nekem?Vagy inkább valami ilyen recézett sárga bevonatosat?Előre is köszönöm a segítséget.  
http://www.brwtools.hu/i2cmsdata/brw/images200x200/F214300.jpg" border=0>

jkrz3gwi

Az nem forgácstörő, hanem forgácsosztó hornyok.
Én nem ajánlom neked ezt, inkább hagyományosat vegyél. Szerintem hamarabb bereszket. Az élek számát tekintve anyagfüggő, de a kevesebb él kevébé növeli a fajlagos forgácsolóerőt. A sárga bevonat titán-nitrid, ami növeli a kopásálóságot.