Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Erre mondják, hogy szép és még természetvédő is. :)

3m9kaxws5

Sajna nem én vagyok a fönök. Na akkor miket tudnák csinálni!?[#nevetes1]

yuagaci9g

Hat ez szenzacios!  [#eljen]
En is kene csinaljak egy hasonlot!

Ha kihuzol nehany telepakolt fiokot,  nem borulhat elore?

Az effele ipari rackek oldalaba beton nehzekek vannak, hogy veletlenul se dolhessen rad!

KoLa

Nem kell beton! ezt, a falhoz kell majd fogatni!

3m9kaxws5

Csaknem dől megpakoltam és stabilnak néz ki. Amúgy a falra van függesztve de lehet hogy elöl adok neki két állitható támasztó lábat.

3m9kaxws5

Ja akkor mondom kb 15cm magassan van az alja hogy ne legyen túl alacsonyan az alsó fiók.

besirkyjh

Szia  

Ha megagyod a szegecs szárát lehetne rá akasztani kulcsokat :))

Szép munka , ne tegyél bele semmit mert csak össze karcolja .
[#eljen]

3m9kaxws5

Csakhogy csavarral raktam össze es amit látsz az zárt anya.

besirkyjh

Ugy jo ahogy van .

Nálam is lenne hellye egynek.

tjf0wf46d

Sziasztok! Típus ismeret hiányában kérem segítségeteket asztali műszerész eszterga ügyben. Szeretnék venni egy kisebb műszerész munkákra alkalmas ( csavar készítés, stb. )stabil, precíz kis jószágot. Az E1N már nagy nekem, a jó állapotú TOS MN80 pedig drága a maga 400-500 ezres árával... Láttam a neten bóklászva orosz tanuló műszerész esztergákat, ezekkel érdemes foglalkozni, tudnátok nekem típusokat mondani 500 mm-es csúcstávig, és nem árt ha a súly sem több 200 kg-nál ( sima bejárati ajtón, lépcsősoron kell felcipelni )... Köszi!

Üdv.

9pk59nuy

Én éppen tesztelek egy BV20 l-t. Nagyon jó a véleményem. Könnyű fordulatot váltani, és bírja energiával. Savállót is kacarászva szúr le.

http://www.cruz.hu/machine/eszterga/muszeresz/bv201.html

4um5b65d

Na de mi kacarászik, a gép vagy a saválló ?
[#nyes]
Nekem mindig olyan kevésnek tűnik egy ilyen géphez a 370 W teljesítmény. A kis "precíziós" asztali fúrógépemnek 300W-os motorja van és egy 10-es csigafúróval le lehet fullasztani.
Persze Kilden elvárásait nem ismerjük a gyártandó csavarok méretének tekintetében.

KoLa

Lez! nem lehet a fúrást összehasonlítani teljesítményben, a leszúrással!
A fúrás az egyik legtermelékenyebb forgácsolás , ha pl. átm.10-es fúróval fúrsz rozsdamentes anyagot az egyenlő 10mm-es fogással, kell hozzá az erő - ha ezt a 10mm átmérőjűt leszúrjuk egy 2mm es köszörült éles HSS késsel akkor elég a mosógépmotor is![#nevetes1]kacarászok[#nevetes1]Bár ezt a tipust még nem teszteltem , BV20 l, lehet hogy ez nem egy hobby gép, és lehet hogy átm 10 alá tervezték!
Századoltál már az esztergádon 3 mm? - Qrva nehéz nagy gépen! Na erre vannak ezek a kicsik[#wave]

4um5b65d

Egy kis hiba van a hasonlatodban....
A 10-as fúrás tény és való, hogy megfelel az esztergakésen egy 10-as fogással, csak az előtolásban van némi különbség, ergo mégsem lehet párhuzamot vonni a kettő közé.

Ha 10-es fúrásnál összevetem a nagy gépem termelékenységét a kis pöcsköszörű fúrógépemmel akkor katasztrofális eltérés mutatkozik.
Persze lehet, hogy bennem van a hiba, mert egy kis géptől is elvárnám a termelékenységet, miközben TóthZ elvtárs lehet csak egy 6-os köracél leszúrásáról beszélt én meg hitetlenkedve egy 30-asra gondoltam. Talán jobb ha nem is próbálok ki egy ilyen kis gépet, mert egy mozdulattal összetörném a fogaskerekeit.[#nyes]

Amúgy a kis gépeken lehet 3mm-nél századra dolgozni ? Ne füllents... :))

A TOS-on szoktam 2mm-rel a csapágyméretet készíteni, ebben nincs különösebb nehézség. 0,5-el sem jobb a helyzet.... sőt még talán rosszabb.

KoLa

Nem a fogásmélységre gondoltam a 3mm-nél hanem az átmérőre, bocsi!lemaradt egy t betű a mm után.
Van az úgy hogy az ember egész nap esztergál és csak egy félmarék forgács van utána, mégis elégedetten takarítja le a gépet este[#nevetes1]