Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fwg7s098t

Idéz120 ampert  2,5 es pálcához (ahogyan a dobozon írják ,ugye )
2.5mm elektróda átmérőhöz azért ekkora áram több mint sok, már ha nem  lukasztás a cél.[#nyes]

8irerv4i

ER 23 60-100 A ír  a dobozon . Most néztem .
Szeretem ha beolvad ... :)
Tegnap 135  A en kezdtem egy beszakadt kerékcsavaron , de tényleg vissza vettem 110-120 köré :)
De lehet szélbeégéses lesz a varrat nagyobb árammal , de sok mindentől függ azért az áram , és úgyis a próbahegesztés dönt a beállításról , nem a beállított program .
Az előző hozzászólásomban az a mutatott 180 A jó ha volt 110 ...de nem lett fecskefészek , feszültséget nem mértünk terhelve a hálózaton ,mert hát úgyis mindegy ,az nem változtatható .

8irerv4i

Kerékcsavarok ,voltak .......

8irerv4i

Jó estét !
125 ös vascsőből kéményt hegesztek a műhelynek . Na vagy 3,5 méter hosszú ,egy méter magasról indul , hát annak a felállítása is egy érdekes történet egyedül ,végül is vénemberként , de 45 fokban már megvan ,holnap feláll függőbe .
De amiért írok ,van egy 180 as défort inverterem már talán 15 éve is ,és nagyon jól elvoltam vele ,eddig .
Nem fért be a műhelybe a cső ,és az invertert kivittem a nyitott műhelyajtóig . Az utolsó körhegesztésnél nem adott áramot ki , látszólag ránézésre minden rendben működik .
Most volt itt a gyerek azt mondja letiltott a párától ,majd kiszárad ...
Hát ugye én annak örülnék ,de vannak kétségeim .
A kérdés lehetséges hogy kiszárad és működik még ?
Persze holnapra ki fog derülni , de lehet vehetek másikat ...

8irerv4i

https://www.obi.hu/hegesztogepek/hyd-180a-inverteres-hegeszto-180-a/p/4488292

Elmentem az obiba ,és vettem egy ilyet .
Van rá két év gari , és hát remélem tudja azért nagyjából ami rá van írva ........

j0zfesur5

Sziasztok ,
tanácsot szeretnék kérni.
Egy 5mm vastag lemezre szeretnék felhegeszteni egy 50 mm -es  csövet.
Az alap lemez már egy kissé görbe mint az ábrán látszik.
Szerintetek melyik megolgás lenne a legalkalmasabb ?
Nem szeretném , hogy az alaplemez tovább görbüljön a hegesztés után, a legjobb az lenne ha a hegeszés kissé vissza is húzná a görbülést .
Már ha lehetséges
MIG hegesztéssel szeretném csinálni.

Üdv
Sanya

fwg7s098t

axy5gjjmz

rcx8mzy

1. megoldás. A hegesztési varratok "húznak". Ahogy kihűlnek, elkezdik feszíteni a szerkezetet.

8irerv4i

1.
De én úgy tanultam ,hogy megfelelő leszorítás ,egy nagyságrenddel csökkenti a vetemedést .
De ugye valószínűleg úgy növekszik a keletkező feszültség az anyagban .

axy5gjjmz

Megfelelő mértékü és irányú előfeszítéssel pedig ... stb.[#wave][#wave][#wave]