Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Kristály Árpád

s7manbs8

Ilyen sörkollektorhoz való üres sörös dobozt lehet valahol venni ?

s7manbs8

Ha azt nézem, hogy kiszámolva egy nm-hez mennyi is kellene, vagy 15x20 db  pl. az 300 db doboz, meg 1nm-en a napsütés csinál óránként 60Ft-ot, az 5 óra mondjuk egy jó nap, az 300Ft, akkor egy hét alatt visszajön az ára lehet, vagy ki tudja, összerakni meg nem nagy ügy.

s7manbs8

Az a baj, hogy sört túl keveset iszok évente, ha ezt az évet nézem lehet ittam vagy 10 üveggel, az meg elég sok időm mire összegyűlne vagy 1000 db kb, egy 3 négyzetmétereshez mondjuk. :)

KoLa

nvnshmpmn

Tudok adni 300 db üres dobozt, csak el kell jönnöd érte.

keri

Alumínium lemeznek hívják. Jóval olcsóbb táblásan megvenni mint, az a munka ami a sörösdobozok összerakásához kell.

Rabb Ferenc

Ejnye ejnye! Most egy jobb világ rózsaszín képe omlott össze a szent cél érdekében iszogató alkotó kedvű alkholistákban  [#pias][#ravasz1]

keri

keri

Egyébként hatásosak ezek a légkollektorok. Nekem is van egy. Eddig nem kellet fűtést kapcsolnom. 19-22fok között van a hőmérséklet a lakásban.

Én úgy csináltam, hogy déli irányba kalakítottam a tömör falba egy nagy négyszögletes nyílást, és fa keretbe ragasztva üveglapokkal zártam le. A könnyebb szervizelhetőség miatt zsanérok és zár szerkezet is került rá. Úgy döntöttem hogy ABLAK-nak nevezem ezt a találmányt [#idiota]

000000000

Napos, hideg időben egy jóablak a déli oldalon felér egy radiátorral.
Főleg, ha a nap egy nagyobb sötét felületet (hőtároló) is meg tud világítani.