Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Azért az algásodás nem egy-két nap alatt alakul ki. Egyébként meg a gáz- és villany tűzhelyeket is takarítani kell időnként.

Nem kizárt, hogy lenne ebben fantázia.
Egy kertész ismerős mesélte, hogy a dupla fóliás borítású növényházának belső fóliáján az összegyűlt kondenzvízből kialakult egy lencse. Az összegyűjtött napsugarak kiégették a 3-4 méterrel lejjebb lévő fekete talajtakaró szövetet.
Lehet, hogy érdemes lenne vele kísérletezgetni, túl nagy beruházás igénye nincs.

Kristály Árpád

Valamit félre értesz....
A Pet palackban nincs víz...
De ha cloros vízben nem alakul ki az alga...
Indiában pet palacból készítettek bádogtetőkbe napvilágítást....ebben is clor van...
egyben a víz mint lencse is szerepel...
Egy hazai gyártó rá is csapot és forgalmazza
A youtubon találsz olyat, hogy a foliába illetve rá vízet engednek...így a fólia megnyulik és egy lencse forma alakúl ki...amivel a napsugarait fokúszálják, így eygpontra vetiti a napsugarait[#csodalk][#confused][#eljen][#integet2]

VighLajos

xg2w6ib9x

Szép estét !

Valóban félreértés lehet, de én nem a pet palackos reagálásra reagáltam, hanem a napfénnyel történő főzésre, amikor a felső nylonban van egy víz lencse. (Elektron #2693 üzenetére reagált  Karasz András, én meg az ő #2695-ös üzenetére a #2725-ben)

Üdv: István  [#awink][#wave]

z4ejygu7v

Fórumtársak!
Tudna valaki segiteni? Tapasztalatra gondolok.
Napelem: gyenge megvilágítás esetén/ ép még termel/milyen feszültséget és áramerősséget produkál.

Kristály Árpád

keri

jv7pu3a5p

Gyenge megvilágítás??? nem tudom ez nálad mit jelent de leírom most, hogy be van borulva rendesen még az eső is esik, mit produkál.

1700W napelem jelenleg:

80W
192V / 0.4A
8 elem van sorba, vagyis 192 / 8 = 24V panelenként. A névleges munkapontija a panelnek 29-30V körül van. Tehát jócskán alatta teljesít.

Egyébként a mai csúcs eddig 180W, néhol biztos vékonyabb volt a felhőtakaró.

Kristály Árpád

VighLajos

Nekem ezt írja ki:
A videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit.

Sajnáljuk.  

Kristály Árpád

Lajos!
A híba az Ön készülékében van....[#wilting][#guluszem1][#csodalk][#awink][#wow1][#rinya][#nemtudom][#integet2][#integet2][#integet2][#integet2]