Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

remrendes

10mm-es méretben XPS maráshoz milyen lenne a megfelelő szerszám?

Rabb Ferenc

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 augusztus 02, 11:5010mm-es méretben XPS maráshoz milyen lenne a megfelelő szerszám?

Mi a 10mm? A maró átmérője vagy az XPS vastagsága?

remrendes

Rabb Ferenc

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 augusztus 02, 20:36Az átmérő. Valami ilyesmire gondolnék.

Én 6mm átmérőjű egy élű nagy emelkedésű marót használok XPS-hez. Az egyenes élűnél szerintem nem tud eltávozni a "forgács", beragad és megolvad. Munka közben folyamatos porszívózás kell az eltömődés elkerülésére.

6-os maróval 15-20 mm fogásmélységet alkalmaztam beragadás nélkül. Ezt javaslom vagy kb harmad áron ugyanezt 

remrendes

Idézetet írta: Rabb Ferenc Dátum 2025 augusztus 02, 21:51Én 6mm átmérőjű egy élű nagy emelkedésű marót használok XPS-hez. Az egyenes élűnél szerintem nem tud eltávozni a "forgács", beragad és megolvad. Munka közben folyamatos porszívózás kell az eltömődés elkerülésére.

6-os maróval 15-20 mm fogásmélységet alkalmaztam beragadás nélkül. Ezt javaslom vagy kb harmad áron ugyanezt 

Köszönöm! Megnézem ezt is.