Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Egyedül T-nut anyákat használtam, habár az sem szükséges mert az ITEM profilhoz nagyonjól használható 8mm-es szögletes anya.
Szerintem a szerelő elemek nincsenek jó hatással a merevségre.
Ami fejtörést okozhat, kell néhány valóban derékszög megmunkálás a profiloknál.

s7manbs8

Sikerült találnom egy fogas szíjas kereket, ami, pont rámenne a Z tengelyem végére, csak egy bökkenő van, még pediglen, hogy a hajtást át tudja adni egy lapolást kellene tenni rá, most fogjak neki egy reszelővel, vagy menjek el egy maróshoz, azt hiszem utóbbi lenne a szakszerűbb. ??

ra8nsmk6w

Használj ragasztót. Ezen a helyen az ékelés és lapolás csak nagyon profi kivitelezésnél válik be ( a vége ott is a ragasztó) Esetleg tengelykötést. Nézd meg a Powerbelt oldalán.Egyszerűen gyorsan szerelhető, a hátránya az adatlap végén látható ( az ára)

v2vhwz32z

István! Sima 6lapfejű anyára gondolsz, hogy jó az ITEM profilhoz? Most gyártattam 80db 6-os anyát, 20x20-as alapterületű 5-6mm vastag laposvasból.. még nem is tudom mennyit fizetek majd érte! [#confused]

Egyújabbgépépítő

A vecsési csavarboltban vettem, négyzet alakú és olcsó. Pont illik a T-nut-ba.
A 6lap nem jó mert elforog.

000000000

"Simán tudok dolgozni 0.1 mm-es 10°-os gravírtűvel és átszerelt főorsóval 6 mm-es maróval aluba 2mm mélyen."
Ez most komoly? [#confused][#nyes]

Egyújabbgépépítő

Ha segítenél, mi az amin fennakadtál.

43pbwjg8s

Miért ne lenne komoly?

v2vhwz32z

Ha még nem gyártották le az összes anyámat :-) akkor rákérdezek erre a boltra.  
Leírnád ide az elérhetőségüket? Azt hiszem mást is érdekelne.
Postázást vállalnak? Köszi szépen!

me3ua0a6

Van egy ismerősöm Vecsésen :) Ha van érdeklődő, akkor őt el tudom ugrasztani oda :D Aztán tudunk postázgatni is. Engem is érdekel jópár darab!

svejk

Szerintem minden valamire való kötőelem üzletben kapható, nem kell utazgatni érte.
Keressétek négyzetes anyaként, vagy DIN562 alapján.

nmnrsytc

Milyen széles núttal rendelkező alu profilba kerestek anyákat ? 8-as,10-es  
Ha kis mennyiség kell esetleg tudok segíteni

v2vhwz32z

Az ITEM 80x80-ashoz 20mm szélességű kell, az fér el benne maximum. Az éle le kell hogy legyen törve.
Nekem már lehet hogy megoldódott a kérdés, meglátjuk,  köszi fiúk!

s7manbs8

Megnézem azt a tengelykötést, vagy mi, meg ragasztóra is gondoltam én is, vagy egy olyanra, hagy a végébe egy nútot tenni a tengelyre merőlegesen, és egy alkatrésszel a kerék egyik merevítő bordájához csavarozni. Persze így rajz nélkül lehet nem érthető, majd képet csinálok mire gondoltam.

s7manbs8

Még annyit hozzáteszek, hogy a kerék az műanyagból van, valami keményebb azért. A lényeg, hogy valami stabil és nem kilazuló megoldás kellene, vagy egy plusz lemezt rátenni a kerékre és ahhoz hozzáfogatni...