Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

7kcyndjdg

Tegnap elég sok MDF-et munkáltam meg. A cyklon por elválasztó tökéletesen működöt, de rájöttem arra hogy a nagyon finom port be tudja kis mértékben szipantani a vákuumszivatyúba. Ezért fabrikáltam egy finom por filtert, nyitható, cserélhető (tisztitható) filter.
A müanyag forgácsal nincs ilyen probléma, az nem jut bele a vákuumszivatyúba.
Nos, ha valaki követni fogja ezt a konstrukciót  akkor bisztos hogy ezzel is számítson.
http://www.ecomedia.sk/obr/filter.jpg" border=0>

s7manbs8

Csinált már valaki olyan szerkezetet, ami az elektromos vezetéket lecsupaszítja és rá is tesz egy érvéghüvelyt vagy más ilyesmit ? Na, most jó lenne egy ilyen, utálok kábelekkel pepecselni, mire leszedegetem a végeit, mert sok idő az, persze nem egy két darabnál, de még annál is idegesít. Arra gondoltam , egy lyukon bedugnám, ott valami érzékelné, lerántaná a végét, és ráhúzná és rá krimpelné a véget, úgy egész gyorsan menne. :):)

Szalai György

Nagyon profi már ez.
Ha újra kezdenéd, akkor ezt a porszűrőt beépítenéd a ciklon tölcsér tetejébe és időnként megrángattatnád egy elektromágnessel, hogy lehulljon róla a por. A Hilti porszívó is így csinálja a téglaporral.
A nyomott oldalt pedig visszavezetnéd a szerszámhoz, a szívott oldallal szemben, hogy egy légcsatornában dolgozzon a szerszám. Azután a nyomott oldali cső végére még mehet egy levegőerősítő és már nincs több javítani való.

000000000

Olyat még nem csináltam, de van 2db olyan fogóm, amivel sepercalatt megvan ugyenez... egy Weidmüller blankoló - ezen be lehet állítani, mennyit tépjen le és mennyi erövel - és egy Wago érvéghüvelyfogó - automatikusan beáll méretre, eröt elöre be lehet állítani... ha elhagynám valamelyiket, biztos hogy másnap már vennék ujat... nagyon hiányolnám öket...

000000000

Ez nagyon kis funky gép... tervezek majd egy olyat csinálni...

s5f8tmfv3

Erre létezik ipari gép, nálunk is van ilyen, viszont magánembernek megfizethetetlen.
A Weidmüllernek viszont van olyan csupaszító fogója amibe be lehet fűzni az ervéghüvelyt (szalagosat) és egy kézből megvan minden amit írtál. STRIPAX PLUS 2.5

s7manbs8

Ilyen szerszámokkal az embernek kedve van belefogni mindenfélébe. :):)

s7manbs8

Köszi, az is jó lehet a kézi, ami ezt egyből megcsinálja. Már egy munkánál is megfizetődik komolyan...

s7manbs8

Farnell 133 font kb. 50 ezer Ft, hát ez se 3ezer. :):)

s5f8tmfv3

http://www.weidmueller.com/73645/Products/Product-News/Electrical-Connectivity/stripax-plus-25/cw_index.aspx" TARGET=_fnew>Itt megnézheted hogyan is van a három művelet egymás után: vágás, csupaszítás, krimpelés. Neked ebből csak a két utolsóra van szükséged, de azt két lépésben csinálja nem egyszerre. Árat nem tudok.

s5f8tmfv3

A fene figyeli az árát, a cégnél néha előveszik ezeket ha nincs elég automata vagy csak néhány darabra kell. Meg ugye nem kínai fogó. Most képzeld el mennyibe van egy automata gép :)

s7manbs8

Úgy látom van itt más érdekesség is, meg inkább valami motor nyomkodja, mint kézzel, rááldozok valami szervót. :):)

s5f8tmfv3

Ha nem figyel senki majd próbálok videót csinálni az automatáról... az egyik szalaggal működik, a másik ömlesztettet eszik.

43pbwjg8s

Add oda a szomszédnak! Megcsinálja olcsón ha nem szeretsz ilyennel pepecselni! :)

s7manbs8

Melyiknek, egyik kőmíves, a másik betanított segédmelós, a harmadik meg valami vasember. :):)