Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Kádár Ferenc

Kössz a figyelmeztetést, de már késő. :-)
A TV-ben az esti híradók valamelyikét mindig
meg szoktam nézni, de mostanában a TV bámulása helyett inkább itt olvasgatok. Sokkal nyugisabb
és több értelme is van.

s7manbs8

M1 Morgan Freeman film 21.30-kor !

tumnmsi57

Hűtés = mosógép vízszivattyú
????

0gbwyh99

"Sokkal nyugisabb és több értelme is van. " !
Néztél már bele a "hajtáslánc méretezés" topicba ? Ott aztán nagy a nyugalom ! [#csodalk][#vomit][#vigyor3][#nevetes2][#eplus2][#gun][#violent][#falbav][#fejvakaras][#nezze] , ...

0gbwyh99

Próba - szerencse .

279nwbpsa

Vagy az akvárium levegőztető pumpája.Állítólag az emulziót nem szeretik ezek a kütyük,de én láttam szalagfűrészhez használva ilyet egy lakatosnál.
Az illető állítása szerint elég sokáig bírja az ilyen pumpa.

43pbwjg8s

Összefutottam valamivel:
Egy puramax 3D mérőgéppel. 12mikronos pontosság, tengelyirányokban 300mm/s sebesség.
És egy érdekes, Zeiss saját orsó megoldás.... Dörzshajtás!!! A forgó tengelyek köszörültek, az anya pedig valami rejtély..... Sajnos abba nem láttam bele, és a géptelepítő sem akar róla sokat mondani. Pedig azt  mondja 20 éves dolog már. Én még nem látam hallottam róla.

A gép 450Kg, öntött fémváz.
A teljes összeszerelés után járatás, majd egy teljes lézeres bemérés. Ez alapján készül a kompenzációs fájl a későbbi munkákhoz.

Az ára 40.000 Euro.

Sajnos csak a telefon volt nálam igy a képek nem túl jók.
Este rendbeteszem őket és a hunbayról belinkelem, ha érdekesek  a számotokra.

http://kepfeltoltes.hu/100105/MEROGEP_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Még egy ami szimpatikus:
Minden tengely irányban minden szerelék és egység ugyanolyan. Csereszabatosak egymással.

keri

2 féle halpumpa van.
1.Gumimembrános szivattyú, tehát ha a membránt (sima gumilap) kicseréled olaj állóra, akkor gond nélkül bírja.
A szelepek is gumiból szoktak lenni, amit szintén lehet cserélni.
 Túl nagy mennyiséget nem szállít azért, tényleg csak a láncfűrész kenésére elég.
2. sima 1 fázisú állandó mágneses forgórészű, 220-as villanymotor, aminek az indítási iránya esetleges, és ezzel egy primitív centrifugál szivattyút hajtanak ami többnyire műanyag.
A forgórész nincs leszigetelve, tehát nincs gond a tömítésekkel. Ez sokkal alkalmasabb folyadék szállításra, ezzel már lehet emulziót spriccelni kissebb gépek esetén.

Aztán a mosógép szivattyú is jó, csak az meg túl sokat szállít szerintem. Apám egy régi mosógép szivattyút használ búvárszivattyúnak amikor feljön a talajvíz a szerelőaknában, és elég gyorsan leüríti.

43pbwjg8s

HA esetleg ilyemi kellene, ezt én vettem meg:
(110V-os!)
http://www.vatera.hu//fuji_sfa_238_as_printerhez_vegyszer_szivattyu_157635913.html" TARGET=_fnew>vegyszer szivattyú.

43pbwjg8s

Bocsánat Még egy pontosítás:
A tűrése 18-30C ig: 2.9mikron+L/200
(Csak a pontosság kedvéért)

000000000

Én Lada ablakmosó szivattyút használok, jól működik, folyamatos üzemet bírja.

43pbwjg8s

Elektron!
Itt van a méretek értelmezése:
Ez segíthet a rajzolásban a Pulley pitch radius a hajlításnál a semleges szál!
A 115. oldalon találod!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ebooks/robotika/Robotok%20I/Robot%20Mechanisms%20and%20Mechanical%20Devices%20Illustrated.pdf" TARGET=_fnew>mechanika és robotika alapok

robroy007

s7manbs8

Ilyeneket érdemes nézegetni. Nem semmi. Eleve a Japánok 10-szer annyian vannak mint mi, plusz arányában is több ott , aki műszaki dolgokkal foglalatoskodik, magyarán 100-szor le vagyunk maradva ?