Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Gondolom, majd szilveszter után tud ő is válaszolni ilyenekre, de most biztos buliban van a csajokkal. [#vigyor2][#vigyor2][#pias][#pias]

s7manbs8

Örömteli ez a küzdelem. [#vigyor2][#vigyor2]

KoLa

Ha jól látom fogasszíj tárcsát akarsz készíteni.
Van a mappámba , Kola-keringetőszivattyú-egy képsorozat, egy esztargagépen elkészíthető egyszerű módszerről.Buék!!![#wave]

s7manbs8

Köszi, meg is nézem gyorsan még koccintás előtt. De azért BUÉK ! [#circling][#circling][#pias][#pias]

s7manbs8

Megnéztem emlékeztem is erre, csak arra már nem, hogy ki csinálta, így már tudom. Talán majd meg is tudom oldani, tokmányom van tengelyben, kést is találhatok, köszörűm is van, összejöhet ez a módszer is.

KoLa

Ezzel a módszerrel fogaskerekeket is készítettem acélból, csak akkor nemvolt még digitális fényképezőm

s7manbs8

Hihető a képek alapján,meg amúgy is.

43pbwjg8s

Elektron!
Elmondanád azért hogy milyen kerékre vágysz?

s7manbs8

Olyanra, ami összeillik a szíjjal. De majd beszélünk még róla.

43pbwjg8s

Akkor másképpen:
Milyen áttételt szeretnél elérni velük?

s7manbs8

Kb. 1:3  1:5 talán.

keri

Bocs hogy beleszólok, de elég vicces hogy fényképezőgéppel szeded le a képet a monitorról :))
Ez a program amivel rajzolsz nem windowsos?
Mert windows és talán linux alatt is (ha esetleg a program nem tud exportálni jpg-be) működik az a gomb hogy "PrtScr". Ez után egy CTRL-V (vagy SHIFT-Insert) gombbal be tudod szúrni egy képszerkesztőbe (pl. paint) amiben kivágod a megfelelő részletet és tetszőleges formátumban mented.

keri

Nem rossz, de mekkora fogásokkal lehet így vésni?
Papírcsíkos osztás elég pontos...bár végülis van 27"-os bringa kerekem, azon jelölve már biztos nem gond a vonalkázás pontossága :)

Ez a fúrógépes módszer is jó ötlet, ez még nekem is (gépek nélkül) is kivitelezhetőnek tűnik.

KoLa

Műanyagba 0.5 aluba 0.1 acélba 0.05 ,tapasztalataim szerint,de azért jó ha van egy kis lendíthető tömege az esztergaszánnak.
A fúrásos módszernél nincs lehetőséged még egy kicsit csökkenteni az átmérőn ha nem passzol a szíj.
Én sem találtam el elsőre az átmérőt , nem passzolt a szíj - sebaj mentem mégegy "kört" a véséssel adtam neki még egy tizedet és mostmár nem mozdítottam el a kést, hanem csak a skálához fordítottam mindíg egy fogat és véstem.
Ezt addig folytattam míg a szíj gyönyörűen belepasszolt a kerékbe  

43pbwjg8s

Milyen hosszú a szíjad?
Mekkora tengelytávon szeretnéd? Ez ugye kb, mert illesztened kell a megfelelő átmérjű és fogú kerekek miatt, az egész fogszámhoz a tengelytávot.