Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ezeket a fotókat Te csináltad??

000000000

Jaja, ma reggel, miért?:-) Nehogy azt mondd, hogy pont most építettél te is ilyet:-)

Motoros

Műszaki tárgyfotózásból megélhetnél.
A mikroszkópért nem kár, nagyon kicsi lessz a munkatere, az az emelőbak szerintem nem igazán gömbölyű, a húzó anya végének is csúsznia kell, az éknek is. Lefele hogy megy----a gravitáció.
És a kottyanásmentességet is kis helyen meg kell oldani.

Motoros

Bocs ..olvasom hogy már letettél róla.

Motoros

Nyithatnál itt egy topikot a fotózásról, montírozásról, műszaki tárgyfotózás címen. Biztos sokakat érdekelne: makrózás, megvilágítás beállítások stb.

000000000

Egyelőre jó lesz, csak fotós alkatrészeket akarok buherálni vele:-) A mikroszkóp asztal az tutira kottyanásmentes, igaz az mindenhol fogasléces, feszítős, a vízszintes pluszba még golyóscsapágyas...  
Műszaki tárgyfotó - ugyanmár... semmi trükk, csak nem teszem ki a napra amit fotóznék meg nem világítok rá direktben lámpával = szórt fény.

000000000

OFF:
http://www.edigital.hu/files/images/fotomakersor.jpg" TARGET=_fnew>Minta tárgyfotóhoz - nem én csináltam!

Motoros

Hát igen erről beszélek. Sokunknak ez sajna nem megy pedig érdemes volna megtanúlni.

000000000

OFF: majd megerőletetem magam és próbálok egy rövid ismertetőt írni, de a lényeg tényleg az, hogy ne közvetlenül világítsd meg és ne vakuzz rá... meg rakjál mögé fehér papírt, pl. makulatúrapapírt.

bmejdz9nu

Most fotózom az új CNC szerszámokat ... Nem egyszerű... főleg a makrofotózás...
A fiam vett egy Canon 350D-t... én meg hozzá (neki) "objektívkitoldót" vagy hogy hívják... közbetétek...az az objektív és gépváz közé...különböző nagyságúak és sorolni is lehet... Jól működik, pedíg olcsó volt...
De nem ment... a mélységélesség olyan kicsi lett a benne lévő nagyméretű CCD miatt (máskülönben ezért szeretik ezt a gépet)... hogy a marónak csak a tizede éles... :)
pl. ha jól csinálod akkor a légy szeme lesz csak éles... :)
Itt nem vált be... kellett volna sok-sok fény... és kevés idő(zités)... de a makrónál ez is gond... nem lehet odatenni egy 500W-os refit... mert megolvad a gép és a tárgy is... :)
Egy ilyen tükrörreflexes géphez már érteni kell... nem lehet megtanulni 1-2óra alatt... de ha belejönnék (ami nem lesz) akkor már "meghálálná a dolog magát"...

A a régi, bevált gépemmel... sikerültek...

bmejdz9nu

Nyissunk fotós-videós topikot is?

000000000

OFF: ez így igaz! Kompakt géppel makrózz! SLR-nek csak akkor van értelme, ha van körvakud, tudod manuálisan kezelni, a rekeszt f32-re állítani... szal bonyi. A kevés fény megoldható úgy, hogy egy elől kivágott papírhengert teszel az apró kütyüdre és a papírhengert kívülről megvilágítod. még egy tipp: fogj egy kis hungarocelkockát, a függőleges oldalára erősítsd fel valahogy a makrobigyódat és akkor állvány se kell, pár könyvre ráteszed a gépet, hogy a tárggyal egymagasságban legyen, így szinte biztos, hogy nem mozdulsz be és síkban = kicsi mélységi terjedelemmel tudsz fotózni.

000000000

Hát ezek szerint lehetne... Megtennéd, hogy elhangzottakat teleportálod oda?

bmejdz9nu

Még várjunk...
Ki szeretne még fotós-vdeós topikot???

"Teleportálni" sajnos ebben a fórum motorban nem lehet...
Az SLR-t visszaadtam a fiacskámnak ő még fogékony... Ő szeret portré képeket csinálni... ott pdíg az a nyerő...  
Ha én aktfotós lennék.......
... na de azt majd az új topikban...[#nyes]

000000000

Lehet, hogy nekem is jól jonne. Már kb.6 éve csak tükrörreflexes gépeket használok. Most egy Olympus E500-assal próbálok megbarátkozni...