Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!

Így már érthető, hogy miért kell visszamenni a sor elejére. Itt találsz ipari szolenoidokat: http://www.solenoids.com/linear_solenoids.html

A szolenoid pont az, amit te csináltál házilag. Régi mátrixnyomtatókban is ilyen van a fejben, ha fesz.-t adsz neki, akkor üt egyet...

Motoros

Szolenoid azaz elektromágneses püfölő van vagyis volt a régifajta margarétafejese írógépekbe, ez csapodta a papírhoz a forgó tárcsán lévő betűket. A robotronokban is ilyen van, ha kell kűldök, erre a célra nagyon ideális.

Motoros

Na ez pont egyszerre volt, kár hogy a mp-ket nem mutatja.

000000000

000000000

Gratulálok!
Sajnos a videódat valamiért nem tudom megnézni...
A tükreid nagyon szépek.
Igen..., ha a visszafelé mozgásnál is dogozna, sokkal gyorsabb lenne.
Illetve, egymás mellé kerülő képpontokat kezelhetne szakaszként, így sok Z irányú mozgást is megspórolhatnál....én legalább is így oldottam meg.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20videok/mastergy_scannercncvideo.wmv" TARGET=_fnew>Gyuri utolagos engedélmével... átalakítottam a vidóját wmf-re és feltettem ide!  Mert tényleg jó!  Gratula!

3vv2btrhv

sziasztok
mint gyakorlo képkeretezö nagy jövöt josolok a tükörnek , csak még szélesebb körben kellene ismerté tenni . Szakmai szempontbol nekem az a csucs , hogy nem töri el az üveget a hangbol itélve .
tibor

ki005gz70

Köszi Péter !

De én Gyula vagyok :) Mind1, nem érdekes :)
először úgy volt, hogy a szakaszt egynek vette !
de jött a probléma, hogy nyomás erősség, sebesség, a fej hegyessége mind mind más szélességű csikot húzott
Így, hogy egy pont egy csapás, egységes minden pixel
Ha jobban megnézitek, a visszahúzásnál sem takarítanék meg sok időt, mivel az 2-3s-ig tart. pár perccel növeli meg ha egy 1 órás munkát csinál, elhanyagolható
A gyorsaságot a motor sebességén lehetne még gyorsítani, meg valami nagyon spec fej..
de ahoz meg nagyon pontos feülete kell legyen az aszalnak, az meg ilyen cuccokból nem lehet normálisan ezt megcsinálni, még ez is csoda hogy így működik :)

000000000

Szia!
Ez az igazi Hobby költségvetésű gép, nekem
nagyon tetszik, gratulálok hozzá.
A saját DOS-os progidhoz is gratula, én is
sokszor ebben oldok még meg mindent, amikor
nem kell a csicsa, meg a divat, viszont fő a
gyorsaság, megbízhatóság, alacsony költség.

bmejdz9nu

Elnézést... csak a Gy. betűről - gondolkodás nélkül - valamilyen ösztönből... :)
Írd át a nevedet! Sokkal jobb lesz szerintem...

Motoros

Szia Gyula!
Átolvasgattam az oldalad, és minden elismerésem.
Ez egy olyan  műszaki technika ami igen eredeti és a produktum az lehet pl egy művész által papírra vetett grafika is, és nem csak tükörre hanem pl egy csempe méretű vékony kerámia lapra ami valami elütő szinű réteggel van bevonva (fémgőzölve pl) amit a tű lepontoz. Fűrdőszobába ez lehet jól mutatna.
Képzeld: a csempén a gyerek fotója vagy egy grafika.
 Persze ez csak egy ötlet--azzal meg gondolom tele a padlás.
A tárgyra térek: A te mechanikáddal szemben támasztott követelmények teljesen megeggyeznek az én hobby smd beültető gépem mech. igénybevételével---
azaz egy könnyű fejet kell minnél egyszerűbben és gyorsabban mozgatni egy adott felület felett a megfelelő helyre.
Az én megoldásomat megnézheted a http://www.smd21.fw.hu oldalamon.
Én is mostanában a gép gyorsításán ügyködök.
Ha esetleg ezen a téren akarsz továbblépni akkor beszélhetnénk róla.
Misi

Kristály Árpád

Na.... ez volt  reklám helye....
Hallihó!

000000000

Nu:-) Kicsit ütni:-) Mikroszkóphoz kéne majd okulár, mert az nem volt rajta, amúgy komplett, és csak 16 000 birodalmi forintba fájt:-)

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/8/1/2/BIG_0002947812.jpg" TARGET=_fnew>mikroszkóposított dremel:-)

Tapasztalat: nagyon merev, 4-5 mm alut 3 mm-es ujjmaróval jól visz, ami gond, hogy a mikroszkóp tárgyasztala nem rögzíthető fixen, ezt még kell oldanom, mert így elvándorol a beállított pozícióbol. A mozgási területe minden irányba 3 cm (fel-le is).

000000000

Nu:-) Kicsit ütni:-) Mikroszkóphoz kéne majd okulár, mert az nem volt rajta, amúgy komplett, és csak 16 000 birodalmi forintba fájt:-)

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/8/1/2/BIG_0002947812.jpg" TARGET=_fnew>mikroszkóposított dremel:-)

Tapasztalat: nagyon merev, 4-5 mm alut 3 mm-es ujjmaróval jól visz, ami gond, hogy a mikroszkóp tárgyasztala nem rögzíthető fixen, ezt még kell oldanom, mert így elvándorol a beállított pozícióbol. A mozgási területe minden irányba 3 cm (fel-le is).

000000000

(vagyis 6 cm a mozgási pálya)