Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 augusztus 03, 19:51Mi a neve annak a dugattyűtömítés szerű rugalmas tömítő labirint lemeznek ami általában mindössze 2 menet?
Biztos ismeritek Ti is, radiális tömítésként, szennyvédőként használjá pl. forgó átadóknál.

Leskiccelve ilyesmi, mondjuk a nevén kívűl azt sem tudom elképzelni hogyan gyártják.
0,2-0,5 mm vastag szokott lenni a lemezvastagság.

D.Laci

lamináris tömítőgyűrű
�Fey-gyűrű (Fay laminar)
�Smalley-gyűrű (Smalley laminar)
�Spirális tömítőgyűrű

svejk

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2026 augusztus 03, 22:04lamináris tömítőgyűrű
�Fey-gyűrű (Fay laminar)
�Smalley-gyűrű (Smalley laminar)
�Spirális tömítőgyűrű

Köszönöm!!

Így talán be tudom valahol szerezni.

Egyébként vajon hogyan gyárthatják?

D.Laci

Nem találtam videót, de szerintem úgy tekerik/hajtogatják mint a speciális alakú rúgókkat, csak lapos anyagból.

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 augusztus 04, 05:57Köszönöm!!

Így talán be tudom valahol szerezni.

Egyébként vajon hogyan gyárthatják?

Vetesi75

" a Mitutoyo katalógusa szerint ehhez a mikrométerhez gyárilag csomagolt, illetve pótalkatrészként rendelhető SR44-es óraelem hivatalos Mitutoyo cikkszáma pontosan a No. 938882. " (és természetesen a Seiko a beszállító.)

Amit érdemes tudni róla, hogy ez a -30 -as széria már valószínűleg nincs gyártásban, mert a mostani katalógusban már nem szerepel - a -40 -es, korszerűbb van helyette. Az elem '23 októberi gyártású - a '23-as katalógusban még szerepel a -30.

Sanyesz5

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2026 augusztus 04, 09:26" a Mitutoyo katalógusa szerint ehhez a mikrométerhez gyárilag csomagolt, illetve pótalkatrészként rendelhető SR44-es óraelem hivatalos Mitutoyo cikkszáma pontosan a No. 938882. " (és természetesen a Seiko a beszállító.)

Amit érdemes tudni róla, hogy ez a -30 -as széria már valószínűleg nincs gyártásban, mert a mostani katalógusban már nem szerepel - a -40 -es, korszerűbb van helyette. Az elem '23 októberi gyártású - a '23-as katalógusban még szerepel a -30.

Köszi, hajlok arra hogy eredeti, kértem még a dobozról is képet, a papírok legapróbb részletei is stimmelnek, meglátjuk.....

Peppe51

HEIDENHAIN hd220 paraméter második digitjét nem tudom beírni. Valaki tudja, hogyan lehet paraméterezni?
Küldenék balatonszeletet...

TBS-TEAM

Idézetet írta: Peppe51 Dátum 2026 augusztus 09, 06:43HEIDENHAIN hd220 paraméter második digitjét nem tudom beírni. Valaki tudja, hogyan lehet paraméterezni?
Küldenék balatonszeletet...

https://content.heidenhain.de/doku/oma_nd_pt/pdf_files/ND200/ND220/en/28424826.pdf
József

Jozs

Sziasztok !

A piactéren írtam de itt is megpróbálom remélem nem gond: 
KERESEK a képen látható hajtóműves motort. USA gyártmány, elég régi, én nem találtam a neten beszerzési forrást, ezért ha valaki tudna javasolni olyan szervizt ahol jó minőségben ( garanciával ) megjavítják az is nagy segítség volna. Lehet csak ki kellene tisztítani vagy ilyesmi. Köszi.

Adatai:

Globe Motors
PART NO.: 407A412
VOLT DC: 24
DATE CODE: H1142

Timár László

Pittman, Nidec, Kwapil, Maxon, Dunkermotor.

Jozs

Idézetet írta: Timár László Dátum 2026 szeptember 25, 11:40Pittman, Nidec, Kwapil, Maxon, Dunkermotor.

Nem mondanám hogy sokat segítettél, de azért köszi.

Alga76

Én keresnék valami kiváltó motort.

Körbenéztem "okoskával" is, de nem lettem okosabb. Néha de többször hazudik a MI.  Ez lehet a méretben passzoló. 407A-350 vagy 407A6005-2.
Itt egy katalógus: https://www.yumpu.com/en/document/view/39467783/download-the-industrial-product-catalog-globe-motors     (19. oldal.)

A motorod vlószínűleg megrendelésre gyártott és egyedi számozást kapott. Ezért nincs a neten elérhető adat róla. 

Mennyire kritikus a fordulatszám? Ha még működik a hajtása és terhelés nélkül meg tudod számolni az áttételt, akkor hajtsd körbe a fej behajtásnál. A motor peremnél szedd le. Ott max az első 3 darab bolygó fogaskerék eshet ki. Ne húzd szét.   Mérd meg a motor méretet, hajtómű ház mértetet és a négyszög perem mértet. Alin lehet lesz...

Hasonló motorok:
https://www.radwell.de/en-DE/Buy/GLOBE%20MOTORS/GLOBE%20MOTORS/407A6012-2?ignoreredirect=true
https://www.ebay.com/shop/globe-motors?_nkw=globe+motors

Timár László

Idézetet írta: Jozs Dátum 2026 szeptember 27, 19:16Nem mondanám hogy sokat segítettél, de azért köszi.

Már nem dolgozom, nyugdíjas vagyok, de én ezeket százasával terveztem röntgengépekbe. Cxmed, Mediagnost. Volt amerikai cégünk is, havonta egy nagy konténer ment ki, vissza meg hozta pl. ezeket a hajtásokat. Így nincs nálam katalógus már. De ezek azért kereshetők. Nyilván, ha egy adott van, amit le akarsz cserélni, esetleg csak a hajtóművet, akkor nehezebb ügy.

Jozs

Idézetet írta: Alga76 Dátum 2026 szeptember 28, 09:54Én keresnék valami kiváltó motort.

Körbenéztem "okoskával" is, de nem lettem okosabb. Néha de többször hazudik a MI.  Ez lehet a méretben passzoló. 407A-350 vagy 407A6005-2.
Itt egy katalógus: https://www.yumpu.com/en/document/view/39467783/download-the-industrial-product-catalog-globe-motors     (19. oldal.)

A motorod vlószínűleg megrendelésre gyártott és egyedi számozást kapott. Ezért nincs a neten elérhető adat róla. 

Mennyire kritikus a fordulatszám? Ha még működik a hajtása és terhelés nélkül meg tudod számolni az áttételt, akkor hajtsd körbe a fej behajtásnál. A motor peremnél szedd le. Ott max az első 3 darab bolygó fogaskerék eshet ki. Ne húzd szét.   Mérd meg a motor méretet, hajtómű ház mértetet és a négyszög perem mértet. Alin lehet lesz...

Köszi szépen ! ( Az előző válaszom valamiért eltűnt, remélem ez átmegy. )

Helyettesítő motor keresését eléggé lehetetlen küldetésnek érzem. A fordulatszám elég fontos, mert egy térdmozgató gépben van.

Megbontottam végülis és elég koszos belül, talán egy alapos tisztítás megoldja a problémát, de ahhoz hozzá kellene férni a szénkefékhez. Nyilván azt a szürke korong szerű valamit ( NYÁK lemez anyagának látszik ) kellene kivenni ( nem nagyon akar jönni, valami belülről tartja, bár feszegetni sem mertem ) de az a baj, hogy nem tudom belül hogyan van megoldva, az tartja-e esetleg a szénkeféket, vagy csak egy védő. A csapágy nagyon rossz állapotban van, legjobb lenne levenni és akkor a szénkeféket is jobban látnám, csak egyelőre nincs mivel ...