Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 augusztus 03, 19:51Mi a neve annak a dugattyűtömítés szerű rugalmas tömítő labirint lemeznek ami általában mindössze 2 menet?
Biztos ismeritek Ti is, radiális tömítésként, szennyvédőként használjá pl. forgó átadóknál.

Leskiccelve ilyesmi, mondjuk a nevén kívűl azt sem tudom elképzelni hogyan gyártják.
0,2-0,5 mm vastag szokott lenni a lemezvastagság.

D.Laci

lamináris tömítőgyűrű
�Fey-gyűrű (Fay laminar)
�Smalley-gyűrű (Smalley laminar)
�Spirális tömítőgyűrű

svejk

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2026 augusztus 03, 22:04lamináris tömítőgyűrű
�Fey-gyűrű (Fay laminar)
�Smalley-gyűrű (Smalley laminar)
�Spirális tömítőgyűrű

Köszönöm!!

Így talán be tudom valahol szerezni.

Egyébként vajon hogyan gyárthatják?

D.Laci

Nem találtam videót, de szerintem úgy tekerik/hajtogatják mint a speciális alakú rúgókkat, csak lapos anyagból.

Idézetet írta: svejk Dátum Ma - 05:57Köszönöm!!

Így talán be tudom valahol szerezni.

Egyébként vajon hogyan gyárthatják?

Vetesi75

" a Mitutoyo katalógusa szerint ehhez a mikrométerhez gyárilag csomagolt, illetve pótalkatrészként rendelhető SR44-es óraelem hivatalos Mitutoyo cikkszáma pontosan a No. 938882. " (és természetesen a Seiko a beszállító.)

Amit érdemes tudni róla, hogy ez a -30 -as széria már valószínűleg nincs gyártásban, mert a mostani katalógusban már nem szerepel - a -40 -es, korszerűbb van helyette. Az elem '23 októberi gyártású - a '23-as katalógusban még szerepel a -30.

Sanyesz5

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum Ma - 09:26" a Mitutoyo katalógusa szerint ehhez a mikrométerhez gyárilag csomagolt, illetve pótalkatrészként rendelhető SR44-es óraelem hivatalos Mitutoyo cikkszáma pontosan a No. 938882. " (és természetesen a Seiko a beszállító.)

Amit érdemes tudni róla, hogy ez a -30 -as széria már valószínűleg nincs gyártásban, mert a mostani katalógusban már nem szerepel - a -40 -es, korszerűbb van helyette. Az elem '23 októberi gyártású - a '23-as katalógusban még szerepel a -30.

Köszi, hajlok arra hogy eredeti, kértem még a dobozról is képet, a papírok legapróbb részletei is stimmelnek, meglátjuk.....