Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Alga76

Külső potival jártam , már úgy hogy szakadt volt és hirtelen ugrott a fordulat alapjel és emiatt tiltott a frekiváltó.

szaffibetti

Idézetet írta: kgl Dátum 2026 július 15, 12:22Nagyon kevés ez az infó, mit értesz az alatt, hogy letilt? Hibakódot ír ki a kijelzőre vagy nem indul el a motor? Szerintem sokkal több mindent ide kellene írnod a segítség kéréshez, pontosan megfogalmazva.

Nekem egy YL620-H 3*400V vezérlőm van,így teljesen más a doksi és a beállítás is. Ne ijedj meg de nekem sem sikerült elsőre beállítanom, csak segítséggel. TBS-TEAM segített, ő elég profi ebben.
Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2026 július 15, 13:23Első körbe ezeket kellene beállítani.
Nem sok állítási lehetőség van.  :Q

P00 220
P01 400
P02 110
P03 200
P6 400
P10 1 (Ha kezelö potit használsz) 2 Külső potméter
P11 0 (Ha kezelőpanel start stopot használsz) 2 Külső start stop
P26 400
P50 5 (Ha P11 2) Start X1---COM
P68 190
P69 275
Köszönöm, holnap kipróbálom a leírtak szerint.

szaffibetti

Idézetet írta: szaffibetti Dátum 2026 július 15, 19:01Köszönöm, holnap kipróbálom a leírtak szerint.
Ma kipróbáltam a megadott infók alapján és így már teljes siker. Egyedül a P69 -t nem engedte átírni, ott ragaszkodot a 400-as értékhez.
Most majd teszek még hozzá külső potit meg nagyobb ki- be gombokat, hogy ne azokat a kicsiket kellejen nyomkodni.
Külső potinak elég egy 50 és 100 Kohm közti?
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Henrik

TBS-TEAM

Idézetet írta: szaffibetti Dátum 2026 július 16, 10:36Ma kipróbáltam a megadott infók alapján és így már teljes siker. Egyedül a P69 -t nem engedte átírni, ott ragaszkodot a 400-as értékhez.
Most majd teszek még hozzá külső potit meg nagyobb ki- be gombokat, hogy ne azokat a kicsiket kellejen nyomkodni.
Külső potinak elég egy 50 és 100 Kohm közti?
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Henrik

Külső Pótméter érték az esetedben:
Ha a frekiváltó belső feszültségét használod 0-5V akkor 1K-->4,7KOhm közötti érték. 5V-->VL1--COM.
Ha külső vezérlésről táplálod 0-10V-nál== 4,7K-->10KOhm közötti érték a megfelelő.
és ha lehet "A" karakterisztika.("A" Lineálisan változik az érték).

P51--4  X2-->COM STOP
József

szaffibetti

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2026 július 16, 10:57Külső Pótméter érték az esetedben:
Ha a frekiváltó belső feszültségét használod 0-5V akkor 1K-->4,7KOhm közötti érték. 5V-->VL1--COM.
Ha külső vezérlésről táplálod 0-10V-nál== 4,7K-->10KOhm közötti érték a megfelelő.
és ha lehet "A" karakterisztika.("A" Lineálisan változik az érték).

P51--4  X2-->COM STOP
Köszönöm

remrendes

Nem lapul valakinél a fiókban 1db M11x17-es alátét vagy DIN988-as hézagoló?
A újabb sarcolás óta 1db ilyen 2100Ft-re jön ki az Aliexpresszről.

sarktibsi

Idézetet írta: remrendes Dátum 2026 augusztus 01, 09:30Nem lapul valakinél a fiókban 1db M11x17-es alátét vagy DIN988-as hézagoló?

Én nemrég rendeltem csapágyakat , hézagoló lemezeket , köztűk d11-es méretűeket is. De nem jártam sikerrel a d11 nincs és nem is rendelhető. Legalább is ezt állította a csapágykereskedő.
Ha minden kötél szakad kénytelen leszek kiesztergálni a d10-esnek a furatából. :BOW

remrendes

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2026 augusztus 01, 10:23Én nemrég rendeltem csapágyakat , hézagoló lemezeket , köztűk d11-es méretűeket is. De nem jártam sikerrel a d11 nincs és nem is rendelhető. Legalább is ezt állította a csapágykereskedő.
Ha minden kötél szakad kénytelen leszek kiesztergálni a d10-esnek a furatából. :BOW

Én találtam M11x17x1mm-t. Csak kétszer annyit kér el állambácsi, mint amennyibe a termék kerül és ez kicsit zavar.
M10-es alátétet vettem, csak annak a belső mérete 10mm a külső meg 18.

rotaryfun

Idézetet írta: remrendes Dátum 2026 augusztus 01, 16:34Én találtam M11x17x1mm-t. Csak kétszer annyit kér el állambácsi, mint amennyibe a termék kerül és ez kicsit zavar.
M10-es alátétet vettem, csak annak a belső mérete 10mm a külső meg 18.
vámtarifa számonként. - Tehát nem 1 darabot kell rendelni ugyanabból a vámtarifa számból és megoszlik a költség. Vagy allegro.hu , mert a lengyelek kb annyiért adnak bármit vagy olcsóbban mint a kínaiak és az EU tehát nincs rá egyéb költség. Én már a kávétól a műtrágyáig a madáreleségtől a hátizsákig szinte mindent ott veszek. Mire a magyar webshop feladja szállításra addigra onnan ide is ér. Baromi jól csinálják az üzletvitelt.  - pl glicerines nyomásmérőt 2 ezer/ db áron vettem a múltkor.......

remrendes

Idézetet írta: rotaryfun Dátum 2026 augusztus 01, 19:50vámtarifa számonként. - Tehát nem 1 darabot kell rendelni ugyanabból a vámtarifa számból és megoszlik a költség. Vagy allegro.hu , mert a lengyelek kb annyiért adnak bármit vagy olcsóbban mint a kínaiak és az EU tehát nincs rá egyéb költség. Én már a kávétól a műtrágyáig a madáreleségtől a hátizsákig szinte mindent ott veszek. Mire a magyar webshop feladja szállításra addigra onnan ide is ér. Baromi jól csinálják az üzletvitelt.  - pl glicerines nyomásmérőt 2 ezer/ db áron vettem a múltkor.......

Szintén, de ott azért nincs fenn annyi minden, mint az aliexpressen.

Vetesi75

Idézetet írta: remrendes Dátum 2026 augusztus 01, 09:30Nem lapul valakinél a fiókban 1db M11x17-es alátét vagy DIN988-as hézagoló?
Milyen vastagságúra gondoltál DIN988-bűl? Mit keressek?

remrendes

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2026 augusztus 02, 16:16Milyen vastagságúra gondoltál DIN988-bűl? Mit keressek?

1mm-es.

Sanyesz5

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, lenne egy mikrométer eladó, el lehet ezekről bárhogy dönteni hogy eredeti e ha nem tudom kézbe venni?
Marketplace-n most hirdetik ezt, az eladó rendes, de az állítja hogy örökség stb duma, viszont nagyon hamisítják ezeket.

Köszönöm!

Közben kaptam még fotót, én hajlok arra hogy eredeti, persze ez kézben derül ki 100%

vadember

Idézetet írta: Sanyesz5 Dátum 2026 augusztus 03, 16:23Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, lenne egy mikrométer eladó, el lehet ezekről bárhogy dönteni hogy eredeti e ha nem tudom kézbe venni?
Marketplace-n most hirdetik ezt, az eladó rendes, de az állítja hogy örökség stb duma, viszont nagyon hamisítják ezeket.

Köszönöm!

Az AI válasza:

Tudsz róla, hoy hamisítják-e?

Igen, a Mitutoyo termékeket – köztük a 293-as sorozatú digitális mikrométereket is – rendkívül nagy számban hamisítják. Mivel a piac egyik legelismertebb és legdrágább prémium márkájáról van szó, a hamisítók előszeretettel másolják a mérőeszközeiket.A hamisítványok kívülről egyre megtévesztőbbek, de a belső elektronikájuk és az anyagminőségük messze elmarad az eredetitől.
 Az alábbi intő jelek alapján szűrheti ki a másolatokat:
1. Ár és a beszerzés forrása.Túl szép, hogy igaz legyen: Ha egy új Mitutoyo MDC-25MX-et a piaci ár töredékéért (pl. gyanúsan olcsón az eBay-en, Amazon harmadik féltől származó eladóitól, vagy az AliExpress/Temu felületein) kínálnak, az szinte biztosan hamisítvány.
Biztonságos beszerzés: A legbiztosabb védelem, ha kizárólag a Mitutoyo hivatalos disztribútoraitól vagy neves, ellenőrzött ipari beszállítóktól vásárol.
2. Az elem típusa és állapota (A legárulkodóbb jel)Eredeti: A gyári csomagolásban az elem külön van csomagolva, soha nincs előre behelyezve a műszerbe. A Mitutoyo kizárólag prémium minőségű, japán gyártmányú SR44 ezüst-oxid gombelemet mellékel (pl. Seizaiken/Seiko).Hamisítvány: Sokszor már a műszerbe helyezve érkezik, és olcsóbb LR44 alkáli elemet tartalmaz.
3. Elem élettartam és áramfelvételEredeti: A valódi Mitutoyo mikrométerek kikapcsolt állapotban is alig fogyasztanak áramot, így az elem évekig bírja.Hamisítvány: Az olcsó kínai elektronika kikapcsolt állapotban is szívja az áramot. Ha a mikrométer pár hét vagy hónap után lemerül normál használat mellett, akkor az eszköz hamis.
4. Csomagolás és dokumentációGyári igazolás: Az eredeti eszközhöz sorszámozott kalibrálási/ellenőrzési tanúsítvány (Certificate of Inspection) jár. A hamisítványoknál a papíron lévő sorozatszám gyakran nem egyezik a mikrométer testére gravírozott számmal.Korrózióvédelem: Az eredeti mikrométer a dobozban egy finom, sima tapintású antisztatikus tasakban van, amelybe egy barna színű, speciális japán rozsdagátló papírt (VCI papír) helyeznek.
5. Mechanikai kidolgozásFinom járás: A valódi Mitutoyo dobja üvegsima, egyenletes ellenállással forog. A hamisítványok menete gyakran karcos, reszelős érzetű, és a racsni hangja is egyenetlen.Gombok: A hamisítványokon az ORIGIN gomb sokszor ferdén áll, lötyög, vagy túlságosan kiemelkedik a házból.

Sorozatszám nyomtatása: Az eredeti tanúsítványokon a mikrométer egyedi sorozatszámát a dokumentum többi szövegével egyszerre, tökéletesen éles, tűpárnás vagy lézeres nyomtatással viszik fel. A hamisítványoknál a sorozatszámot sokszor utólag, egy olcsó tintasugaras nyomtatóval vagy bélyegzővel nyomják rá, így a betűtípus, a tinta színe vagy a számok igazítása eltér a dokumentum többi részétől.
 A papír minősége: A valódi Mitutoyo igazolás vastagabb, matt tapintású, prémium minőségű papírra készül. A hamisítványokhoz mellékelt lap gyakran vékony, fénymásoló-papír jellegű, és a grafikák (pl. a Mitutoyo logó) szélei életlenek, pixelesek.A doboz elrendezése: A gyári csomagolásban a dokumentumok (a használati útmutató és a tanúsítvány) tökéletesen simák, nincsenek összegyűrve vagy meggyűrődve, mert a doboz belső kialakítása milliméterre pontosan illeszkedik hozzájuk. A hamis tokok belső mérethibái miatt a papírok sokszor csak gyűrve férnek be.
 A legfontosabb szabály: önmagában az, hogy a tanúsítványon nyomtatott az aláírás, nem jelenti azt, hogy a mikrométer hamis. A papíron lévő sorozatszámnak viszont karakterre pontosan meg kell egyeznie a mikrométer fémházába gravírozott számmal, valamint a külső kartondoboz címkéjén lévő kóddal.

Ha már a birtokában van a műszer, és kétségei vannak, a sorozatszám és a fotók alapján közvetlenül a Mitutoyo Europe szubszidáriáin keresztül is kérheti a termék eredetiségének megerősítését.Ha szeretné, segíthetek ellenőrizni a meglévő darabot, ha megírja a sorozatszámát, vagy ha küld leírást a gombokról és a csomagolásról.

svejk

Mi a neve annak a dugattyűtömítés szerű rugalmas tömítő labirint lemeznek ami általában mindössze 2 menet?
Biztos ismeritek Ti is, radiális tömítésként, szennyvédőként használjá pl. forgó átadóknál.