Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

LakEl

Idézetet írta: borvendeg Dátum 2026 június 29, 12:29Az a baj ezzel hogy szeriagyartashoz hasznaljak. Hobbira el tudom kepzelni hogy szökőevente jol jon de inkabb nem... Szerintem nem er sokat.
Köszönöm a választ, sajnos nagyjából valami hasonlóra számítottam, de majd kiválogatom a csapágy méretre alkalmas darabokat azok az eszterga közelébe kerülnek a többi megy a "még valamire jó lesz" polcra. Lehetséges hogy ma már a MEO sem létezik a fémiparban?

borvendeg

Idézetet írta: LakEl Dátum 2026 június 30, 12:51Köszönöm a választ, sajnos nagyjából valami hasonlóra számítottam, de majd kiválogatom a csapágy méretre alkalmas darabokat azok az eszterga közelébe kerülnek a többi megy a "még valamire jó lesz" polcra. Lehetséges hogy ma már a MEO sem létezik a fémiparban?
Hat a MEO mint Minosegellenorzo Osztaly biztosan letezik de nem hiszem hogy ilyen modszerekkel. Egyreszt cnc vilagban nem kell minden egyes darabot ellenorizni masreszt az a tippem hogy digitalis meroeszkozokkel mernek ami jol trackelheto jegyzokonyvezheto stb.
Olyan nincs hogy nem fér be!

JZoli

Helló! Van egy léptetőmotor, egy 12x-es lassítóáttételen keresztül hajtana meg egy menetes orsót. A tulajdonos szerint nem hajtja meg azt a mechanikát amit még néhány hete simán vitt. Ha kiemelem a helyéről, akkor megy a motor, de bent a helyén meg sem moccan. Hogyan lehetne eldönteni, hogy a motor, az áttétel, vagy a meghajtás a hibás? Ez egy Schneider léptetőmotor E302833, elvileg lehet venni, viszont lassítművet nem találok sehol SIBONI RD055/12-2mv6)

TBS-TEAM

Idézetet írta: JZoli Dátum 2026 július 01, 20:31Helló! Van egy léptetőmotor, egy 12x-es lassítóáttételen keresztül hajtana meg egy menetes orsót. A tulajdonos szerint nem hajtja meg azt a mechanikát amit még néhány hete simán vitt. Ha kiemelem a helyéről, akkor megy a motor, de bent a helyén meg sem moccan. Hogyan lehetne eldönteni, hogy a motor, az áttétel, vagy a meghajtás a hibás? Ez egy Schneider léptetőmotor E302833, elvileg lehet venni, viszont lassítművet nem találok sehol SIBONI RD055/12-2mv6)

Ha a mechanika szorul és a léptetőmotor és a vezérlés jó akkor egy recsegő hangot kell hallanod
ahogy próbál lépni.
Ha semmilyen hangot nem halasz akkor nagyobb valoszínűséggel a vezérlés lhibás. Nagyon ritka, hogy a léptetőmotorok tönkremennek.
József

JZoli

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum Ma - 06:34Ha a mechanika szorul és a léptetőmotor és a vezérlés jó akkor egy recsegő hangot kell hallanod
ahogy próbál lépni.
Ha semmilyen hangot nem halasz akkor nagyobb valoszínűséggel a vezérlés lhibás. Nagyon ritka, hogy a léptetőmotorok tönkremennek.

Ha Leszerelem a motort a helyérőlakkor mindíg lindul amikor a gép is elindul, ráadásul még lefogni sem tudom két összeszorított léccel. Így erő van benne. A mechanikát amit emel-süllyeszt már a karbantartó szétszedte, megpucolta, megkente, szerinte az jó. Még az áttétellel lehet gond, de azt hiába keresem nem találok a neten, így a beszerzése bizonytalan. Esetleg valamilyen más tipusú 1:12-es áttétellel helyettesiteni lehetne.

Alga76

Amikor a motort leveszed a bolygókerekes áttétel is levételre kerül? A lecsökkentett fordulatú kihajtást próbálod lefogni a teszt alatt?  Ha csak a léptetőt és az megy, akkor az áttételben akadt, szakadt meg valami.  Ezzel lehet nem mondtam újat. :-)

JZoli

Idézetet írta: Alga76 Dátum Ma - 12:57Amikor a motort leveszed a bolygókerekes áttétel is levételre kerül? A lecsökkentett fordulatú kihajtást próbálod lefogni a teszt alatt?  Ha csak a léptetőt és az megy, akkor az áttételben akadt, szakadt meg valami.  Ezzel lehet nem mondtam újat. :-)
Helló! Csak a motort próbálom.
Az a gond, hogy a ha a hjtóművet veszem le akkor a hajtómű alsó feléből a kihajtótengely, meg egy-két fogaskerék is kijön, és így nem tudom próbálni, mert így is szét akar jönni a hajtómű többi része, nem mertem megkockáztatni, hogy a motort beindítom.
A teljes igazság az, hogy a hajtóművet már kb 5-6 hete vettem le.  Szét akart csúszni, így hamar visrosszaktam. Már pontosan nem is emlékszem, hogy mennyire jött szét. Akkor azt gondoltam, hogy megy a motor a mechanika nélkül akkor a hajtott mechanizmusban lesz a hiba, mert amíg ment az orsó amit a motor az áttételen keresztül hajtott,akkor a vége felé különböző csikorgó hangokat adott ki. De most tegnap szóltak, hogy megpucolták a mechanizmust, meg újrakenték, de most sem megy az egész. Teszek ide egy képet a motorról, meg a hajtóműről.