Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vzolesz

Szia!
Nekem azt hiszem meg van.
Küldtem e-mailt a fórumon keresztül.
Zoli

000000000

Nekem megvan a v24 küld egy mailt és elküldöm!

may47wb

M6-os menetnek mekkora fúróval kell előfúrni?
5-ös furatba akartam 6-os menetet vágni valami spéci aluba és beletört a menetfúró.
És a beletörött menetfúrót hogy tudnám kiszedni?  

2dw0x9awk

M6 előfúrás D=5 ( +0.153 -0.083 ).  
Kiszedése attól függ, milyen anyag. Ha könnyen törik illetve "pattog" akkor szét kell robbantani azaz kiütögetni, ha fúrható akkor meg kell fúrni és tőcsavarkihajtóval kiszedni. Ha megsérül a menet helicoillal javítani.

Rabb Ferenc

Hatos menethez a ötös furat jó. Másutt ....tad el. Mivel kented? Petróleum vagy denszesz megfelel. Egy óvatos kérdés: milyen menetfúróval fúrtad? Ugye nem menetmángorlóval!?
A beletörött darabot alaposan kend be petróleummal vagy menetlazító spay-al. Aztán néhány határozott, de finom ütssel próbáld meglazítani. Három irányból kocogtasd, de ne törd tovább. Ha már egy picit mozog, egy Seger-gyűrű fogóval, vagy erős hegyes csipesszel próbálkozz kicsavarni.  
Sok szerencsét!

may47wb

Rendes HSS gépi menetfúróval csináltam, lassan óvatosan, egyet befele felet vissza. Egy picike zsírral kentem be a furatot, mert nincs itthon más. A gépem alapjába kellene 20db menetet vágni és a másodikba beletört, ez valamilyen acél szilárdságú alu. Vagy lehet hogy a menetfúró volt a bibi? Elé olcsón vettem 890Ft.

may47wb

Elé könnyen törik, megpróbálom szétroncsolni.  
Kb 10mm van benne amit ki kellene szedni.

keri

Sima acélba is lehet menetet vágni HSS-el.
Ráadásul én sokkal durvábban bánok a menetfúróva.

Akkor szokott eltörni ha megtaláltad a zsákfurat végét, illetve ha oldalra befeszíted.

Én akkus csavarozóval nyomaték kapcsolóval alacsony fordulaton szoktam menetet fúrni, nem vacakolok az egy menet be fél visszával. Erre való a gépi menetfúró. Ha leold a nyomaték kapcsoló csak akkor hajtom ki, meg fújom ki a forgácsot.
Szerintem kézzel könnyebb eltörni.

may47wb

Először én is úgy próbáltam,kisebb menteknél jól bevált, csak ennél féltem hogy ferdén fog belemenni és a megszokott nyomatéknál nem akart haladni az anyagba.

may47wb

Köszönöm a tanácsokat!
Szétroncsolni nem sikerül. Esetleg Carbide heggyel tudom nagyfordulaton, azzal nekimehetek a HSS-nek?

yuagaci9g

HASZNALJ MEROLEGES MEGVEZETOT A MENETELESHEZ!
Vbody mar tobbszor mutatta, e nelkul konnyen beletorik!

http://www.finelinehair.com/home/taig_mill_carriage_mod_2.jpg" border=0>

4um5b65d

Ne fúrjál bele a menetfúróba, mert úgy is félremegy. Az egyedüli esélyed hogy kiköszörülöd.
Kellene egy oszlopos fúrógép állvány amibe a kis turbóköszörűdet bele tudod fogni. (Már ha van). Veszel 4-es száras köszörűket , precízen ráállsz a közepére és kezdődhet a türelemjáték.
Ha kapsz akkor vöröses barna kővel próbáld.

4um5b65d

Ja, és ne fúrj a gépi menetfúróval oda viszza. Csak előrefelé tekerd és majd ha szorul akkor tekerd vissza. Kerüld a spirális menetfúrót, ha úgy érzed, hogy nehezen megy. Így kérd a szerszámboltban: erősített szárú, egyenes élű, terelőéllel. Ezek a legstabilabb menetfúrók.

000000000

Szikráztasd ki. Vagy ha túl sok a macera, fúrj egy másikat kicsit odébb.[#kacsint]

bicme92us

A (T) Commanderekben is megvan ez a lehetőség.